Autor |
Zpráva |
elegant
|
Prístrojovka
Podarilo sa mi za 500 Sk kúpiť hranatú prístrojovku pre moju š120 na vrakovisku. Je v perfektnom stave. Síce pôvodne som kupoval len zrkadlo, ktoré som tam zobral z Rapida 136 (chudák rapid, čelo po búračke, ale nie vážnej, nechápem, ako ho tam mohol majiteľ dať). Prístrojovka ide, len tacho viacej hrká. Som teraz večer tam dal vazelinu do otvoru pre štvorhran. Keby to nepomohlo a zajtra to zase hrkalo, tak čo treba s tým spraviť?
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
21.2.08, 23:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Prístrojovka
zkus ho treba jen znovanasadit...taky to muze delat nahon...pokud ses si jistej tachacem, tak ho rozeber a bude hlucet ten snekovej prevod..pritahni sneka k osicce
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
22.2.08, 00:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já vemu akuvrtačku mám ten čtyřhran co se do tacháků strká zatočím a ukáže 40 km/h tím zkusím jestli ukazuje a vyloučím hrkání jestli jde z náhonu nebo tacháku miloš
|
22.2.08, 09:38 |
|
|
Šemik
|
A přendal jsi ten náhon do té druhé díry v karoserii Předpokládám že jo, jen tak pro jistotu...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
22.2.08, 11:34 |
|
|
ventYl
|
treba poriadne nasunut stvorhran do diery na tachu. niekedy sa zda, ze tam zapadol dobre, ale pritom preskakuje. maticu musi ist zatocit az nadoraz, inac to okolo 40km/h zvykne preskakovat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
22.2.08, 19:30 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Me v tom taky cvaka, cim rychleji se jede tim rychleji cvaka, nahon sem vyndal nanda a beze zmeny
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
22.2.08, 20:01 |
|
|
elegant
|
No premazanie pomohlo. Len som blbo uchytil kábel k otáčkomeru a potom som sa divil, že mi auto zdochíňa na volnobeh.
Inak musím povedať, že ktorý chuj vymyslel ten tacho tak na stred?!? Veď to je takmer nemožné ten náhon potom zaistiť. Samozrejme som premiestnil ten náhon na stred. Ale potom je k tomu tak na figu prístup, že až. Hodinu a pol za doprovodu do pi., do kok. dierky a podobných kreatívnych slovných spojení zaistil ten náhon.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
23.2.08, 00:17 |
|
|
ventYl
|
elegant píše: No premazanie pomohlo. Len som blbo uchytil kábel k otáčkomeru a potom som sa divil, že mi auto zdochíňa na volnobeh.
Inak musím povedať, že ktorý chuj vymyslel ten tacho tak na stred?!? Veď to je takmer nemožné ten náhon potom zaistiť. Samozrejme som premiestnil ten náhon na stred. Ale potom je k tomu tak na figu prístup, že až. Hodinu a pol za doprovodu do pi., do kok. dierky a podobných kreatívnych slovných spojení zaistil ten náhon.
Ja uz pol roka menim v palubnej doske ziarovky :))) a ho**o som vymenil, lebo neviem odsrubovat nahon tachometra. som kvoli tomu uz rozobral polku palubky a stale nic.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.2.08, 18:46 |
|
|
Drak
|
na to ti šroubování moc nepomůže, musíš mít zlodějskou ruku a směrem od pojistek prostrčit zespoda ruku, nahmatat matku, vyjmenovat slovník sprostých slov a je to
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
23.2.08, 19:16 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Spíš šikovné dítko popř. sourozence. Mám štíhlou ruku, ale tohle je moc i na mě nakonec pomohl šestiletý brácha.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
23.2.08, 21:38 |
|
|
Šemik
|
Tjn, tyhle budíky jsou to nejdebilnější co kdy v AZNP montovali, je to škaradé, kontrolky nejsou za dne skoro vidět, teploměr ani palivoměr nemají žádnou stupnici...
Při montáži téhle škaredé šílenosti je velká výhoda tu matici neutahovat na doraz ale spíš lehce, i když je riziko že pak bude poskakovat rafika, při dalším sundavání to půjde snadněji povolit. ¨
Nejlepší jsou stejnak kulatý budíky
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.2.08, 21:59 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Šemik píše: Nejlepší jsou stejnak kulatý budíky
máš recht
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.2.08, 04:00 |
|
|
ventYl
|
Drak píše: na to ti šroubování moc nepomůže, musíš mít zlodějskou ruku a směrem od pojistek prostrčit zespoda ruku, nahmatat matku, vyjmenovat slovník sprostých slov a je to :wink:
Skusil som vsetko od holej ruky az po kombinacky. Je to dotiahnute ako svina a kvoli konzole volantu je tam tak nula miesta.
|
24.2.08, 11:43 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
ventYl píše: Drak píše: na to ti šroubování moc nepomůže, musíš mít zlodějskou ruku a směrem od pojistek prostrčit zespoda ruku, nahmatat matku, vyjmenovat slovník sprostých slov a je to Skusil som vsetko od holej ruky az po kombinacky. Je to dotiahnute ako svina a kvoli konzole volantu je tam tak nula miesta.
V tom pripade si ho odpoj od prevodovky a posun si ho tak, aby ti v kufru prebejvalo, potom to vytahnes kousek i s tou pristrojovkou a muzes ho povolit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
24.2.08, 12:01 |
|
|
elegant
|
No ja som zaujal strategickú polohu, že hlava pod palubovkou a nohy cez sedadlo (medzi nohami operka hlavy). Potom ruka má spravny uhol na to, aby si s tým manipuloval. Inak mne sa tie hranaté budíky páčia. Tak ale gulaté sú gulaté.
|
24.2.08, 20:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|