Autor |
Zpráva |
Ivarek
|
Re: Octavia 1,6 /102 PS
dědeksbabkou píše: jsme tu zase do dnes se dvakrát pravidelně cca po měsíci rosvítí kontrolka a při kontrole v servisu zjistí sporadickou chybu zkratu na kostru lambda sondy. V servisu se jim také nezdá benzin pro jistotu jsem tankoval po dvakráte u OMV a Shellu a teď jsm byl jinde. -Vada je bezplatně a vždy velmi ochotně servisem odstraněna a já jdu jezdit dál, jenom si říkám že to není "normální" a už vůbec si neumím představit s tímto autem jet na dovolenou k moři, asi pojedu se 125, byla tam už třikrát . A tak prosím jestli máte podobné zkušenosti napište, jinak octavka jede velmi dobře i s rozsvícenou kontrolkou, motor táhne neklepe, vše se zdá být OK. Díky za morální podporu DsB
No a proč tu lambdu prostě nedáte vyměnit?Pokud je ta lambda v háji/načatá,jako že asi je tak se ta kontrolka stejně bude rozsvěcovat.
|
13.5.08, 20:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ivarek píše: dědeksbabkou píše: jsme tu zase do dnes se dvakrát pravidelně cca po měsíci rosvítí kontrolka a při kontrole v servisu zjistí sporadickou chybu zkratu na kostru lambda sondy. V servisu se jim také nezdá benzin pro jistotu jsem tankoval po dvakráte u OMV a Shellu a teď jsm byl jinde. -Vada je bezplatně a vždy velmi ochotně servisem odstraněna a já jdu jezdit dál, jenom si říkám že to není "normální" a už vůbec si neumím představit s tímto autem jet na dovolenou k moři, asi pojedu se 125, byla tam už třikrát . A tak prosím jestli máte podobné zkušenosti napište, jinak octavka jede velmi dobře i s rozsvícenou kontrolkou, motor táhne neklepe, vše se zdá být OK. Díky za morální podporu DsB No a proč tu lambdu prostě nedáte vyměnit?Pokud je ta lambda v háji/načatá,jako že asi je tak se ta kontrolka stejně bude rozsvěcovat.
taková lambáda vyjde i na sedmičku s prací, nevím jak si na tom finančně, ale jak se to bude tákyt tebe tak bys asi taky hledal co a jak miloš
|
13.5.08, 20:23 |
|
|
Ivarek
|
slovacek.milos píše: Ivarek píše: dědeksbabkou píše: jsme tu zase do dnes se dvakrát pravidelně cca po měsíci rosvítí kontrolka a při kontrole v servisu zjistí sporadickou chybu zkratu na kostru lambda sondy. V servisu se jim také nezdá benzin pro jistotu jsem tankoval po dvakráte u OMV a Shellu a teď jsm byl jinde. -Vada je bezplatně a vždy velmi ochotně servisem odstraněna a já jdu jezdit dál, jenom si říkám že to není "normální" a už vůbec si neumím představit s tímto autem jet na dovolenou k moři, asi pojedu se 125, byla tam už třikrát . A tak prosím jestli máte podobné zkušenosti napište, jinak octavka jede velmi dobře i s rozsvícenou kontrolkou, motor táhne neklepe, vše se zdá být OK. Díky za morální podporu DsB No a proč tu lambdu prostě nedáte vyměnit?Pokud je ta lambda v háji/načatá,jako že asi je tak se ta kontrolka stejně bude rozsvěcovat. taková lambáda vyjde i na sedmičku s prací, nevím jak si na tom finančně, ale jak se to bude tákyt tebe tak bys asi taky hledal co a jak miloš
Tak pokud nemám 120ku,favo nebo ještě jakžtakž feldu tak holt musím počítat že díly na novější modely něco stojej.Tak to prostě je.A nechat si dycky po měsíci smazat závady v ecu a čekat až se rozsvítí znova,a přtom se bát někam jet,tak to se nezlob ale nevím,no.A co jsem byl přítomnej u oprav s podobným výpisem tak pokaždý to vyřešila výměna lambdy.
Ale jinak samozřejmě přeji majiteli aby se to vyřešilo za co nejlepší peniz,byl s autem spokojený a najezdil spoustu km.Bohužel někdy je to blbost za 10kč,jindy je to prostě dražší...
A ještě ..nevyznám se v motorizacích O,takže přesně nevím jaký typ lambdy je v tomhle autě ale těch 7000kč mi přijde nějak hodně.Co jsem zběžně koukal např sem http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... uery=sonda tak se pohybujou +/- 3000kč.Ale třeba se pletu.....
|
13.5.08, 20:32 |
|
|
Kristensen
|
jj, taky jsem jimenil na tomhle motoru a stála kolem 3000,- taky majitel furt jezdil do škodovky a furt mu jen mazali paměť a za chvíli se mu to zase rozsvítilo, pak aby od něj měli klid tak vyndali žárovku z budíku, no a pak nic nesvítílo ale po cca roce auto nejelo jak by mělo a začlo chlastat a lamda byla prostě v háji, vyměněno a je klid.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.5.08, 03:33 |
|
|
dědeksbabkou
|
Ivarek píše: slovacek.milos píše: Ivarek píše: taková lambáda vyjde i na sedmičku s prací, nevím jak si na tom finančně, ale jak se to bude tákyt tebe tak bys asi taky hledal co a jak miloš A ještě ..nevyznám se v motorizacích O,takže přesně nevím jaký typ lambdy je v tomhle autě ale těch 7000kč mi přijde nějak hodně.Co jsem zběžně koukal např sem http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... uery=sonda tak se pohybujou +/- 3000kč.Ale třeba se pletu.....
