Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 18:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 momenťák rozsah 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek momenťák rozsah
docela by se mi hodil momenťák, co utáhnu, táta nepovolí, no asi mi chybí cit, tak by to nebylo špatný. No ale jaký volit rozsah, aby se s tím daly dělat tyhle naše starý plečky ? na webu vidím např 70-350, 28-210... no byl bych nerad koupil něco, co mě na půlku auta nepude použít... a můžete-li, doporučte, značku, či konkrétní kousek, akorát berte v potaz, že nejsem profi dílna, použiju to třikrát za rok, nepotřebuju extra nářadí (ale nebudu si to půjčovat, poněvadž, co se půjčí, to se posere)

28.4.08, 21:34
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Ja mam 28-210Nm a staci mi, umi i 20Nm kdyz na to prijde :) Jemnejsi veci nedelam a na vetsi si klido vemu metrovou tyc a osobni vahu ... :) (unasec na vlecce, matka bubnu u kyvky ... )

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

28.4.08, 21:38
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Dezertér

Příspěvek 
Kolik stojí a kerej to je typ ?

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

28.4.08, 21:45
Hluchoň

Příspěvek 
já třeba našel tohle : http://maloobchod.ddpneu.cz/product/1-2 ... 10-nm.html ale nevím o tom dohromady nic, tak se ptám

28.4.08, 21:51
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
a nebo třeba tady : http://www.toolshop.mihu.cz/index.php?k ... &akc=kateg ale to už je mnohem dražší

28.4.08, 21:53
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
co znamená torzní momentový klíč a co naopak ohybový ?

28.4.08, 22:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
já třeba našel tohle : http://maloobchod.ddpneu.cz/product/1-2 ... 10-nm.html ale nevím o tom dohromady nic, tak se ptám

úplně ten samej jsem koupil v penny za 400, zatím spokojenost, v pátek jsem s ním utahoval hlavu na lanceru a pohoda, ale na denní používání to asi nebude. Chvilku jsem dělal v pneuservisu, tam jsme utahovali momenťákem kola a tyhle levný momeťáky moc dlouho nevydrželi, pak koupili Würth a ten mají dodnes. Za litr se mě zdá tehle momeťák prostě drahej

28.4.08, 22:34

Příspěvek 
Vít píše:
co znamená torzní momentový klíč a co naopak ohybový ?

no jeden bude co tady máš na ně odkazy a druhej starší typ vypadá jak trhák z goly uprostřed má stupnici a ná ní odečteš jakým momentem utahuješ ( = není tam napevno nastevený moment jako u předchozího typu) tolik moje úvaha

28.4.08, 22:39
rejpal

Příspěvek 
Torzní:
http://www.prumyslovydum.cz/TONA/1-Torz ... g4047.html

Ohybový:
http://www.azvercajk.cz/5673-rucni-nara ... mk-350-sp/

V prvním se zřejmě pružná tyč kroutí a v druhém ohýbá. Ten se stupnicí je další typ, řekl bych. Sám používám ohybový se stupnicí a vyhovuje mi víc než ten "cvakací". Hlavní výhodou je rozsah od 0.

29.4.08, 06:05
Mistr mechanik

Příspěvek 
já se stěma klíčema nedomluvil mám 50 - asi 300, a násobič točivého momentu x 6, s malým momenten jsem se nikdy nedomluvil tak jsem si nakonec koupil ten je snad od nuly do 70, používám ho pořád pokud něco uletí třeba na rozvodech a dojde ke značné škodě mám svědomí čisté, univewrzální na všechno podle mě neexistuje, mám značku tona, ještě jsem si vzpoměl pokud ten klíč hodně používáš smažeš si stupnici tak je tobré ji přelakovat, nebo nalepit epoxidem miloš

29.4.08, 06:35
rejpal

Příspěvek 
Ještě malé doporučení, nový koupený momenťák si zkalibrujte, abyste se nedivili, že jste předepsaným momentem urvali šroub... Když si kámoš koupil ten "cvakací" momenťák, zkoušeli jsme jak přesně měří. Byl dost nepřesný, pokud se nepletu, na počátku stupnice přidával nějakých 20Nm... :roll: Momenťák se stupnicí má jedinou nevýhodu, je nutné čumět na stupnici kolmo, což u některých šroubových spojů lze provést jen s trochou akrobacie, takže občas pomůže zrcátko, případně druhá osoba, která kouká na stupnici a řve "víc víc víc, a už jsi to podělal, už je to moc".

29.4.08, 06:46

Příspěvek 
ja mám teno, je to od 0-300NM je tam ručička ktorá presne ukáže moment akým ťahám, aká je to značka neviem, je to deduško.... popravde ho už moc nepoužívam...

ten položený na maske.... :oops:

Obrázek

29.4.08, 07:03

Příspěvek 
mám ten první co uvádí fatal. Akorát trošku nepraktickej, na tenhle rozsah momentů ho mám tak na okrasu :)

29.4.08, 14:19

Příspěvek 
ja som mal na skladanie auta pozicany momentak TONA stary niekolko rokov, skalibrovany cvakaci so stupnicou od 10 do 110 Nm a bohate mi stacil, vacsina srub sa utahuje max. do 40 - 55Nm.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

29.4.08, 20:27
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]