Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 14:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Alternátor - co se stalo? 
Autor Zpráva
Dezertér

Příspěvek 
Ajej - zahády začínaj...

Tak určitě bych je zkusil přes žárovku zatížit aspon na pár ampér a proměřit - prosvítit...

No pak nevim jak proměřit vinutí...atd

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

3.7.08, 15:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
cyz píše:
Tak jsem rozebral celý diodový blok, proměřil jednu diodu po druhé. Všechny mají cca 400-500mV, proražená není ani jedna. Regulátor jsme dávali v NL nový a moc to nepomohlo. Co vás napadá dál? Jedině jsem si říkal dát ty diody do trouby a zahřát je na nějakých 70°C což je teplota při které to napětí nejvíc stoupalo. Nemůže na to mít vliv ta součástka s kondenzátorem a zenerkou která nevím k čemu slouží?

To chce vysokonapäťovým meračom izolácie premerať vinutie - určite preráža a preto sa to prehrieva ...Tento prístroj má každý Revízny technik elektro tak skús cez známych alebo niekoho nech ti to premerá...

3.7.08, 15:46

Příspěvek 
Šéf má megmet, měří tím signálové kabely, zkusím to. Stejně jsem snad ještě neslyšel že by na tomto alternátoru shořelo vinutí.....

3.7.08, 15:49
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Šéf má megmet, měří tím signálové kabely, zkusím to. Stejně jsem snad ještě neslyšel že by na tomto alternátoru shořelo vinutí.....

Známy revizák v SI má digitálny ohmmeter so skúšobným napätím nastaviteľným do 500V takže niečo podobné hladaj ;-).Neshořelo :) uvedom si že vodiče v rotore alebo statore sú izolované medzi sebou len tenkou vrstvou laku a ten vekom stráca svoje vlastnosti...

3.7.08, 15:53

Příspěvek 
To je mi jasné, ale i tak....rozhodně to není častá závada.

3.7.08, 17:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Ja už sa nedivím ničomu...odvtedy čo robím autoelektriku fakt ničomu :)

3.7.08, 17:54

Příspěvek 
no já se tomu taky trochu věnuju a máš pravdu, divit se nedá ničemu....a čím novější auto tím větší divy :D

3.7.08, 18:39
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
cyz píše:
To je mi jasné, ale i tak....rozhodně to není častá závada.

ale je na delších trasách jsem viděl na vlastní oči že byla baterka jak papinuv hrnec, záprtky na kilometr cítit, řešit to nemá cenu starý za 500 a repas 1000, pokud se chceš tomu problému vyvarovat nový 2200 miloš

3.7.08, 18:43

Příspěvek 
Nový už mám, koupil jsem ho v Holandsku za 1000,- originální PAL. Pravda že ten alternátor se choval divně už nějakou dobu, proto jsem ho nedávno dával na test, ale na nic se nepřišlo. Ten průser nastal až po cca 1000km jízdy na jeden zátah, poté co jsem altík odpojíl a nechal vychladnout sice zlobil a nebylo to tak hrozné.
Tady u tohoto bádám jenom tak, abych zjistil co se stalo, příp. že bych si altík zrepasoval a vozil jako náhradní. Spíš si ale seženu nějaký schopný 55A a budu si ho vozit jako náhradní, připadají mi spolehlivější.

Edit: Miloši, jak moc častá závada to je? Příp. kolik let je ten altík spolehlivý...

3.7.08, 18:47
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
cyz píše:
Nový už mám, koupil jsem ho v Holandsku za 1000,- originální PAL. Pravda že ten alternátor se choval divně už nějakou dobu, proto jsem ho nedávno dával na test, ale na nic se nepřišlo. Ten průser nastal až po cca 1000km jízdy na jeden zátah, poté co jsem altík odpojíl a nechal vychladnout sice zlobil a nebylo to tak hrozné.
Tady u tohoto bádám jenom tak, abych zjistil co se stalo, příp. že bych si altík zrepasoval a vozil jako náhradní. Spíš si ale seženu nějaký schopný 55A a budu si ho vozit jako náhradní, připadají mi spolehlivější.

Edit: Miloši, jak moc častá závada to je? Příp. kolik let je ten altík spolehlivý...

to se nedá tak říct já jel z ústi dva toky felda 70 A a na dálnici cca po 200 km monbat vařila syčela, KO, minulé léto jsme jeli z čalova a v senici ve fářku baterka syšela, sírné lázně, altíku neprospívá, kolona,déšt. to jsou stěraše a ventilátor na plné pecky, volnoběh a ventilátor chladiče, protože kde kdo má v háji M5 a tím je kostra v hájí a regulátor hodí altík na max miloš

3.7.08, 18:55
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2