Autor |
Zpráva |
kwiko
|
Nastavenie geometrie
Pani, zratal som si, ze budem musiet co nevidiet riesit geometriu celkom 5 az 6x. Neviete mi posunut nejaky zaruceny sposob ako to zvladnut Samo-domo-Robo?
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
8.9.08, 06:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Nastavenie geometrie
kwiko píše: Pani, zratal som si, ze budem musiet co nevidiet riesit geometriu celkom 5 az 6x. Neviete mi posunut nejaky zaruceny sposob ako to zvladnut Samo-domo-Robo?
čo sa týka zbiehavosti tak som to poriešil laserovou vodováhou priloženou na bok kola aby lúč smeroval zvislo dopredu - a na dosku ktorá bola pred autom som robil rysky, dosku som vzďaľoval a pribložoval...
a čo sa ten nápravnice na kasni týka kontrolné diery musia presne sedieť proti sebe...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.9.08, 08:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Na sbíhavost jsem měl zbastlený takový přípravek z dvou L trubek, ale budu bastlit nový, nebylo to dost přesné.
|
8.9.08, 08:37 |
|
|
michalkatka
|
fatal píše: Na sbíhavost jsem měl zbastlený takový přípravek z dvou L trubek, ale budu bastlit nový, nebylo to dost přesné.
to som mal aj ja, ale ten laser sa mi dobre osvedčil, na kolo priložíš takú dlhšiu vodováhu (klasickú) aby ti dosadala bočnou plochou na gumu v prednej aj zadnej časti, na ňu priložíš tú laserovku a máš presný lúč pozĺdžnej osi kola smerom dopredu...
|
8.9.08, 08:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak jak to dělá michal to dělám roky, a ten lůč mám zas z pistole lejzrové zaměřování, vyrovnám volant, nasvítím 2 x bok pneu a rysku na desce, kterou mám na stěně, možná neprofesionální ale dlouhodobý výzkuzm prokázal že metoda je spolehlivá miloš
|
8.9.08, 08:46 |
|
|
kwiko
|
michalkatka píše: čo sa týka zbiehavosti tak som to poriešil laserovou vodováhou priloženou na bok kola aby lúč smeroval zvislo dopredu - a na dosku ktorá bola pred autom som robil rysky, dosku som vzďaľoval a približoval...
Ubera sa to spravnym smerom. Laser, vodovaha, ale ten postup sa mi nezda nejako presny... Mozno ked pouzijem dva lasery a dosku kt. musi byt kolma na os auta (ako toto zabezpecit ;c?) Tak by som nasiel pozicu ked obe kolesa smeruju vpred( rovnaky prirastok na obe strany pri posunuti dosky) a potom tento rozdiel eliminoval...
To bude zas pakaren... :c)
|
8.9.08, 09:43 |
|
|
Peter50kw
|
Kolmost plochy pred autom - staci ked je priblizna - nema velky vplyv na presnost merania. Horsie je, ze gumy mozu mat ovela vacsie nepresnosti.
|
8.9.08, 09:53 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: michalkatka píše: čo sa týka zbiehavosti tak som to poriešil laserovou vodováhou priloženou na bok kola aby lúč smeroval zvislo dopredu - a na dosku ktorá bola pred autom som robil rysky, dosku som vzďaľoval a približoval...
Ubera sa to spravnym smerom. Laser, vodovaha, ale ten postup sa mi nezda nejako presny... Mozno ked pouzijem dva lasery a dosku kt. musi byt kolma na os auta (ako toto zabezpecit ;c?) Tak by som nasiel pozicu ked obe kolesa smeruju vpred( rovnaky prirastok na obe strany pri posunuti dosky) a potom tento rozdiel eliminoval... To bude zas pakaren... :c)
kola ti ani nemusia smerovať 100% dopredu, akurát keď medzi meraniami na jednej a hruhej strane nesmieš autom hýbať, ani sa opierať...
|
8.9.08, 09:55 |
|
|
michalkatka
|
Peter50kw píše: Kolmost plochy pred autom - staci ked je priblizna - nema velky vplyv na presnost merania. Horsie je, ze gumy mozu mat ovela vacsie nepresnosti.
môžu, ale to na gume vidíš, keď tak môžeš to oprieť o disk, stačí tú vodováhu mať katšiu, ale zasa o gumu je ďalej od osi otáčaia takže pokiaľ nemáš na pneu balón, alebo bublinu je to dostatočne presné...
|
8.9.08, 09:58 |
|
|
patrik-hp
|
|
8.9.08, 20:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patriku tam se můžeš vydrbat jen na šišatém kole, já udělám brzdy a pak sbíhavost, akorát jak píše michal stou vodováhou to nebylo ono že ten lůč měl divný tvar ta zaměřovačka z pistole ta je mnohem ostřejší tečička, nebo rákosnící prodávají sem tam lejzrové svítilny a celá ten krám máš jinak od pěti nahoru na měření sbíhavostí starý miloš
|
8.9.08, 21:16 |
|
|
kwiko
|
Aaaa, dobre si pamatam, ze uz to tu bolo.
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?p=81433
inspirativne
|
8.9.08, 21:19 |
|
|
patrik-hp
|
slovacek.milos píše: patriku tam se můžeš vydrbat jen na šišatém kole, já udělám brzdy a pak sbíhavost, akorát jak píše michal stou vodováhou to nebylo ono že ten lůč měl divný tvar ta zaměřovačka z pistole ta je mnohem ostřejší tečička, nebo rákosnící prodávají sem tam lejzrové svítilny a celá ten krám máš jinak od pěti nahoru na měření sbíhavostí starý miloš
Jj každopádně dobrá vychytávka
|
8.9.08, 21:31 |
|
|
michalkatka
|
ten lúč je dosť ostrý, pravda je že to treba robiť už za šera... asi záleží od typu vodováhy...
|
8.9.08, 21:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: ten lúč je dosť ostrý, pravda je že to treba robiť už za šera... asi záleží od typu vodováhy...
záleží na typu, já ji koupil v bile tu váhu a zobrazovala jakoby téčko a ještě nějaké odrazy, tak šla do popelnice miloš
|
9.9.08, 06:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|