|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Petr
|
Olejový filtr Ekvita
Ahoj Skodovaci,
v chytre knizce k Favoritu se pise, ze se snad od 11/93 daval na motory 1.3 (nevim jestli na vsechny) nejaky rozebiratelny olejovy filtr Ekvita s vymennou vlozkou. Snad ho pry pak mely i Feldy 1.3. Nikdy jsem to nevidel, jak to vypada? Je to lepsi, nez normalni olejovy filtr, nebo to nejak zlobilo? Bylo to bezne, nebo je to nejaky unikat? A jestli je to lepsi, kde a za kolik se to tak sezene a kolik do toho stoji vlozka? Nebo je stejna se starym obtokovym filtrem? Ma to vubec cenu shanet, nebo je lepsi se na to vykaslat?
Diky za odpovedi. Petr
|
25.10.06, 12:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Re: Olejový filtr Ekvita
Petr píše: Ahoj Skodovaci, v chytre knizce k Favoritu se pise, ze se snad od 11/93 daval na motory 1.3 (nevim jestli na vsechny) nejaky rozebiratelny olejovy filtr Ekvita s vymennou vlozkou. Snad ho pry pak mely i Feldy 1.3. Nikdy jsem to nevidel, jak to vypada? Je to lepsi, nez normalni olejovy filtr, nebo to nejak zlobilo? Bylo to bezne, nebo je to nejaky unikat? A jestli je to lepsi, kde a za kolik se to tak sezene a kolik do toho stoji vlozka? Nebo je stejna se starym obtokovym filtrem? Ma to vubec cenu shanet, nebo je lepsi se na to vykaslat? Diky za odpovedi. Petr
Já som to videl a z môjho pohľadu je to pekný shit (ale myslím, že sa to dávalo iba na Š742 - dá sa ale použiť na Favo al. Feldu)...bratranec tento zázrak včera zahodil a použil jednorazovku...stojí ti to za to byť celý zasratý od oleja pri výmene? úspora cca 40 Sk/výmena...aj napr. ja som začal používať značkové filtre. A tie vložky asi nie sú veľmi značkové...navyše sa ju snažil bratranec zohnať a len tak ľahko sa mu to nepodarilo
...z môjho pohľadu je to pozostatok totalitných čias (keď bol problém zohnať poriadny filter) a úspora bola vtedy inakšia (tiež všeobecná starostlivosť o životnmé prostredie...)
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
25.10.06, 15:58 |
|
|
Martin
|
No jestli je to ten co býval dříve na 105-120 tak je opravdu lepší dát tam ten jednorázový. Ten s výměnou vložkou je totiž obtokový, takže přes filtr jde jen část oleje a když je filtr starší, tak vůbec nic.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.10.06, 16:04 |
|
|
Kikan
|
Já jsem to neviděl, ale rozhodně rychlejší a čistější práce je s jednorázovkou.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
25.10.06, 16:28 |
|
|
Šemik
|
Na Š742 se ještě před revolucí dal koupit plnoprůtokový filtr s výměnnou vložkou. Byl to takový duralový buben co se dal rozebrat, stál asi 300Kčs a ty výměnná vložka do něj pak asi 15Kčs. Otec ho měl na Š130L
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.10.06, 07:53 |
|
|
ferrari
|
Martin píše: No jestli je to ten co býval dříve na 105-120 tak je opravdu lepší dát tam ten jednorázový. Ten s výměnou vložkou je totiž obtokový, takže přes filtr jde jen část oleje a když je filtr starší, tak vůbec nic.
Nie, Ekvita je plnoprietokovýs výmennou vložkou...je to archaizmus...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
26.10.06, 14:25 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|