|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Autor |
Zpráva |
Dawid130
|
blikání při zamknutí
Chtěl bych si na fabii zapojit k zamknutí klíčem centrálu aby mi blikly blinkry. Půjde to? Nebo ne?
|
23.2.08, 17:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jistě že pude stačí se napojit za spínač výstažnejch
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.2.08, 17:43 |
|
|
Dawid130
|
Sadra17 píše: jistě že pude stačí se napojit za spínač výstažnejch
Jj to mě taky napadlo ale jakým způsobem mám vzít impuls z centrálu zamknutí a druhej odemknutí ????
|
23.2.08, 19:04 |
|
|
octavio
|
No to v prvom rade zalezi ci mas neorigo al. origo central v tej Fabii...
Dawid130 píše: Sadra17 píše: jistě že pude stačí se napojit za spínač výstažnejch Jj to mě taky napadlo ale jakým způsobem mám vzít impuls z centrálu zamknutí a druhej odemknutí ????
|
23.2.08, 21:40 |
|
|
varok
|
U některých centrálů to jde jednoduše a u některých se musí složitě zapojovat různé přídavné obvody. V lepším případě je někde na jednotce centrálu přímo výstup na signalizaci směrovkami. Jednou jsem dokonce viděl že to bylo dokonce zapojeno, ale vypnuté tím naprogramováním. V horším případě se musí vyvést v signál z jednotky centrálu, na výstupu pro serva a nějakým obvodem prodloužit impuls na směrovky.
|
24.2.08, 10:00 |
|
|
Dawid130
|
A kdepak najdu ve fabii origo central? by mě moc zajímalo.
|
24.2.08, 10:23 |
|
|
Sender
|
Re: blikání při zamknutí
Dawid130 píše: Chtěl bych si na fabii zapojit k zamknutí klíčem centrálu aby mi blikly blinkry. Půjde to? Nebo ne?
Já si to dělal před několika lety na žigula 2101 s procesorem 12F675.Má to výhodu,že si to blikání může člověk naprogramovat jak chce.Měl jsem tam i funkci,že minutu po zamknutí (i odemknutí) svítily parkovačky (v noci je to super).
|
24.2.08, 11:00 |
|
|
Dawid130
|
Sender píše: Dawid130 píše: Chtěl bych si na fabii zapojit k zamknutí klíčem centrálu aby mi blikly blinkry. Půjde to? Nebo ne? Já si to dělal před několika lety na žigula 2101 s procesorem 12F675.Má to výhodu,že si to blikání může člověk naprogramovat jak chce.Měl jsem tam i funkci,že minutu po zamknutí (i odemknutí) svítily parkovačky (v noci je to super).
MAš ještě schéma posílej posílej.....
|
24.2.08, 11:05 |
|
|
Sender
|
Dawid130 píše: Sender píše: Dawid130 píše: Chtěl bych si na fabii zapojit k zamknutí klíčem centrálu aby mi blikly blinkry. Půjde to? Nebo ne? Já si to dělal před několika lety na žigula 2101 s procesorem 12F675.Má to výhodu,že si to blikání může člověk naprogramovat jak chce.Měl jsem tam i funkci,že minutu po zamknutí (i odemknutí) svítily parkovačky (v noci je to super). MAš ještě schéma posílej posílej.....
Schéma jsem měl kdysi nakreslený na papíře (nevím kam to přišlo),ale to stejně není nic moc platný ,protože je třeba mít program pro ten procesor a ten už asi nenajdu.Navíc je potřeba ten program do procesoru natáhnout a na to potřebuješ programátor (já používám Presto http://www.asix.cz/a6_presto.htm ).Lze na to programování postavit i programátor za pár korun.
Ke konstrukci: Co si vzpomínám,byla tam dvě relé (jedno na blikání blinkry a druhé na parkovačky).Snímala se polarita napětí u jednotky centrálního zamykání a podle toho to blikalo (zamknuto jednou,odemknuto dvakrát)
|
24.2.08, 11:55 |
|
|
Dawid130
|
TAk to asi udělám tak že vemu impulsy z centralu na zamknutí a odemknutí, na směrovky dám relátko s obvodem které se bude spínat při těchto pulsech.... ještě to vykoumu nějako.
|
24.2.08, 14:00 |
|
|
octavio
|
Si robíš srandu alebo čo?
Dawid130 píše: A kdepak najdu ve fabii origo central? by mě moc zajímalo.
|
25.2.08, 13:19 |
|
|
Dawid130
|
octavio píše: Si robíš srandu alebo čo? Dawid130 píše: A kdepak najdu ve fabii origo central? by mě moc zajímalo.
JAko v čem?
|
25.2.08, 15:36 |
|
|
octavio
|
No v tom že kde najdes origo central.... mas v dverach blikajucu diodu alebo nie?
Dawid130 píše: octavio píše: Si robíš srandu alebo čo? Dawid130 píše: A kdepak najdu ve fabii origo central? by mě moc zajímalo. JAko v čem?
|
25.2.08, 15:39 |
|
|
Dawid130
|
No tak pokud je řídící jednotka tam tak ok jak já to mohl vědět. Neznám to
|
25.2.08, 15:46 |
|
|
Sender
|
Dawid130 píše: TAk to asi udělám tak že vemu impulsy z centralu na zamknutí a odemknutí, na směrovky dám relátko s obvodem které se bude spínat při těchto pulsech.... ještě to vykoumu nějako.
Centrální zamykání pouští proud do serva v průměru 0,8 s.Jestli by ti stačilo to,že při zamknutí i odemknutí se rozsvítí blinkry na dobu těch 0,8 s ,nakreslil bych schéma.
|
25.2.08, 16:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|