Výmena gufera klukovej remenice - FAVORIT 94
Autor |
Zpráva |
SMITH
|
Výmena gufera klukovej remenice - FAVORIT 94
Zistil som , že mám špinavý remen od oleja. Zatial som to nezistoval , ale pravdepodebne to bude gufero remenice.
Chcem sa spýtať , aká je ťažka výmana gufera , či je možné stiahnuť remenicu v aute , prípadne na čo si treba dávať pozor
Ďakujem !
_________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
BEFORE : ŠKODA Forman 135 LS r.v.1992
NOW : ŠKODA Favorit SOLITAIRE 136 GLX BMM 50kW r.v. 1994
|
8.5.08, 21:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Netece mazelina z vodniho cerpadla?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
8.5.08, 21:29 |
|
|
kwiko
|
Matthes píše: Netece mazelina z vodniho cerpadla?
Pri Favorite
Skorej to bude to gufero, Pozri sa ma kapotu zvnutra, mala by byt ofrkana od oleja.
Vymena je jednoducha - polne podmienky - 30 minut. Vytocis kolesa. Zatiahnes rucnu brzdu, das dole bocny kryt. zaradis 5ku. Udermi po gole povolis skrutku zaistujucu remenicu, povolis alternator. Povolis koleso, zdvihnes pravu sranu a das dole koleso. Das dole remenicu.
Opatrne srobovakom vytiahnes gufero. Opatrne narazis spat nove cez kus dreva a zmontujes
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.5.08, 09:37 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
kwiko píše: Matthes píše: Netece mazelina z vodniho cerpadla? Pri Favorite
Ja myslel ze vsechny nejsou bezudrzbovy ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.5.08, 09:48 |
|
|
Kristensen
|
Celkem by to šlo ale zapoměl jsi aby zajistil kliku proti bočnímu posunu jinak může vypadnout axiální kroužek a je vymalováno, takže než povolíš řemenici úplně (musíš ji povolit jen tak aby ten šroub prostě byl na dosed ale ne povolenej o několik závitů) tak si nějakým způsobem zajisti spojkovej pedál trvale sešlápnutý, nějakým klackem nebo něčím.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
9.5.08, 09:49 |
|
|
kwiko
|
Kristensen píše: Celkem by to šlo ale zapoměl jsi aby zajistil kliku proti bočnímu posunu jinak může vypadnout axiální kroužek a je vymalováno, takže než povolíš řemenici úplně (musíš ji povolit jen tak aby ten šroub prostě byl na dosed ale ne povolenej o několik závitů) tak si nějakým způsobem zajisti spojkovej pedál trvale sešlápnutý, nějakým klackem nebo něčím.
Niesi tak trocha paranoik To by snad musel motorom aj pretacat, a udierat do klukovky v case ked ma povolenu tu skrutku.
Nikdy sa mi to nepodarilo
|
9.5.08, 10:39 |
|
|
Kristensen
|
Někdy opravdu jen stačí při nasazování řemenice trochu víc zatlačit a hned je fůra práce navíc.
|
9.5.08, 10:43 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jde to tak jednoduše i na Felicii 1.3MPi r.v. 98?
|
9.5.08, 10:58 |
|
|
kwiko
|
fatal píše: Jde to tak jednoduše i na Felicii 1.3MPi r.v. 98?
Je to rovnake. Iba ak mas posilovac, tak sa nepovoluje alternator, ale s 13 vydlicovym klucom (najlepsie lomenym) pretlaca napinak.
|
9.5.08, 12:21 |
|
|
Jiri
|
kristensen ma pravdu s tim zajistenim je to jistejsi...zabere to asi tak minutu navic dat neco mezi sedacku a pedal...a vis ze ti to nevypadne
|
9.5.08, 19:10 |
|
|
SMITH
|
kwiko píše: Matthes píše: Netece mazelina z vodniho cerpadla? Pri Favorite Skorej to bude to gufero, Pozri sa ma kapotu zvnutra, mala by byt ofrkana od oleja. Vymena je jednoducha - polne podmienky - 30 minut. Vytocis kolesa. Zatiahnes rucnu brzdu, das dole bocny kryt. zaradis 5ku. Udermi po gole povolis skrutku zaistujucu remenicu, povolis alternator. Povolis koleso, zdvihnes pravu sranu a das dole koleso. Das dole remenicu. Opatrne srobovakom vytiahnes gufero. Opatrne narazis spat nove cez kus dreva a zmontujes
Díky za rady
- remenicu dám dole - stahovákom ?
- je tam dosť miesta pre 3 ramenný stahovák ?
- naspäť naklepať gumovúm kladivom ?
_________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
|
9.5.08, 22:38 |
|
|
Šemik
|
Ne, řemenici dáš dolů tak, že vyšroubuješ ten veliký šroub uprostřed (30 ořech) a řemenici rukou stáhneš dolů a montáž je naopak - nasadíš rukou, dotáhneš šroub
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.5.08, 22:46 |
|
|
SMITH
|
Šemik píše: Ne, řemenici dáš dolů tak, že vyšroubuješ ten veliký šroub uprostřed (30 ořech) a řemenici rukou stáhneš dolů a montáž je naopak - nasadíš rukou, dotáhneš šroub
Ďakujem za rady
Som zvyknutý z el motorov , že je remenica narazené na fest a musí sa stahovať sťahovákom.
|
9.5.08, 23:29 |
|
|
Kristensen
|
fatal píše: Jde to tak jednoduše i na Felicii 1.3MPi r.v. 98?
Pokud nemáš klimu jako že nejspíš ne, tak to jde ale pokud máš klimatizaci, tak je širší řemenice a už nejde sundat, musí se vyvěsit motor.
|
9.5.08, 23:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Bez klímy. Je nějaký "lepší" způsob zajištění klikovky proti otočení nebo tam mám normálně zařadit pětku? Nebo zařadit čtyřku, není náhodou odolnější různým rázům apod.?
|
10.5.08, 08:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|