Přídavná světla denního svícení, aneb vše o tom...
| Autor |
Zpráva |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
s tema ledkama to vidim blede, neco sem se s nima nablbnul  ale spis mnou hlouba myslenka ze bych misto parkovacky namontil zarovicku co se dava do bodovek nad bary a tak... jeto halogenka a ma 12V 10W nebo 20W nebo 35 W ty desetivatky sem uz jeden cas mel ve zpateckach a dobry..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 18.9.06, 10:19 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kybergreg
|
Nepér píše: To jsem zkoužel jako tuzing a nikdy se mi nepodařilo dosáhnout vyššího jasu, než u původní 5W žárovičky, takže jsem to zavrhnul... (a to jsem zkoušel i 3 ultra super hyper svítivý led diody) Problém je v tom, že žárovička svítí do všech stran a odráží se i do paraboly, led svítí jen ven.
A co ty ledky otočit, aby svítily na parabolu? Tj. dát je někam ke sklu reflektoru a namířit na parabolu, aby svítily ven odrazem od ní, což by zvětšilo jejich rozptyl světla.
|
| 18.9.06, 10:46 |
|
 |
|
Martin
|
Jenže ledka má určitý vyzařovací úhel, třeba 30°. Když ji dáš 5cm od paraboly a bude svítit na parabolu, tak osvítí jen malý kroužek na parabole řádově cm. To situaci vůbec neřeší. Parabola usměrňuje světlo z žárovky, které je téměř všesměrové, ale LEDka už má malou parabolu v sobě.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 18.9.06, 10:55 |
|
 |
|
Kybergreg
|
No, mě jen tak napadlo, že pro "efekt denních světel" by stačilo dostatečně jasně osvítit parabolu, aby to vypadalo jako rozsvícená světla. K tomu by mohlo stačit pár vysocesvítivých ledek, nicméně sám jsem to ještě nezkoušel.
|
| 18.9.06, 11:12 |
|
 |
|
Drak
|
Jáí sem to myslel jen jako efekt rožlých světel, nepočítám s tím, že bych si tím svítil na cestu, kdyby se tam daly třeba tři a nějak vhodně se nasměrovaly, tak by to možná fungovalo, a že mi zůstanou svítit koncovky a přístrojovka mě už moc netrápí, víc mě trápí těch 8,5A do potkávaček. U mě v autě je odběr obrysovek cca 2,5A, takže to je v klidu a celkem často se mi stává, že po delší cestě s rádiem, větrákem a když se k tomu připojí mlha nebo vyhřívání zadního skla tak pak druhej den nenastartuju, alťas nestíhá. Mám v plánu tam nacpat 70A z avie, ale tam se musí předělat držáky a trochu upravit řemenice a na to zatím nemám čas.
Naposledy upravil Drak dne 22.9.06, 06:57, celkově upraveno 1
|
| 20.9.06, 07:00 |
|
 |
|
Martin
|
S těma LEDkama to nepůjde. To bys jich musel mít asi padesát a osvětlovat s nima každý místo na parabole a druhá věc, LED má naprosto jinačí barvu oproti žárovce.
|
| 20.9.06, 07:29 |
|
 |
|
kdoasi
Registrován: 11.1.06, 19:35 Příspěvky: 212 Bydliště: Praha, Ostrava
|
Drak píše: Jáí sem to myslel jen jako efekt rožlých světel, nepočítám s tím, že bych si tím svítil na cestu, kdyby se tam daly třeba tři a nějak vhodně se nasměrovaly, tak by to možná fungovalo, a že mi zůstanou svítit koncovky a přístrojovka mě už moc netrápí, víc mě trápí těch 8,5A do potkávaček. U mě v autě je odběr obrysovek cca 2,5A, takže to je v klidu a celkem často se mi stává, že po delší cestě s rádiem, větrákem a když se k tomu připojí mlha nebo vyhřívání zadního skla tak pak druhej den nenastartuju, alťas nestíhá. Mám v plánu tam nacpat 70A z avie, ale tam se musí předělat držáky a trochu upravit řemenice a na to zatím nemám čas.
Spis mas zavadu v elektrice.
|
| 24.9.06, 11:23 |
|
 |
|
Drak
|
kdoasi píše: Spis mas zavadu v elektrice.
Ee, jezdil jsem asi tak měsíc prošpikovanej všelijakýma budíkama, ale nic nenormálního se mi tam neukázalo, kromě velkýho odběru při všech spotřebičích, ale když jsem to rozpočítal mezi jednotlivý, tak to sedělo, prostě alťas nestíhá.
|
| 26.9.06, 10:45 |
|
 |
|
Honzik.t
|
Nevíte jak se zapojujou ty světla od wessemu? já tam měl jen polskej návod a nejsem si úplně jistej jestli sem to podle toho schémátku pochopil. Kam se připojínapájení světel? přímo na klíček? Dík za rady.
|
| 4.10.06, 08:23 |
|
 |
|
kdoasi
Registrován: 11.1.06, 19:35 Příspěvky: 212 Bydliště: Praha, Ostrava
|
Honzik.t píše: Nevíte jak se zapojujou ty světla od wessemu? já tam měl jen polskej návod a nejsem si úplně jistej jestli sem to podle toho schémátku pochopil. Kam se připojínapájení světel? přímo na klíček? Dík za rady.
No to zřejmě nebude úplně triviální. Sice to půjde od spínací skříňky, ale musíš použít ještě přepínací relé, které ty wesem světla vypne, jakmile zapneš obrysovky.
|
| 4.10.06, 10:27 |
|
 |
|
Honzik.t
|
jo ja myslel z rele do spinaci skrinky.
|
| 4.10.06, 11:48 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jenom taková zkušenost na feldě zapnu přední mlhovky i když nemám tlumené světla a nesvítí mně kontrolka, prostě to tak předchozí majitel asi vymyslel, ale nějaký zásah do elektroinstalace po sdělání panelu jsem neviděl, zastavili nás poldi, že nám svítí mlhovky a když jsem mu řekl, že jsou to světla pro denní svícení, tak mi řekl at je zhasnu nebo ho naseru a pak nás pustili, kdybych řídíl držím asi hubu, tak umistnit světla místo mlhovek, to bude na naše policajty asi brzo miloš
|
| 8.10.06, 11:55 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a nevíte někdo podle zákona jaké osvětlení má za dne na vozidle svítít a v jakém zákoně a § to je? miloš
|
| 19.10.06, 22:00 |
|
 |
|
Martin
|
potkávací světla nebo světla pro denní svícení, jeli jimivozidlo podle zvláštního právního předpisu
|
| 19.10.06, 22:02 |
|
 |
|
Martin
|
Osvětlení vozidel
§ 32
(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla