|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Felda 1.3 - auto na jěždění do práce
Autor |
Zpráva |
Sender
|
Felda 1.3 - auto na jěždění do práce
Zdravím,
myslíte ,že se dá s feldou 1.3 50Kw r.v. 2000-2001 jezdit každý den spolehlivě do práce (tak asi 15 km jedna cesta) ?
S jakou spotřebou se dá tak asi počítat (benzín,LPG s podtlakovým regulátorem) ?
Na ci si dát při koupi tohoto auta pozor ?
Jaké jsou tak asi provozní náklady (co nejvíc odchází)?
Díky.
|
25.2.08, 09:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Felda 1.3 - auto na jěždění do práce
Sender píše: Zdravím, myslíte ,že se dá s feldou 1.3 50Kw r.v. 2000-2001 jezdit každý den spolehlivě do práce (tak asi 15 km jedna cesta) ? S jakou spotřebou se dá tak asi počítat (benzín,LPG s podtlakovým regulátorem) ? Na ci si dát při koupi tohoto auta pozor ? Jaké jsou tak asi provozní náklady (co nejvíc odchází)?
Díky.
podtlakový regulátor? to nebudem na aute so vstrekovaním komentovať... je to lacná fušerina...
pozri si platnosť bomby...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.2.08, 09:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Sender píše: myslíte ,že se dá s feldou 1.3 50Kw r.v. 2000-2001 jezdit každý den spolehlivě do práce (tak asi 15 km jedna cesta) ?
Felda je relativně jednoduché a spolehlivé auto, když se nezanedbá údržba a nezachází se s ní špatně, jezdí bez problémů. Spotřeba benzínu se při lehké noze dostane na cca 5,5l/100km v kombinovaném provozu.
|
25.2.08, 10:03 |
|
|
Sender
|
michalkatka píše: Sender píše: Zdravím, myslíte ,že se dá s feldou 1.3 50Kw r.v. 2000-2001 jezdit každý den spolehlivě do práce (tak asi 15 km jedna cesta) ? S jakou spotřebou se dá tak asi počítat (benzín,LPG s podtlakovým regulátorem) ? Na ci si dát při koupi tohoto auta pozor ? Jaké jsou tak asi provozní náklady (co nejvíc odchází)?
Díky. podtlakový regulátor? to nebudem na aute so vstrekovaním komentovať... je to lacná fušerina... pozri si platnosť bomby...
pokud vím ,tak to nemá se na vstřikování žádnou návaznost.Člověk jednou za několik let vymění membrány a je zas pokoj. U vstřikování plynu se stane (možná vyjímečně) ,že odejde i řídící jednotka.
V jednoduchosti je síla.
Naposledy upravil Sender dne 25.2.08, 10:22, celkově upraveno 1
|
25.2.08, 10:18 |
|
|
Sender
|
fatal píše: Sender píše: myslíte ,že se dá s feldou 1.3 50Kw r.v. 2000-2001 jezdit každý den spolehlivě do práce (tak asi 15 km jedna cesta) ? Felda je relativně jednoduché a spolehlivé auto, když se nezanedbá údržba a nezachází se s ní špatně, jezdí bez problémů. Spotřeba benzínu se při lehké noze dostane na cca 5,5l/100km v kombinovaném provozu.
Docela by mě zajímalo co u tohoto auta znamená "nezanedbá údržba a nezachází se s ní špatně".
Pokud tedy s lehkou nohou žere 5,5l ,na plyn (s podtlakem) bych to tipoval tak 7l.Což je super spotřeba.
|
25.2.08, 10:22 |
|
|
michalkatka
|
pre spotrebu ti najoptymálnejšiu zmes vie pripraviť jedine lambáda, takže ten lambdacomputer pre LPG by tam mal byť, nehovoriac o tom že lambáda bude zrejme už nefunkčná nakoľko bohatou zmesou sa zanesie (aj pri LPG) a chudobnou zhorí to vlákno...
|
25.2.08, 11:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Sender píše: Docela by mě zajímalo co u tohoto auta znamená "nezanedbá údržba a nezachází se s ní špatně"
100% technický stav, všecko namazané, všecko seřízené, nafoukaný kola, jízda hlavou, nervat studený a vlastně ani teplý zbytečně do otáček
|
25.2.08, 12:13 |
|
|
Sender
|
michalkatka píše: pre spotrebu ti najoptymálnejšiu zmes vie pripraviť jedine lambáda, takže ten lambdacomputer pre LPG by tam mal byť, nehovoriac o tom že lambáda bude zrejme už nefunkčná nakoľko bohatou zmesou sa zanesie (aj pri LPG) a chudobnou zhorí to vlákno...
