Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Chodec vs. Auto 
Autor Zpráva

Příspěvek 
elegant píše:
U nás má chodec prednosť len keď už je na prechode. A ak sa správne pamätám, tak ak skočí pred auto, keď je od neho do 15m, tak na vine je chodec. Osobne by som prednosť chodcom prirovnal tomu, ako keby chceli dať prednosť autu pred vlakom na železničnom prescesti (aj keď to už je trocha extrém).

ta prednost je trocha sirsia, existuje aj tzv. volny smer, kedy maju prednost vsetci, ak ty odbacas doprava a ti vsetci idu rovno, cize chodci, cyklisti bez ohladu na to, ci tam prechod je, alebo nie, elektricky atd.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

15.6.08, 12:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
v zákoně je to nějak takto: řidič musí jet k přechodu takovou rychlostí aby stihl bezpečně zastavit a chodec nesmí vběhnout na přechod když je auto v těsné blízkosti a řidič by nemohl bezpečně zastavit. ale někteří lidi (chodci) si myslí že mají absolutní přednost nebo co, a nejvíc asi důchodci hlavně babky co nikdy neřídili nic jinýho než kolo na návsi. ty sou schopný skočit pod kola a ještě mít kecy co to sme za blázny, a taky mě pěkně sere že musej drbat zrovna u přechodu a když zrovna zastavim tak nic a drbou dal, a nebo bába skoro běží k přechodu a než pak přepajdá silnici ji trvá o dost dýl. ale vždycky sou na vině auta no oni totiž tu druhou polovinu zákona chodci většinou ani neznaj nebo nechtěj znát

15.6.08, 13:16

Příspěvek 
Dôchodci sú naozaj tý najhorší. Totiž nemajú už v poriadku nohy, tak väčšina sú tzv. kamikadze==> snaď autá zastavia.

viewtopic.php?t=18421

15.6.08, 13:49
Hliník navždy.

Příspěvek 
No chtelo by to ten klakson ze sanitky :(

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

15.6.08, 13:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jenom blbec si vynucuje přednost. Na přechodu pouštím lidi velmi sporadicky, prakticky jenom maminky s kočárky a pak takové co tam vlezou ani se nepodívají. Pokud za mnou nic nejede a jsem poslední v koloně, tak bych nezastavil ani policajtovi. A přednost z vedlejší dávám tak max. na kruháči v Havířově (kdo zná ví) jen autobusům a nebo nějaké té pěkné škodovce.

15.6.08, 17:41

Příspěvek 
gokralik píše:
Jenom blbec si vynucuje přednost. Na přechodu pouštím lidi velmi sporadicky, prakticky jenom maminky s kočárky a pak takové co tam vlezou ani se nepodívají. Pokud za mnou nic nejede a jsem poslední v koloně, tak bych nezastavil ani policajtovi. A přednost z vedlejší dávám tak max. na kruháči v Havířově (kdo zná ví) jen autobusům a nebo nějaké té pěkné škodovce.

jo na kruháči v Hávířově je to někdy mazec, zvlášť když se tam zasekají šechny tři kruháky najednou....

15.6.08, 18:20

Příspěvek 
Zítra točím Prahu tak jsem zvědav na kolik blbců narazím :lol:

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.6.08, 19:04

Příspěvek 
Dawid130 píše:
jo na kruháči v Hávířově je to někdy mazec, zvlášť když se tam zasekají šechny tři kruháky najednou....

Hlavně ráno a odpoledne tak od 14 do 16 hodin...všichni z Havířova a Karviné jedou do Ovy či z Ovy a na jiném vjezdu nemáš šanci se na něj dostat.

Jinak stejně ten kdo má trochu v hlavě proti autu nejde. To je jasná smrt. Možná bych zavedl přední brzdové světlo, protože když se občas ocitám v roli chodce, netuším jestli mě to auto pouští nebo ne. Mít ho tam, ušetřila by se tím spousta času.

15.6.08, 19:09
Hluchoň

Příspěvek 
Kristensen píše:

to si spíš počítej neblbce, bude jich míň

15.6.08, 19:35
Profil ICQ

Příspěvek 
gokralik píše:

A taky bych dal přednost pěkné slečně :lol:

15.6.08, 21:05
rejpal

Příspěvek 
Mě fascinují chodci v jednom místě kudy téměř denně jezdím. Mají k dispozici přechod, ale chodí všichni o deset až padesát metrů vedle (každý přechází v jiném místě a pod jiným úhlem, ale zásadně ne kolmo), chaoticky roztroušeně (ne že by přešlo pět najednou, musí jít každý zvlášť), a aby to nebylo málo, často se ani nepodívají zda něco nedeje...

15.6.08, 22:16
rejpal

Příspěvek 
zokot píše:
A taky bych dal přednost pěkné slečně :lol:

Hlavně si vyber takovou, která se na tebe alespoň usměje. :wink: Někdy je sranda i s důchodci, párkrát jsem viděl nějakého dědu, jak trpělivě čeká u přechodu, tak jsem zastavil, pokynul, ale on pokynul mně ať jedu, jenže když už jsem stál, tak jsem pokynul podruhé ať jde, no a on teda šel a nadšeně děkoval. :)

Jinak já jako chodec přednos nevyžaduju, ale taky se stává, že jede jedno auto široko daleko a zastaví mi. Počkal bych těch pár sekund, ale když už byl někdo tak hodný, tak mu aspoň poděkuju a jdu. :)

Naposledy upravil fatal dne 15.6.08, 22:25, celkově upraveno 1

15.6.08, 22:23

Příspěvek 
fatal píše:
Mě fascinují chodci v jednom místě kudy téměř denně jezdím. Mají k dispozici přechod, ale chodí všichni o deset až padesát metrů vedle (každý přechází v jiném místě a pod jiným úhlem, ale zásadně ne kolmo), chaoticky roztroušeně (ne že by přešlo pět najednou, musí jít každý zvlášť), a aby to nebylo málo, často se ani nepodívají zda něco nedeje...

U nás chodec mimo prechodu vôbec nemá prednosť. Má sa odtiaľ pakovať a neobmedzovať. Nehovoriac o tom, že ohrozovať. Ak aj u vás, tak vyblikať a vytrúbiť.

viewtopic.php?t=18421

15.6.08, 22:24
Hluchoň

Příspěvek 
blikání troubení ale nic neřeší na nebezpečnosti situace

15.6.08, 22:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
Kristensen píše:

to si spíš počítej neblbce, bude jich míň

jejda, pokud vas dnes do prahy prijede vic, radeji pojedu metrem (O:

16.6.08, 06:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další