|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
florisimo
|
Forman-zvedlej předek
Zdravím. Delší dobu mě trápí, že můj Forman má oproti zadku děsně zvedlej předek(vypadá to skoro jako škodovky s motorem vzadu). Nejde to nějak vykompenzovat, aby to bylo rovný. Přijde mi, že díky tomu se to auto v zatáčkách tak blbě naklání. Zadek je dobrej, je tam LPG bomba a často něco vozím, ale předek vypadá jak teréní auto:-D
_________________ Škoda forman 135,5LS r.v.92 pohon LPG
|
16.4.08, 11:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Forman-zvedlej předek
no jesli prave nemas utahany zadni pera..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 11:55 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
taky možná uhnily horní misky pružin vzadu a pružina se opírá až o karoserii
|
16.4.08, 12:00 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tomu bych u tak skveleho vozu jakym 78? je, urcite neveril, sam vit tvrdi , ze jen 742/3 jsou motorove cluny
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.4.08, 12:02 |
|
|
DRYVER
|
Na ten zvedlej predek jsi prisel z niceho nic po nejakem zasahu na vozidle ci se to zhorsovalo postupne vic a vic? Pokud to bylo postupne, tak bych asi menil zadni pruziny. Jo a jeste me napadlo nemas nahodou v predu pruziny z naftove feldy??
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
16.4.08, 12:03 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
kachnis píše: tomu bych u tak skveleho vozu jakym 78? je, urcite neveril, sam vit tvrdi , ze jen 742/3 jsou motorove cluny
no no... viděl jsem ty uhnilý misky na dědovým fávu, jinak bych to nepsal....
|
16.4.08, 12:23 |
|
|
cyz
|
Nám se to taky jednou stalo - prostě najednou rána a zadek byl o 10cm níž. Ty misky se mají měnit při každé výměně tlumičů ale všichni na to kašlou. Je to častá závada.
|
16.4.08, 12:34 |
|
|
Kaliban123
|
To mi připomělo zážitek po koupi favorita chtěl jsem vyměnit tlumiče a pružiny vzadu říkal jsem si pohoda začnu to zvedat najednou mrd a jedna pružina urvala spodní misku tlumiče hmm dobrý no pak demontuju dál a říkám si kurňa tam něco chybí nahoře z hodní misky jen kroužek rzi o velikosti zhruba 50 koruny druhá strana byla o něco málo lepší tam spodní miska upadla až při demontáži pružiny z tlumiče a horní miska tam taky kousek byla jo takhle to dopadá když se sere na údržbu
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
16.4.08, 19:59 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no jo, zanedbaná údržba..., mám taky zážitek
Jak to měl ten můj děda (135LS 1992): má v sousední vesnici "automechanika", ten se o auto "stará" a dělá na něm STK a ME, a případnou přípravu. No a krátce po STK jsem měl možnost auto mít doma, děda říká, změnilo zvuk. No motor vypadal v pořádku, převodovka snad taky, tak koukáme už nevíme co, vyměníme kola. Sundal jsem jeho přední letní a dal soje zimáky. Kotouče jak alobal. Auto jsem projel a dobrý, žádnej kravál, přijedu domů po 3km jízdy a cejtim smrad - kola rozpálený že v tom jen lupalo. Aha, ono to furt ve předu brzdil, proto byly sežraný kotouče. No takže výměna. Pak koukám na ty gumy a ona pilka, tak to dupalo, a to byly kola přehozený naštěstí zezadu, tlumiče KO. Tak výměna. Koukám, pružina opřená o karoserii. Když takhle vypadá auto, který má technickou, nepřekvapilo by mě už nic, no tak otevírám buben a co nevidím, mokro... Auto po technický.
Auto má asi 80 tisíc najeto, a údržba nebyla zanedbána - alespoň jsem si to myslel, stará se o to servis, není to jen soused v garáži, je to firma. No a ono houby, ani údržba není zárukou, když ji dělá blbec, nebo spíš hajzl. Letos bude STK znova, ale prohlídnu si to sám, nechci, aby byl děda s babičkou v televizi.
|
17.4.08, 10:35 |
|
|
Nepér
|
Já jel na technickou s novejma trubičkama a prasátkama a kotoučema a destičkama a...
a jak jsem si venku zkoušel světla a baterka nebyla nic moc, nějak sem pak nenastartoval to byla vostuda
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
17.4.08, 11:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|