Autor |
Zpráva |
Funky.F
|
Couvací světla
Ahoj. Trápí mě problém, který bych chtěl vyřešit. Přestaly mi fungovat couvací světla. Mám Škodu 105L. Dneska jsem se na to díval a zjistil jsem, že u podvozku u převodovky se mi odpojil zelený drátek (který se používá na couvací světla). Tak jsem na to díval a dále jsem zjistil, že tam je více zelených drátků a dvě svorky, moc jsem tomu nedával pozornost, protože se mi zdálo, že jsou sice dvě, ale spojené. Tak jsem to zapojil, zapnul elektřinu, zařadil spátečku a nic. Pořád nesvítí. Je možné, že musí být nastartovaný motor? Nevím co s tím.
Dále bych se chtěl zeptat jestli by mi nedělal problém, vyměnit přístrojovou desku z té mé 105 a dát tam přístrojovku ze 120, která vypadá stejně, jenom má navíc otáčkoměr. Myslím, že to zapojení bude stejné, jenom tam navíc budou drátky z toho otáčkoměru, které budu muset nějak zapojit nejspíš na indučku. Jak na to?
PS: kdyby tu desku někdo měl naprodej, tak jsem zájemce.
Děkuji za rady.
|
25.2.08, 13:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Couvací světla
Funky.F píše: Ahoj. Trápí mě problém, který bych chtěl vyřešit. Přestaly mi fungovat couvací světla. Mám Škodu 105L. Dneska jsem se na to díval a zjistil jsem, že u podvozku u převodovky se mi odpojil zelený drátek (který se používá na couvací světla). Tak jsem na to díval a dále jsem zjistil, že tam je více zelených drátků a dvě svorky, moc jsem tomu nedával pozornost, protože se mi zdálo, že jsou sice dvě, ale spojené. Tak jsem to zapojil, zapnul elektřinu, zařadil spátečku a nic. Pořád nesvítí. Je možné, že musí být nastartovaný motor? Nevím co s tím.
spiatočky svietia iba pri zapnutom zapaľovaní, čiže pri bežiacom motore...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.2.08, 14:54 |
|
|
Funky.F
|
Já měl zapnutou jenom elektřinu, tzn. klíček byl pouze na stupni 1. Tak možná proto jsem mi nesvítily. Určitě to vyzkouším.
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
25.2.08, 15:00 |
|
|
michalkatka
|
Funky.F píše: Já měl zapnutou jenom elektřinu, tzn. klíček byl pouze na stupni 1. Tak možná proto jsem mi nesvítily. Určitě to vyzkouším.
kontrolky ti svietili?
|
25.2.08, 15:01 |
|
|
Funky.F
|
Jasně, ale motor nejel.
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
25.2.08, 15:02 |
|
|
michalkatka
|
Funky.F píše: Jasně, ale motor nejel.
tak to bude chyba niekde inde, odmeraj či máš pri zapnutom zapaľovaní napätie na tom spínači...
a zapaľovanie bez bežiaceho motora nenechávaj dlho zapnuté - môže ti vybuchnúť indučka... ak teda nemáš Favo zapaľovanie.
|
25.2.08, 15:16 |
|
|
Funky.F
|
Nene, škodu 105. Já to klidně přeměřím. Není problém. Může to být i pojistkou?
|
25.2.08, 15:28 |
|
|
michalkatka
|
Funky.F píše: Nene, škodu 105. Já to klidně přeměřím. Není problém. Může to být i pojistkou?
to by nešlo viacej vecí, ale už neviem presne čo je na tom okruhu...
|
25.2.08, 15:38 |
|
|
Funky.F
|
Tak jo. Já se na to podívám. Kdyby byl špatný ten spínač, tak dá se koupit a vyměnit?
|
25.2.08, 15:42 |
|
|
cyz
|
Na tom čidle jsou 2 kontakty a vedou tam dva dráty, připojené musí být obě (nekostří se to) tak najdi i ten druhý drátek, mel by pokud vím být vyvedený ze svazku někde zhruba před cívkou, zapoj je oba. Pojistkou to nebude, tohle všechno je na 2. pojistce a kdyby vyhořela tak ti nepojede asi tak 3/4 věcí na autě (to co je přes zapalování).
|
25.2.08, 15:55 |
|
|
Šemik
|
K spnači na převodovce jdou celkem 3 zelené dráty, dva jsou v jednom fastonu a třetí je v druhém fastonu. Pojistkou by to mohlo být, ale to nefungovaly blikače, nedrželo by to volnoběh, nešel věták topení, stěrače atd... Zkus ty zelené dráty k sobě spojit a zapni zapalování.
Když to bude svítít, vyměn spínač.
Ty budíky - všechny přístrojovky jsou volně záměnné, jen budeš muset natáhnout přes auto drát od cívky, signálový na otáčkoměr. Jinak nic
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.2.08, 19:30 |
|
|
Funky.F
|
Šemik píše: K spnači na převodovce jdou celkem 3 zelené dráty, dva jsou v jednom fastonu a třetí je v druhém fastonu. Pojistkou by to mohlo být, ale to nefungovaly blikače, nedrželo by to volnoběh, nešel věták topení, stěrače atd... Zkus ty zelené dráty k sobě spojit a zapni zapalování. Když to bude svítít, vyměn spínač. Ty budíky - všechny přístrojovky jsou volně záměnné, jen budeš muset natáhnout přes auto drát od cívky, signálový na otáčkoměr. Jinak nic
Dobrý nápad spojit ty dva dráty. To mě nenapadlo. Jinak díky, myslím, že to zvládnu.
|
26.2.08, 09:02 |
|
|
Dawid130
|
Funky.F píše: Šemik píše: K spnači na převodovce jdou celkem 3 zelené dráty, dva jsou v jednom fastonu a třetí je v druhém fastonu. Pojistkou by to mohlo být, ale to nefungovaly blikače, nedrželo by to volnoběh, nešel věták topení, stěrače atd... Zkus ty zelené dráty k sobě spojit a zapni zapalování. Když to bude svítít, vyměn spínač. Ty budíky - všechny přístrojovky jsou volně záměnné, jen budeš muset natáhnout přes auto drát od cívky, signálový na otáčkoměr. Jinak nic Dobrý nápad spojit ty dva dráty. To mě nenapadlo. Jinak díky, myslím, že to zvládnu.
žárovky???
|
26.2.08, 12:06 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
v nejhorsim pripade to muze byt samotnou prevodovkou, proste uz na ten spinac vevnitr nedosahne
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
26.2.08, 13:45 |
|
|
michalkatka
|
kachnis píše: v nejhorsim pripade to muze byt samotnou prevodovkou, proste uz na ten spinac vevnitr nedosahne
v takom prípade možno použiť tenšiu podložku, alebo ak svietia stále hrubšiu...
|
26.2.08, 20:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|