Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 23:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 otázka pro čerstvé držitele ŘP 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek otázka pro čerstvé držitele ŘP
mám pikapa což je nákladní automobil N1, co jsem se kdysi učil, tak na předním sedadle nákladního automobilu lze přepravovat osobu starší 15 let, jezdím si pro kluka do hodonína ten co je na fotce, že už má 150cm a nemusí mít sedačku a nevím jestli porušuji pravidla když ho vozím v pikapu díky miloš

25.1.08, 12:18
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: otázka pro čerstvé držitele ŘP
tak čerstvý absolvent autoškoly jsem jenom skoro :D pokud mě paměť neklame tak ty pravidla nejspíš porušuješ, ve vyhlášce bylo psáno že v nákladních a speciálních (nebo jak se tomů říká, prostě traktor s hnojem) smí jezdit jako spolujezdec jenom osoba starší 15 let, o výšce tam psané nic nebylo.

25.1.08, 13:29
Profil ICQ

Příspěvek 
da se polemizovat estli pikap N1 je nakladni auto. Pak by pro tebe platila i znacka napr " zakaz vjezdu nakladnich vozidel" znacku mi vysvetloval autoskolak - je to pro auta nad 3,5t.
a policajt - je to pro toho kdo ma v technicaku napsano nakladni automobil , tedy i N1
no a pak se v tom vyznaj.

25.1.08, 14:50
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ke mě přijel právě policajt, nabourali trošku práh na služebním autě, jsem ji to potáhl a vytmelil, tak jsem se jich ptal a ten mi říká na předním sedadle v zádržném systému mužeš vozit i kojence to je dnes všechno jinak, takže prej v pohodě, ale najít nějaký paragraf, protože ptal jsem se debila s bílou čepicí ohledně oranžového majáku a ten mi řekl že musím mít školení a jestli to budu mit i uvnitř auta je to na pokutu to je taky blábol, ale v tom pikapu to fakt nevím jestli ho mohu vozit nebo ne miloš

25.1.08, 17:33

Příspěvek 
S tím majákem těžko říct - nám 2x našli v autě modrý maják a pokuta z toho nikdy nebyla

26.1.08, 14:24
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
cyz píše:
S tím majákem těžko říct - nám 2x našli v autě modrý maják a pokuta z toho nikdy nebyla

to už vím naprosto přesně na žlutý nemusíš mít papíry, a pokud je na pevno v autě s kontrolkou musí být v TP zapsán, pokud je na magnet musí být homologovaný a zapsaný být nemusí, modrý musí být zapsaný, magnetický ne a musíš mít profesní průkaz s oprávněním používat modrý maják miloš

26.1.08, 16:20

Příspěvek 
tak nemám ani jedno a pokuta nebyla :D akorát ti jedni když nás viděli s tím jet, ale co nám chtěli to to nestačili říct :D resp. nedostali příležitost

26.1.08, 16:35
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
cyz píše:
tak nemám ani jedno a pokuta nebyla :D akorát ti jedni když nás viděli s tím jet, ale co nám chtěli to to nestačili říct :D resp. nedostali příležitost

to jsem třeba četl že jela kolona fandů armádních vozidel a vepředu měl na gazu maják oranžový na magnet, zastavili je policajti máják mu sdělali a skončilo to u soudu jako útok na veřejného činitele, protože ten řidič se nenechal a o ten maják se začal tahat a ten policajt ten musel mít taky IQ tykve miloš

26.1.08, 17:50

Příspěvek 
No pokiaľ viem, tak u nás je žltý maják zakázané aj prevážať, dokým neni napísaný v TP. O modrom sa snaď nemusíme ani baviť, vzhľadom na to, že ten do TP vám na 99.99% nezapíšu...
A samozrejme to, či dostanete pokutu, tak to závisi od toho kreténa, čo vás zastaví.

viewtopic.php?t=18421

26.1.08, 18:46
Hluchoň

Příspěvek 
co to je za blbost? jak může být zakázáno cokoliv vozit? když to není ukradené, jedovaté (drogy, tox. odpad...) nebo nebezpečné (granáty) tak si každý snad může vozit co chce. To by taky mohli zakázat vozit na podvále závoďáky, co kdybych s ním sjel na silnici a použil ho, to je stejný jako ten maják.

26.1.08, 19:20
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Vít píše:
co to je za blbost? jak může být zakázáno cokoliv vozit? když to není ukradené, jedovaté (drogy, tox. odpad...) nebo nebezpečné (granáty) tak si každý snad může vozit co chce. To by taky mohli zakázat vozit na podvále závoďáky, co kdybych s ním sjel na silnici a použil ho, to je stejný jako ten maják.

ten policajt z dopravky to viděl tak že pokud máš ve vozidle nebo na vozidle maják modrý, musíš mít profesák jakože už když jedeš s autem které má modrý musíš mít profesák aniž bys ho zapl, nebo služebák, jinak je to na flastr, tak potom nevím jak ty auta opravovat miloš

26.1.08, 19:56
Voditelj brodice

Příspěvek 
prestavme si situaciu:
plicajtom sa pokazi majak, daju ho opravit elektrotechnikovi, ten si ho zobere autom domov, opravi, ide ho vratit spat na policiu, zastavi ho hliadka a da pokutu ze veze majak a nema povolenie ho pouzit.... vycsiu kravinu som nepocul.
Ti zakonodarci su blby skoro vsade, nic si z toho nerobte ;)

26.1.08, 20:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
cyz píše:

to už vím naprosto přesně na žlutý nemusíš mít papíry, a pokud je na pevno v autě s kontrolkou musí být v TP zapsán, pokud je na magnet musí být homologovaný a zapsaný být nemusí, modrý musí být zapsaný, magnetický ne a musíš mít profesní průkaz s oprávněním používat modrý maják miloš

Tak to je dobrý páč v brzké době mě čeká školení na modrý maják :)

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

26.1.08, 20:56

Příspěvek 
kdyz jsem si delal profesni prukaz, tak mi tam autoskolak zapsal komplet vsechno, nakladak nad 7,5t, bus, taxi, a modrej majak.

26.1.08, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
ten policajt z dopravky to viděl tak že pokud máš ve vozidle nebo na vozidle maják modrý, musíš mít profesák jakože už když jedeš s autem které má modrý musíš mít profesák aniž bys ho zapl, nebo služebák, jinak je to na flastr, tak potom nevím jak ty auta opravovat miloš

Profesák mít u sebe musíš tak jako tak, ale na jízdu s modrým majákem ať už zaplým nebo vyplým máš sólo osvědčení, řikají tomu oprávnění k řízení vozidla vybaveného výstražným světlem zvláštní barvy, popř doplněného zvláštním zvukovým signálem a získává se podobně jako profesák, včetně psychotestů, teď si narychlo dodělávám všechny oprávnění, co mi chybí a co stihnu, než to ty ludry zdraží.

Dusche píše:
kdyz jsem si delal profesni prukaz, tak mi tam autoskolak zapsal komplet vsechno, nakladak nad 7,5t, bus, taxi, a modrej majak.

To mi řekni kam to napsal, na to tam ani není kolonka.

27.1.08, 19:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]