vytekanie oleja z prevodovky
Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Bukaj píše: martin.hamsik píše: no co ja viem..... Zeby BOUDEN netesnil???
kua kua musim sa na to pozriet....
To BUKAJ: uz ste sa s tym stretli ze to tiekol ten bouden??? Mně teče z toho bowdenu, protože pravidelně mažu olejem náhon tachometru
Můžeš mi sdělit jak ho mažeš? Já ho potřebuju máznout, už sem ti i několikrát zkoušel ,ale nikdy sem ho moc nenamazal, protože nevim kudy tam ten olej lít. Do konce co je u tachometru mi to moc nejde, je tam za prd místo, olej teče všude okolo ale dovnitř leda tak 2 slzy.... A mazat ho z konce u převodovky mi přijde už vůbec nereálné. V Andrtovi píšou že se maže sám, ale podle toho jak líta rafika to s tim mazáním tak slavné nebude...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
27.10.06, 10:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Šemik píše: Bukaj píše: martin.hamsik píše: no co ja viem..... Zeby BOUDEN netesnil???
To BUKAJ: uz ste sa s tym stretli ze to tiekol ten bouden??? Mně teče z toho bowdenu, protože pravidelně mažu olejem náhon tachometru Můžeš mi sdělit jak ho mažeš? Já ho potřebuju máznout, už sem ti i několikrát zkoušel ,ale nikdy sem ho moc nenamazal, protože nevim kudy tam ten olej lít. Do konce co je u tachometru mi to moc nejde, je tam za prd místo, olej teče všude okolo ale dovnitř leda tak 2 slzy.... A mazat ho z konce u převodovky mi přijde už vůbec nereálné. V Andrtovi píšou že se maže sám, ale podle toho jak líta rafika to s tim mazáním tak slavné nebude...
Mažu ho tak, že vyndám přístrojovku, vytáhnu lanko z bowdenu (pořádně otřu), vemu velkou stříkačku (aspoň 20 ml) s převodovým olejem a leju a přitom tjačím lanko zpět do bowdenu.
Jednoduché, že?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
27.10.06, 11:17 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Bukaj píše: Šemik píše: Bukaj píše: martin.hamsik píše: no co ja viem..... Zeby BOUDEN netesnil???
To BUKAJ: uz ste sa s tym stretli ze to tiekol ten bouden??? Mně teče z toho bowdenu, protože pravidelně mažu olejem náhon tachometru Můžeš mi sdělit jak ho mažeš? Já ho potřebuju máznout, už sem ti i několikrát zkoušel ,ale nikdy sem ho moc nenamazal, protože nevim kudy tam ten olej lít. Do konce co je u tachometru mi to moc nejde, je tam za prd místo, olej teče všude okolo ale dovnitř leda tak 2 slzy.... A mazat ho z konce u převodovky mi přijde už vůbec nereálné. V Andrtovi píšou že se maže sám, ale podle toho jak líta rafika to s tim mazáním tak slavné nebude... Mažu ho tak, že vyndám přístrojovku, vytáhnu lanko z bowdenu (pořádně otřu), vemu velkou stříkačku (aspoň 20 ml) s převodovým olejem a leju a přitom tjačím lanko zpět do bowdenu. Jednoduché, že?
a to ti tam to lanko nezustane zastrcene nadobro? jak ho vytahujes pak?
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
27.10.06, 11:33 |
|
|
Šemik
|
Vytáhnout? Tak je to psáno i v nějakym Andrtovi či čem, ale když sem za něj zatáhl, povylezlo z toho bowdenu cca o 2mm, což je málo, do tak malé škvíry jsem se stříkačkou nedostal. Musí za to zatáhnout fakt hodně? Já za něj tahal radši nenásilně abych mu něco neprovedl...
|
27.10.06, 14:13 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co takhle při tom mazání použít stříkačku s jehlou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.10.06, 14:46 |
|
|
Bukaj
|
Šemik píše: Vytáhnout? Tak je to psáno i v nějakym Andrtovi či čem, ale když sem za něj zatáhl, povylezlo z toho bowdenu cca o 2mm, což je málo, do tak malé škvíry jsem se stříkačkou nedostal. Musí za to zatáhnout fakt hodně? Já za něj tahal radši nenásilně abych mu něco neprovedl...
Normálně jde celé vytáhnout - nijak v bowdenu nedrží, na konci bowdenu (u převodovky) je jen kónický čtyřhran a je to tam jen nasazené.
Klidně zatáhni víc, lanku nijak neuškodíš
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
27.10.06, 15:50 |
|
|
Šemik
|
Bukaj píše: Šemik píše: Vytáhnout? Tak je to psáno i v nějakym Andrtovi či čem, ale když sem za něj zatáhl, povylezlo z toho bowdenu cca o 2mm, což je málo, do tak malé škvíry jsem se stříkačkou nedostal. Musí za to zatáhnout fakt hodně? Já za něj tahal radši nenásilně abych mu něco neprovedl... Normálně jde celé vytáhnout - nijak v bowdenu nedrží, na konci bowdenu (u převodovky) je jen kónický čtyřhran a je to tam jen nasazené. Klidně zatáhni víc, lanku nijak neuškodíš
Ok, díky za radu. Až budu někdy na jaře měnit rychloměr tak to máznu
|
27.10.06, 15:58 |
|
|
martin.hamsik
|
takze olej uz netece...... Vymenil som ten bazmek v prevodovke, myslim ze sa to vola nejak ze "lozisko nahonu rychlomeru" - tieklo to stale... Tak som sa nasral a vymenil som este aj ten BOWDEN... A je pokoj ani kapicka..
_________________ xxx
|
9.11.06, 08:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|