upřímě děkujeme všem za rady a doporučení, peněz je vždy málo, a proto lambda po dalším rosvícení kontrolky z důvodu sporadické vady lambdy půjde ven, ve značkovém servisu to je za cca sedmičku, jinak se to dá i za méně např v auto kelly nabízejí lambdy http://obchod.autokelly.cz/ , a v elitu to je to od 2200 -3500 ale nevime kterou koupit - http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 a už vůbec nevíme, zda se dá její výměna zvládnout doma, asi to bude na servis a nebo dohodě jinde s mechanikem, ale pak je ta oprava bez záruky, ještě jednou děkujeme a dáme vědět jak to dopadne DsB.
|
15.5.08, 20:29 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
No ono hlavně tahle octavie má lambdy 2 tak je potřeba vědět která zlobí, aby se zbytečně nekoupila "ta druhá". Nechal bych to na servisu, ten si zjistí, která to dělá. A osobně mám nedůvěru v díly od jiných výrobců prodejců než je origo škoda, proč jsou za polovičku? Něco tam je nejspíš jinak. Jo a jedna z nich se mění dost špatně, proptože tam není vůbec přístup, je umístěná mezi motorem a kabinou
|
15.5.08, 20:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: jj, taky jsem jimenil na tomhle motoru a stála kolem 3000,- taky majitel furt jezdil do škodovky a furt mu jen mazali paměť a za chvíli se mu to zase rozsvítilo, pak aby od něj měli klid tak vyndali žárovku z budíku, no a pak nic nesvítílo ale po cca roce auto nejelo jak by mělo a začlo chlastat a lamda byla prostě v háji, vyměněno a je klid.
já měnil asi 4000 přední na tu přdední to časem přestane skoro jet a 2200 zadní, snmač otáček asi 3200 snímač vačky 4000 miloš
|
15.5.08, 21:03 |
|
|
Drak
|
Zajdi si do APM, tam ti najdou neoriginální ekvivalent, dá se na tom poměrně ušetřit, na fordu sem měl pryč obě, v originále chtěli za jednu 6.500 a v náhradě vyšly obě za 2.500. I kdyby vydržely jenom čtvrtinu životnosti, což už ty moje mají za sebou, tak se to pořád vyplatí, jediná zrada je v tom, že mají univerzální svorkovnici neshodující se s žádným typem auta, tak je před demontáží zapotřebí proměřit, kterej drát je datovej a zbylý dva na vyhřívání, a někdy je k tomu taky zapotřebí švajcaparát, protože sviňa drží, takže bez průměrných elektrozkušeností a pokud nepůjde povolit bych se do toho doma nepouštěl, na druhou stranu není zapotřebí jezdit přímo do škodovky, ale najít si jinej servis.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
16.5.08, 17:00 |
|
|
dědeksbabkou
|
[dáme vědět jak to dopadne DsB.[/quote]
je ujeto cca 1000 km a zatím je problém s kontrolou a lambda sondami OK, a Zdar D a B[/b]
Naposledy upravil dědeksbabkou dne 22.6.08, 16:31, celkově upraveno 2
|
4.6.08, 18:13 |
|
|
Paulie I.
|
NO ak by niečo bolo daj vedieť ale dúfam že motor už pošlape bez problémov - som si myslel ,že ak to hlási poruchu skratu na kostru tak to tak aj bude ale inak buď rád ž,e to nejakú lambdu nedosralo..
_________________ VAG-COM 704.1 CAN HEX, alarmy,centrál,elektrické okná,PDC,autoelektrika..
|
4.6.08, 20:14 |
|
|
dědeksbabkou
|
dědeksbabkou píše: [dáme vědět jak to dopadne DsB. je ujeto cca 1000 km a zatím je problém s kontrolou a lambda sondami OK, ale nastal jiný banální problém přestávají fungovat směrová světla, tak 4x až 6x zablikají a potom nejdou po vypnutí a zapnutí chvíli jdou; varovné blikače dělají to samé, tipuji to na přerušovač, ale prý tam je také nějaké relé a to jsem z knihy jak na to// nevyčetl kde tyto zařízení jsou umístěny přerušovač je slyšet pod palubkou nad rádiem a na to si netroufnu, skoro si myslím, že to udělali tak naschvál podle 120, aby bylo v kufru dost místa no tahle škoda mě dostala miluji ji čím dál víc je to auto z duší a má rádo servisy. Zdar D a B[/b][/quote]
|
22.6.08, 16:30 |
|
|
Drak
|
Přerušovač by měl být součást tlačítka na varovky, stojí docela baťoch.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
22.6.08, 17:30 |
|
|
dědeksbabkou
|
No a jsem tu zas měl jsem pokažené PC
Přerušovač jsom získal na vrakáči a kamarád mi jej zamontoval a zatím funguje D+B
|
30.8.08, 06:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|