Hmmm.....,právě proto si myslím ,že je spolehlivější podtlakový regulátor (i na úkor vyšší spotřeby)
|
25.2.08, 16:30 |
|
|
Sender
|
Vít píše: Sender píše: Docela by mě zajímalo co u tohoto auta znamená "nezanedbá údržba a nezachází se s ní špatně" 100% technický stav, všecko namazané, všecko seřízené, nafoukaný kola, jízda hlavou, nervat studený a vlastně ani teplý zbytečně do otáček
To mě moc nepotěšilo.Takový podmínky nesplňuje žádná felda.
|
25.2.08, 16:32 |
|
|
michalkatka
|
Sender píše: michalkatka píše: pre spotrebu ti najoptymálnejšiu zmes vie pripraviť jedine lambáda, takže ten lambdacomputer pre LPG by tam mal byť, nehovoriac o tom že lambáda bude zrejme už nefunkčná nakoľko bohatou zmesou sa zanesie (aj pri LPG) a chudobnou zhorí to vlákno... Hmmm.....,právě proto si myslím ,že je spolehlivější podtlakový regulátor (i na úkor vyšší spotřeby)
nemyslím že je to nespoľahlivé, a ak niečo s toho odíde tak vlastne ideš ako na vakuum reduktor...
|
25.2.08, 16:35 |
|
|
bany.xf.cz
|
Strejda má Feldu 1.6 combi, r.v. konec 1999. Už s novou tváří. Dovezená z Německa.
Co jí má, tak do ní furt cpe prachy.
Třeba celej vejfuk komplet za 30 tis. Tak dal to do autorizovanýho servisu no.
Ale prej je nespokojenej.
A žere mu těch 8 až 9 litrů.
_________________ http://fb.com/BJpolepy
|
25.2.08, 17:06 |
|
|
Kristensen
|
bany.xf.cz píše: Strejda má Feldu 1.6 combi, r.v. konec 1999. Už s novou tváří. Dovezená z Německa. Co jí má, tak do ní furt cpe prachy. Třeba celej vejfuk komplet za 30 tis. Tak dal to do autorizovanýho servisu no. Ale prej je nespokojenej. A žere mu těch 8 až 9 litrů.
A co jsi očekával u 9 let starýho auta? Buď rád že to je šáde, kdyby koupil cokoliv jinýho cizího v tomhle věku tak by sypal ještě víc, a taky si to nesmí dávat do Škoda servisu. 30 za vejfuk? No jo pokud měnili kat tak se nedivím, přitom když ho jen vykucháš tak se to vejde do horní hranice emisních limitů a na spotřebě to ani nepoznáš a 8-9 litrů? Nic divnýho, obvzláště teď přes zimu, až pojede někam dál tak to pojede i za 6,5 pokud je vše OK a 1,6 je víc háklivá na údržbu než 1,3
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
25.2.08, 18:19 |
|
|
bany.xf.cz
|
Kristensen píše: bany.xf.cz píše: Strejda má Feldu 1.6 combi, r.v. konec 1999. Už s novou tváří. Dovezená z Německa. Co jí má, tak do ní furt cpe prachy. Třeba celej vejfuk komplet za 30 tis. Tak dal to do autorizovanýho servisu no. Ale prej je nespokojenej. A žere mu těch 8 až 9 litrů. A co jsi očekával u 9 let starýho auta? Buď rád že to je šáde, kdyby koupil cokoliv jinýho cizího v tomhle věku tak by sypal ještě víc, a taky si to nesmí dávat do Škoda servisu. 30 za vejfuk? No jo pokud měnili kat tak se nedivím, přitom když ho jen vykucháš tak se to vejde do horní hranice emisních limitů a na spotřebě to ani nepoznáš a 8-9 litrů? Nic divnýho, obvzláště teď přes zimu, až pojede někam dál tak to pojede i za 6,5 pokud je vše OK a 1,6 je víc háklivá na údržbu než 1,3
No u 9 let starýho auta nevim no. Přijde mi že třeba 120ky který sou 20 i víc let starý sou na tom líp a do nich tolik peněz nevrážíš. I kdyby ty vecy stály stejně jak na Feldu, tak si myslim že by byla na provoz levnější. Jinak ta felda má najeto jenom 60 000. A přijde mi že ten motor je fakt před komatem. Nevim no. Můžu říct, že mě ta Felda 1.6 docela sklamala. Třeba s ní předchozí majitel špatně zacházel - kdo ví.
A ta spotřeba se mi zdá taky velká. Jezdí s tim hlavně dálky a na tom displeji má průměr těch 8 no.
_________________ http://fb.com/BJpolepy
|
25.2.08, 18:24 |
|
|
Radic
|
ta naše felda je absolutně v pohodě...jediné co se na tom dělá je že se tankuje umývá a mění olej...jako hnije...to jo (lemy a 5. dveře)...jenže co mě do toho...já mám svoje autko
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
25.2.08, 18:53 |
|
|
Drak
|
1,6 sou moc těžký vzhledem k přední nápravě, proto ta poruchovost.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
25.2.08, 19:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|