Skoda 120 & klakson vo volante
Autor |
Zpráva |
Peter-Sweter
|
Skoda 120 & klakson vo volante
Ahojte, vedel by mi niekto poradit, ze akym sposobom by som vedel vyviest kable z klaksona do volantu? Pretoze mam novy sportovy volant, ktory ma v strede sponac na klakson... Len neviem ako to prekablovat aby mi kable nezavadzali pri otacani volantom.
Ako to maju riesene klaksony a inych typoch aut? potreboval by som dutu tredovu osku na volant?
Prosim poradte
_________________ Mám Škoda 120, na ktorej sa v poslednej dobe stale s niecim hram a vylepsujem
|
31.7.08, 22:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
|
31.7.08, 23:11 |
|
|
Peter-Sweter
|
A da sa to teda nejak vymysliet alebo nie?
_________________ Mám Škoda 120, na ktorej sa v poslednej dobe stale s niecim hram a vylepsujem
|
31.7.08, 23:24 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Podle mě to je blbost, nevím kde chceš shánět něco, co se hodí k tomu volantu. Jedině použít kroucenou šňůru od telfonního sluchátka a nechat ji otáčet kolem hřídele.
|
1.8.08, 06:19 |
|
|
fatal
rejpal
|
Kabel nebrat, někde se skřípne...
|
1.8.08, 06:29 |
|
|
Peter-Sweter
|
OK, tak mi to hold trubit nebude. A ako vidim, to tak na nasich starych milacikoch nema nikto. Len to som chcel vediet ci to pojde.
|
1.8.08, 10:18 |
|
|
Petr105
|
Peter-Sweter píše: OK, tak mi to hold trubit nebude. A ako vidim, to tak na nasich starych milacikoch nema nikto. Len to som chcel vediet ci to pojde.
Řekl bych, že pokud bys to fakt chtěl, tak by to nějak šlo urobit, ale moc by se to tam asi nehodilo... Celkově novej volant tam moc hezkej neni, buď origo, nebo ten tříramennej děrovanej, nevim jak se jmenovaly, ale občas je vídám... Já ho sehnal náhodou... Každopádně to bylo dost těžký si na něj zvyknout protože je menší a nemá vystředěnej prostředek, takže jsem hned první den auto odřel v garáži, zvyklej na starej volant...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
1.8.08, 10:28 |
|
|
Peter-Sweter
|
Petr105 píše: Peter-Sweter píše: OK, tak mi to hold trubit nebude. A ako vidim, to tak na nasich starych milacikoch nema nikto. Len to som chcel vediet ci to pojde. Řekl bych, že pokud bys to fakt chtěl, tak by to nějak šlo urobit, ale moc by se to tam asi nehodilo... Celkově novej volant tam moc hezkej neni, buď origo, nebo ten tříramennej děrovanej, nevim jak se jmenovaly, ale občas je vídám... Já ho sehnal náhodou... Každopádně to bylo dost těžký si na něj zvyknout protože je menší a nemá vystředěnej prostředek, takže jsem hned první den auto odřel v garáži, zvyklej na starej volant...
Ten moj novy volant je nieco podobne ako si zohnal ty. Skusim spravit ten klakson s tym krutenym kablom od telefonu. Za skusku to stoji. Dam vediet a hodim sem fotku toho volantu. Tento nieje zasa taky maly, ma 35,5 cm priemer, takze je mensi mozno o 2 centy.
|
1.8.08, 11:02 |
|
|
Petr105
|
Akorát do dobře zamaskuj, ať ten kabel nikde neni moc vidět, to by zavánělo tuzingem
|
1.8.08, 11:09 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
1.8.08, 17:41 |
|
|
Petr105
|
To volant...
|
1.8.08, 17:54 |
|
|
Jiri
|
a takhle ten drat co je pro airbagy to je taky spirala..ale je to asi to co je v tom krouzku hned nahore musel by to sehnat neco co by se tam hodlio...a jak ma felda klakson vsechny maji ve volnate..jak je to tam...ja mam v setovce volant z feldy ctyrramenej ale pro houkacku nikde nic...
|
1.8.08, 20:58 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Si taky myslím, že tohle je zbytečný, nechat střed jen jako střed a troubení nechat na páčce, jako doposud.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
1.8.08, 21:35 |
|
|
Milan Koukal
|
já jsem do škodovky už dávál troubení do prostřed volantu ale použil jsem volant aji lucasi ze staré feldy z menšima úpravama to nebyl žádnej problém.
|
2.8.08, 19:50 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Peter-Sweter píše: Petr105 píše: Peter-Sweter píše: OK, tak mi to hold trubit nebude. A ako vidim, to tak na nasich starych milacikoch nema nikto. Len to som chcel vediet ci to pojde. Řekl bych, že pokud bys to fakt chtěl, tak by to nějak šlo urobit, ale moc by se to tam asi nehodilo... Celkově novej volant tam moc hezkej neni, buď origo, nebo ten tříramennej děrovanej, nevim jak se jmenovaly, ale občas je vídám... Já ho sehnal náhodou... Každopádně to bylo dost těžký si na něj zvyknout protože je menší a nemá vystředěnej prostředek, takže jsem hned první den auto odřel v garáži, zvyklej na starej volant... Ten moj novy volant je nieco podobne ako si zohnal ty. Skusim spravit ten klakson s tym krutenym kablom od telefonu. Za skusku to stoji. Dam vediet a hodim sem fotku toho volantu. Tento nieje zasa taky maly, ma 35,5 cm priemer, takze je mensi mozno o 2 centy. no skus to takto : pod volant navlec plastovu rurku sirky cca 5mm . na nu navlec plechovu rurku s pipikom (na ktory navaris kablik od spinaca) sirky cca 4mm . na pevnu cast plastu pod volantom namonti pliesok ku ktoremu pripajkujes kablik co pojde do klaksonu. Pliesok bude behat po plechovej rurke a zberat prud privedeny z tlacidla klaksonu . Teoreticky by to takto mohlo ist nie ?
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
2.8.08, 20:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|