Felicia 1,3 -blbne Dobíjení a nesvítí Kontrolka
Autor |
Zpráva |
cyz
|
Aha....tak to potom ano. Faston pokud nedrží tak není třeba měnit, pokud drží a není zlomený (to jsem snad ještě neviděl) tak stačí trochu ho vyčistit a zmáčknout kombinačkama a vydrží další roky. Zděsil jsem se že chceš používat ty WAGO svorky...používá to 90% autoelektrikářů (používal jsem to také, než jsem zjistil jaké to dělá problémy) ale potom jsem pochopil že ti elektrikáři to používají asi jenom protože je to bezpracné řešení které ty 2 roky vydrží a reklamovat 2 roky starou opravu na 15 let starém autě nelze, ale jinak je to na problémy. Ty svorky jsou dobré možná na CYKY kabely, ale pokud se do toho dá lanko a ještě se to vystaví vibracím tak o břit té svorky olámou drátky z toho lanka a občas so ztratí kontakt. Už jsem řešil nejednu záhadu X která byla zapříčiněná skrytou WAGO svorkou instalovanou profesionálním autoelektrikářem
|
24.1.08, 01:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Hafelda
|
Dneska mi řekl jeden známý automechanik, že žárovka(kontrolka) nemá s dobíjením nic společného(že je to blbost). Tak teda nevím, jestli se skutečná příčina zpravením kontrolky odstranila..........
|
24.1.08, 21:35 |
|
|
michalkatka
|
Hafelda píše: Dneska mi řekl jeden známý automechanik, že žárovka(kontrolka) nemá s dobíjením nic společného(že je to blbost). Tak teda nevím, jestli se skutečná příčina zpravením kontrolky odstranila..........
tak to asi nepozná Fava a Feldy, ja to môžem na 100% potvrdiť, vypálená kontolka, cesta domov, auto začne vynechávať, vpnem svetlá a ide ok, pri štartovaní som si všimol že kontolka nesvieti, vymenil som a je to ok...
bod 6.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.1.08, 22:17 |
|
|
Hafelda
|
michalkatka píše: Hafelda píše: Dneska mi řekl jeden známý automechanik, že žárovka(kontrolka) nemá s dobíjením nic společného(že je to blbost). Tak teda nevím, jestli se skutečná příčina zpravením kontrolky odstranila.......... tak to asi nepozná Fava a Feldy, ja to môžem na 100% potvrdiť, vypálená kontolka, cesta domov, auto začne vynechávať, vpnem svetlá a ide ok, pri štartovaní som si všimol že kontolka nesvieti, vymenil som a je to ok... bod 6.
Tak teď už jsem přesvědčen, že to bylo tou žárovkou, protože od té doby to problémy nedělalo.. Dík všem za rady, a navíc
jsem se dověděl něco nového
|
24.1.08, 22:31 |
|
|
Martin
|
Přesně tak, Favo totiž nemá jiný přívod napětí pro nabuzení rotoru, takže se nabudí právě přes kontrolku.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.1.08, 05:59 |
|
|
cyz
|
jo, pravda - na 70A altíku je z bloku už vyvedený jenom drátek do kontrolky a odpor má uvnitř....a já byl přesvědčený že ten drátek zapojuju přímo do regleru
|
25.1.08, 08:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: Přesně tak, Favo totiž nemá jiný přívod napětí pro nabuzení rotoru, takže se nabudí právě přes kontrolku.
martine já jsem nad tím nikdy nebádal hledat to v elektroinstalaci u fáčka njak to tam přesně je, vede pramen k altíku a je tam ten drát s očkem ten vede asi k desce nebo k baterce a tan malý na konektor tam je 12 V ten je od kontrolky jo? miloš
|
25.1.08, 08:41 |
|
|
cyz
|
Jak píšeš, do pojistkovky vedou 2 silné kabely - jeden od altíku a druhý od baterky a tenký modrý vede do přístrojovky do žluté svorkovnice (ta vpravo dole) a do kontrolky.
|
25.1.08, 12:14 |
|
|
Martin
|
slovacek.milos píše: martine já jsem nad tím nikdy nebádal hledat to v elektroinstalaci u fáčka njak to tam přesně je, vede pramen k altíku a je tam ten drát s očkem ten vede asi k desce nebo k baterce a tan malý na konektor tam je 12 V ten je od kontrolky jo? miloš
Přesně tak.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.1.08, 15:33 |
|
|
Peter50kw
|
Nez zacnes rozoberat palubku, pozri ci nemas ulomeny drot u altika.
http://sweb.cz/petercermak/auto/Palubka/
|
25.1.08, 20:53 |
|
|
spida
|
Re: Felicia 1,3 -blbne Dobíjení a nesvítí Kontrolka
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat čím to může být že mi nesvítí u felicie když zapnu klíček kontrolka dobíjení?když vyjmu drát u alternátoru a přiložím ho na kostru a zapnu klíček tak svítí.Můžete mi prosím nějak poradit?
|
2.2.11, 19:20 |
|
|
Capricorn
|
spida: Tohle by ti mělo pomoct... Jednoduše vymontuješ regulátor a pokud budou uhlíky dobré tak je vada v alternátoru... pokud budou krátké tak vyměníš uhlíky nebo celý regulátor.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
2.2.11, 19:31 |
|
|
spida
|
Regulátor jsem měl vydělaný,byl tam jeden uhlík trošku zaseklý ale už chodí v pořádku,ale je delší tak o 5mm než ten co fungoval normálně.myslíš že to může být i tím že nesvítí kontrolka když je jeden delší a jeden kratší?respektive ten krátký má tak 5mm.Zkusím nový regulátor.
|
2.2.11, 21:04 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
za 10 korun nove uhliky a napajet
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
2.2.11, 21:05 |
|
|
spida
|
má nějaký vliv když se dotýká jen jeden?A všeobecně regulátor má vilv na kontroklu?
|
2.2.11, 21:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|