Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 20:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Felicia 1,3 -blbne Dobíjení a nesvítí Kontrolka 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Aha....tak to potom ano. Faston pokud nedrží tak není třeba měnit, pokud drží a není zlomený (to jsem snad ještě neviděl) tak stačí trochu ho vyčistit a zmáčknout kombinačkama a vydrží další roky. Zděsil jsem se že chceš používat ty WAGO svorky...používá to 90% autoelektrikářů (používal jsem to také, než jsem zjistil jaké to dělá problémy) ale potom jsem pochopil že ti elektrikáři to používají asi jenom protože je to bezpracné řešení které ty 2 roky vydrží a reklamovat 2 roky starou opravu na 15 let starém autě nelze, ale jinak je to na problémy. Ty svorky jsou dobré možná na CYKY kabely, ale pokud se do toho dá lanko a ještě se to vystaví vibracím tak o břit té svorky olámou drátky z toho lanka a občas so ztratí kontakt. Už jsem řešil nejednu záhadu X která byla zapříčiněná skrytou WAGO svorkou instalovanou profesionálním autoelektrikářem

24.1.08, 01:10
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Dneska mi řekl jeden známý automechanik, že žárovka(kontrolka) nemá s dobíjením nic společného(že je to blbost). Tak teda nevím, jestli se skutečná příčina zpravením kontrolky odstranila.......... :idea:

24.1.08, 21:35

Příspěvek 
Hafelda píše:
Dneska mi řekl jeden známý automechanik, že žárovka(kontrolka) nemá s dobíjením nic společného(že je to blbost). Tak teda nevím, jestli se skutečná příčina zpravením kontrolky odstranila.......... :idea:

tak to asi nepozná Fava a Feldy, ja to môžem na 100% potvrdiť, vypálená kontolka, cesta domov, auto začne vynechávať, vpnem svetlá a ide ok, pri štartovaní som si všimol že kontolka nesvieti, vymenil som a je to ok...

bod 6.

Obrázek

24.1.08, 22:17

Příspěvek 
michalkatka píše:
Hafelda píše:

tak to asi nepozná Fava a Feldy, ja to môžem na 100% potvrdiť, vypálená kontolka, cesta domov, auto začne vynechávať, vpnem svetlá a ide ok, pri štartovaní som si všimol že kontolka nesvieti, vymenil som a je to ok...

bod 6.

Obrázek

Tak teď už jsem přesvědčen, že to bylo tou žárovkou, protože od té doby to problémy nedělalo.. Dík všem za rady, a navíc
jsem se dověděl něco nového :wink:

24.1.08, 22:31

Příspěvek 
Přesně tak, Favo totiž nemá jiný přívod napětí pro nabuzení rotoru, takže se nabudí právě přes kontrolku.

25.1.08, 05:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jo, pravda - na 70A altíku je z bloku už vyvedený jenom drátek do kontrolky a odpor má uvnitř....a já byl přesvědčený že ten drátek zapojuju přímo do regleru :D

25.1.08, 08:24
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Martin píše:
Přesně tak, Favo totiž nemá jiný přívod napětí pro nabuzení rotoru, takže se nabudí právě přes kontrolku.

martine já jsem nad tím nikdy nebádal hledat to v elektroinstalaci u fáčka njak to tam přesně je, vede pramen k altíku a je tam ten drát s očkem ten vede asi k desce nebo k baterce a tan malý na konektor tam je 12 V ten je od kontrolky jo? miloš

25.1.08, 08:41

Příspěvek 
Jak píšeš, do pojistkovky vedou 2 silné kabely - jeden od altíku a druhý od baterky a tenký modrý vede do přístrojovky do žluté svorkovnice (ta vpravo dole) a do kontrolky.

25.1.08, 12:14
Profil ICQ

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
martine já jsem nad tím nikdy nebádal hledat to v elektroinstalaci u fáčka njak to tam přesně je, vede pramen k altíku a je tam ten drát s očkem ten vede asi k desce nebo k baterce a tan malý na konektor tam je 12 V ten je od kontrolky jo? miloš

Přesně tak.

25.1.08, 15:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nez zacnes rozoberat palubku, pozri ci nemas ulomeny drot u altika.

http://sweb.cz/petercermak/auto/Palubka/

25.1.08, 20:53

Příspěvek Re: Felicia 1,3 -blbne Dobíjení a nesvítí Kontrolka
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat čím to může být že mi nesvítí u felicie když zapnu klíček kontrolka dobíjení?když vyjmu drát u alternátoru a přiložím ho na kostru a zapnu klíček tak svítí.Můžete mi prosím nějak poradit?

2.2.11, 19:20

spida: Tohle by ti mělo pomoct...

Obrázek

Jednoduše vymontuješ regulátor a pokud budou uhlíky dobré tak je vada v alternátoru... pokud budou krátké tak vyměníš uhlíky nebo celý regulátor.

2.2.11, 19:31

Regulátor jsem měl vydělaný,byl tam jeden uhlík trošku zaseklý ale už chodí v pořádku,ale je delší tak o 5mm než ten co fungoval normálně.myslíš že to může být i tím že nesvítí kontrolka když je jeden delší a jeden kratší?respektive ten krátký má tak 5mm.Zkusím nový regulátor.

2.2.11, 21:04
Ignorant pravidel

za 10 korun nove uhliky a napajet

2.2.11, 21:05

má nějaký vliv když se dotýká jen jeden?A všeobecně regulátor má vilv na kontroklu?

2.2.11, 21:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další