Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 01:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Přídavná světla denního svícení, aneb vše o tom... 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek 
s tema ledkama to vidim blede, neco sem se s nima nablbnul :) ale spis mnou hlouba myslenka ze bych misto parkovacky namontil zarovicku co se dava do bodovek nad bary a tak... jeto halogenka a ma 12V 10W nebo 20W nebo 35 W ty desetivatky sem uz jeden cas mel ve zpateckach a dobry..

http://kachnis.techsajt.cz

18.9.06, 10:19
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Nepér píše:
To jsem zkoužel jako tuzing a nikdy se mi nepodařilo dosáhnout vyššího jasu, než u původní 5W žárovičky, takže jsem to zavrhnul... (a to jsem zkoušel i 3 ultra super hyper svítivý led diody)
Problém je v tom, že žárovička svítí do všech stran a odráží se i do paraboly, led svítí jen ven.

A co ty ledky otočit, aby svítily na parabolu? Tj. dát je někam ke sklu reflektoru a namířit na parabolu, aby svítily ven odrazem od ní, což by zvětšilo jejich rozptyl světla.

18.9.06, 10:46

Příspěvek 
Jenže ledka má určitý vyzařovací úhel, třeba 30°. Když ji dáš 5cm od paraboly a bude svítit na parabolu, tak osvítí jen malý kroužek na parabole řádově cm. To situaci vůbec neřeší. Parabola usměrňuje světlo z žárovky, které je téměř všesměrové, ale LEDka už má malou parabolu v sobě.

18.9.06, 10:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No, mě jen tak napadlo, že pro "efekt denních světel" by stačilo dostatečně jasně osvítit parabolu, aby to vypadalo jako rozsvícená světla. K tomu by mohlo stačit pár vysocesvítivých ledek, nicméně sám jsem to ještě nezkoušel.

18.9.06, 11:12

Příspěvek 
Jáí sem to myslel jen jako efekt rožlých světel, nepočítám s tím, že bych si tím svítil na cestu, kdyby se tam daly třeba tři a nějak vhodně se nasměrovaly, tak by to možná fungovalo, a že mi zůstanou svítit koncovky a přístrojovka mě už moc netrápí, víc mě trápí těch 8,5A do potkávaček. U mě v autě je odběr obrysovek cca 2,5A, takže to je v klidu a celkem často se mi stává, že po delší cestě s rádiem, větrákem a když se k tomu připojí mlha nebo vyhřívání zadního skla tak pak druhej den nenastartuju, alťas nestíhá. Mám v plánu tam nacpat 70A z avie, ale tam se musí předělat držáky a trochu upravit řemenice a na to zatím nemám čas.

Naposledy upravil Drak dne 22.9.06, 06:57, celkově upraveno 1

20.9.06, 07:00

Příspěvek 
S těma LEDkama to nepůjde. To bys jich musel mít asi padesát a osvětlovat s nima každý místo na parabole a druhá věc, LED má naprosto jinačí barvu oproti žárovce.

20.9.06, 07:29

Příspěvek 
Drak píše:
Jáí sem to myslel jen jako efekt rožlých světel, nepočítám s tím, že bych si tím svítil na cestu, kdyby se tam daly třeba tři a nějak vhodně se nasměrovaly, tak by to možná fungovalo, a že mi zůstanou svítit koncovky a přístrojovka mě už moc netrápí, víc mě trápí těch 8,5A do potkávaček. U mě v autě je odběr obrysovek cca 2,5A, takže to je v klidu a celkem často se mi stává, že po delší cestě s rádiem, větrákem a když se k tomu připojí mlha nebo vyhřívání zadního skla tak pak druhej den nenastartuju, alťas nestíhá. Mám v plánu tam nacpat 70A z avie, ale tam se musí předělat držáky a trochu upravit řemenice a na to zatím nemám čas.

Spis mas zavadu v elektrice.

24.9.06, 11:23

Příspěvek 
kdoasi píše:
Spis mas zavadu v elektrice.

Ee, jezdil jsem asi tak měsíc prošpikovanej všelijakýma budíkama, ale nic nenormálního se mi tam neukázalo, kromě velkýho odběru při všech spotřebičích, ale když jsem to rozpočítal mezi jednotlivý, tak to sedělo, prostě alťas nestíhá.

26.9.06, 10:45

Příspěvek 
Nevíte jak se zapojujou ty světla od wessemu? já tam měl jen polskej návod a nejsem si úplně jistej jestli sem to podle toho schémátku pochopil. Kam se připojínapájení světel? přímo na klíček? Dík za rady.

4.10.06, 08:23

Příspěvek 
Honzik.t píše:
Nevíte jak se zapojujou ty světla od wessemu? já tam měl jen polskej návod a nejsem si úplně jistej jestli sem to podle toho schémátku pochopil. Kam se připojínapájení světel? přímo na klíček? Dík za rady.

No to zřejmě nebude úplně triviální. Sice to půjde od spínací skříňky, ale musíš použít ještě přepínací relé, které ty wesem světla vypne, jakmile zapneš obrysovky.

4.10.06, 10:27

Příspěvek 
jo ja myslel z rele do spinaci skrinky.

4.10.06, 11:48
Mistr mechanik

Příspěvek 
jenom taková zkušenost na feldě zapnu přední mlhovky i když nemám tlumené světla a nesvítí mně kontrolka, prostě to tak předchozí majitel asi vymyslel, ale nějaký zásah do elektroinstalace po sdělání panelu jsem neviděl, zastavili nás poldi, že nám svítí mlhovky a když jsem mu řekl, že jsou to světla pro denní svícení, tak mi řekl at je zhasnu nebo ho naseru a pak nás pustili, kdybych řídíl držím asi hubu, tak umistnit světla místo mlhovek, to bude na naše policajty asi brzo miloš

8.10.06, 11:55
Mistr mechanik

Příspěvek 
a nevíte někdo podle zákona jaké osvětlení má za dne na vozidle svítít a v jakém zákoně a § to je? miloš

19.10.06, 22:00

Příspěvek 
potkávací světla nebo světla pro denní svícení, jeli jimivozidlo podle zvláštního právního předpisu

19.10.06, 22:02

Příspěvek 
Osvětlení vozidel
§ 32
(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla
a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno
podle zvláštního právního předpisu.2) Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací
světla nebo světla pro denní svícení.
(2) Vozidlo musí mít za jízdy při snížené viditelnosti rozsvícena
obrysová a potkávací nebo dálková světla, pokud je jimi vybaveno podle
zvláštního právního předpisu.2)

19.10.06, 22:03
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další