Autor |
Zpráva |
ventYl
|
elegant píše: U nás má chodec prednosť len keď už je na prechode. A ak sa správne pamätám, tak ak skočí pred auto, keď je od neho do 15m, tak na vine je chodec. Osobne by som prednosť chodcom prirovnal tomu, ako keby chceli dať prednosť autu pred vlakom na železničnom prescesti (aj keď to už je trocha extrém).
ta prednost je trocha sirsia, existuje aj tzv. volny smer, kedy maju prednost vsetci, ak ty odbacas doprava a ti vsetci idu rovno, cize chodci, cyklisti bez ohladu na to, ci tam prechod je, alebo nie, elektricky atd.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
15.6.08, 12:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
WRC
|
v zákoně je to nějak takto: řidič musí jet k přechodu takovou rychlostí aby stihl bezpečně zastavit a chodec nesmí vběhnout na přechod když je auto v těsné blízkosti a řidič by nemohl bezpečně zastavit. ale někteří lidi (chodci) si myslí že mají absolutní přednost nebo co, a nejvíc asi důchodci hlavně babky co nikdy neřídili nic jinýho než kolo na návsi. ty sou schopný skočit pod kola a ještě mít kecy co to sme za blázny, a taky mě pěkně sere že musej drbat zrovna u přechodu a když zrovna zastavim tak nic a drbou dal, a nebo bába skoro běží k přechodu a než pak přepajdá silnici ji trvá o dost dýl. ale vždycky sou na vině auta no oni totiž tu druhou polovinu zákona chodci většinou ani neznaj nebo nechtěj znát
|
15.6.08, 13:16 |
|
|
elegant
|
Dôchodci sú naozaj tý najhorší. Totiž nemajú už v poriadku nohy, tak väčšina sú tzv. kamikadze==> snaď autá zastavia.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
15.6.08, 13:49 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No chtelo by to ten klakson ze sanitky
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.6.08, 13:51 |
|
|
gokralik
|
Jenom blbec si vynucuje přednost. Na přechodu pouštím lidi velmi sporadicky, prakticky jenom maminky s kočárky a pak takové co tam vlezou ani se nepodívají. Pokud za mnou nic nejede a jsem poslední v koloně, tak bych nezastavil ani policajtovi. A přednost z vedlejší dávám tak max. na kruháči v Havířově (kdo zná ví) jen autobusům a nebo nějaké té pěkné škodovce.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.6.08, 17:41 |
|
|
Dawid130
|
gokralik píše: Jenom blbec si vynucuje přednost. Na přechodu pouštím lidi velmi sporadicky, prakticky jenom maminky s kočárky a pak takové co tam vlezou ani se nepodívají. Pokud za mnou nic nejede a jsem poslední v koloně, tak bych nezastavil ani policajtovi. A přednost z vedlejší dávám tak max. na kruháči v Havířově (kdo zná ví) jen autobusům a nebo nějaké té pěkné škodovce.
jo na kruháči v Hávířově je to někdy mazec, zvlášť když se tam zasekají šechny tři kruháky najednou....
|
15.6.08, 18:20 |
|
|
Kristensen
|
Zítra točím Prahu tak jsem zvědav na kolik blbců narazím
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.6.08, 19:04 |
|
|
gokralik
|
Dawid130 píše: jo na kruháči v Hávířově je to někdy mazec, zvlášť když se tam zasekají šechny tři kruháky najednou....
Hlavně ráno a odpoledne tak od 14 do 16 hodin...všichni z Havířova a Karviné jedou do Ovy či z Ovy a na jiném vjezdu nemáš šanci se na něj dostat.
Jinak stejně ten kdo má trochu v hlavě proti autu nejde. To je jasná smrt. Možná bych zavedl přední brzdové světlo, protože když se občas ocitám v roli chodce, netuším jestli mě to auto pouští nebo ne. Mít ho tam, ušetřila by se tím spousta času.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.6.08, 19:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Kristensen píše: Zítra točím Prahu tak jsem zvědav na kolik blbců narazím
to si spíš počítej neblbce, bude jich míň
|
15.6.08, 19:35 |
|
|
zokot
|
gokralik píše: Jenom blbec si vynucuje přednost. Na přechodu pouštím lidi velmi sporadicky, prakticky jenom maminky s kočárky a pak takové co tam vlezou ani se nepodívají. Pokud za mnou nic nejede a jsem poslední v koloně, tak bych nezastavil ani policajtovi. A přednost z vedlejší dávám tak max. na kruháči v Havířově (kdo zná ví) jen autobusům a nebo nějaké té pěkné škodovce.
A taky bych dal přednost pěkné slečně
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
15.6.08, 21:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mě fascinují chodci v jednom místě kudy téměř denně jezdím. Mají k dispozici přechod, ale chodí všichni o deset až padesát metrů vedle (každý přechází v jiném místě a pod jiným úhlem, ale zásadně ne kolmo), chaoticky roztroušeně (ne že by přešlo pět najednou, musí jít každý zvlášť), a aby to nebylo málo, často se ani nepodívají zda něco nedeje...
|
15.6.08, 22:16 |
|
|
fatal
rejpal
|
zokot píše: A taky bych dal přednost pěkné slečně
Hlavně si vyber takovou, která se na tebe alespoň usměje. Někdy je sranda i s důchodci, párkrát jsem viděl nějakého dědu, jak trpělivě čeká u přechodu, tak jsem zastavil, pokynul, ale on pokynul mně ať jedu, jenže když už jsem stál, tak jsem pokynul podruhé ať jde, no a on teda šel a nadšeně děkoval.
Jinak já jako chodec přednos nevyžaduju, ale taky se stává, že jede jedno auto široko daleko a zastaví mi. Počkal bych těch pár sekund, ale když už byl někdo tak hodný, tak mu aspoň poděkuju a jdu.
Naposledy upravil fatal dne 15.6.08, 22:25, celkově upraveno 1
|
15.6.08, 22:23 |
|
|
elegant
|
fatal píše: Mě fascinují chodci v jednom místě kudy téměř denně jezdím. Mají k dispozici přechod, ale chodí všichni o deset až padesát metrů vedle (každý přechází v jiném místě a pod jiným úhlem, ale zásadně ne kolmo), chaoticky roztroušeně (ne že by přešlo pět najednou, musí jít každý zvlášť), a aby to nebylo málo, často se ani nepodívají zda něco nedeje...
U nás chodec mimo prechodu vôbec nemá prednosť. Má sa odtiaľ pakovať a neobmedzovať. Nehovoriac o tom, že ohrozovať. Ak aj u vás, tak vyblikať a vytrúbiť.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
15.6.08, 22:24 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
blikání troubení ale nic neřeší na nebezpečnosti situace
|
15.6.08, 22:36 |
|
|
Dusche
|
Vít píše: Kristensen píše: Zítra točím Prahu tak jsem zvědav na kolik blbců narazím :lol: to si spíš počítej neblbce, bude jich míň
jejda, pokud vas dnes do prahy prijede vic, radeji pojedu metrem (O:
|
16.6.08, 06:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|