Autor |
Zpráva |
Vala
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Zpojenie zapalovaca
Zdravim
Chcem sa spytat ako ma zapojit zapalovac na cigarety. Povodne som tam mal len zastrcku ku ktorej viedol jeden kabel a k tomu zapalovacu vedu tri.
Kam mam napojit tie kable
![Obrázek](http://ukazto.com/img_small/3273603~Snmka018.jpg)
_________________ Škoda Favorit 136L 46 kW r.v. 1989, Green
|
15.5.08, 16:59 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
Šemik
|
Dej to na imageshack, ukazto je nějaké divné.
Ale bude to tahle - obal zapalovače je minus, střední kontakt ve zdířce je plus a ten zbývající kabel bude osvětlení ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.5.08, 17:03 |
|
Vala
|
Takze na stredny kolik dam ten kabel co mi tam ostal (+) a na jeden dam kostru a na ten treti dam na svetlo
dobre som pochopil
![Obrázek](http://img376.imageshack.us/img376/3822/snmka018ju7.th.jpg)
|
15.5.08, 17:11 |
|
Šemik
|
Pro jistotu to proměř, záměna kostry a osvětlení by mohla být velmi zlá, ale podle průřezu bych řekl :
červený : plus
žlutý : minus
bíly : + na osvětlení
|
15.5.08, 17:13 |
|
Vala
|
Premeram to
Dakujem
|
15.5.08, 17:15 |
|
Neex
|
Jakou jsi tam měl předtím... malou úzkou zásuvku s jedním konektorem která byla přišroubovaná matkou?
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
15.5.08, 17:23 |
|
gokralik
|
Šemik píše: Pro jistotu to proměř, záměna kostry a osvětlení by mohla být velmi zlá, ale podle průřezu bych řekl :
červený : plus žlutý : minus bíly : + na osvětlení
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) TAKTO NE
Bílý je určitě kostra....a pokud ne, tak to mám v autě zapojené naopak. Žlutý je plus a červený je světlo....ale tady si nejsem jist. Když prohodíš červený se žlutým, tak to hned poznáš.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš ![Obrázek](http://images.spritmonitor.de/247168.png) Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.5.08, 17:38 |
|
Šemik
|
Je možné že se mýlím, ale z té fotky mi přijde že ten žlutý je tlustčí než bíly ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
15.5.08, 17:41 |
|
gokralik
|
Šemik píše: Je možné že se mýlím, ale z té fotky mi přijde že ten žlutý je tlustčí než bíly ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Možná že je....já mám bílý - kostra je to připojené na celý ten plechový držák, a žlutý i červený v jednom zapojený na zásuvku. Tady bude princip stejný akorát bych ještě ověřil který jde ze spínačky. Podle mě žlutý, v červeném se většinou tahá stálé +.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš ![Obrázek](http://images.spritmonitor.de/247168.png) Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.5.08, 17:49 |
|
Neex
|
Jestli je ten zapalovač origo tak by to natom plastu měl být vyznačený u každého konektrou... mělo by tam být 30, 31 a pak ještě u toho podsvětlení ale číslo už nevím snad tam je 51 nebo 58 to už si nepamatuju.
|
15.5.08, 17:49 |
|
gokralik
|
Neex píše: Jestli je ten zapalovač origo tak by to natom plastu měl být vyznačený u každého konektrou... mělo by tam být 30, 31 a pak ještě u toho podsvětlení ale číslo už nevím snad tam je 51 nebo 58 to už si nepamatuju.
15 tuším.
Naposledy upravil gokralik dne 15.5.08, 17:52, celkově upraveno 1
|
15.5.08, 17:51 |
|
Šemik
|
No uvidíme až to proměří
Mě přijde logické že nejtenčí kabel bude na žárovičku pro osvětlení a ty dva budou plus a minus, no a červený je uprostřed konektoru tak tomu bych přisuzoval plus a zbývajícímu žlutému minus ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
15.5.08, 17:52 |
|
Neex
|
gokralik píše: Neex píše: Jestli je ten zapalovač origo tak by to natom plastu měl být vyznačený u každého konektrou... mělo by tam být 30, 31 a pak ještě u toho podsvětlení ale číslo už nevím snad tam je 51 nebo 58 to už si nepamatuju. 15
Tak to určitě ne ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 15 je proud spínaný po sepnutí zapalování takhle se osvětlení přístrojů určitě neoznačuje ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
15.5.08, 17:53 |
|
gokralik
|
Šemik píše: No uvidíme až to proměří Mě přijde logické že nejtenčí kabel bude na žárovičku pro osvětlení a ty dva budou plus a minus, no a červený je uprostřed konektoru tak tomu bych přisuzoval plus a zbývajícímu žlutému minus ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Možná to jenom zkresluje...u mě v autě příjdou všechny kabely stejně tlusté....radši už tady přestanu debatovat, nebo se za chvíli naseru a odejdu do garáže s křížovým šroubovákem ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
15.5.08, 17:54 |
|
Neex
|
Osvětlení se totiž připojuje v originálu na podsvětlení topení takže 15 se určitě neoznačuje ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
15.5.08, 17:54 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|