Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 16:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Cyklovač zadního stěrače? Co Jak Kde Kdy Proč a Nač :) 
Autor Zpráva

Příspěvek Cyklovač zadního stěrače? Co Jak Kde Kdy Proč a Nač :)
:)
Poridil jsem si elektriku z Felicie a koukal jsem na pojistkovku a je tam patice pro Cyklovač zadního stěrače. Neví někdo jaký tam je,jestli se dá použít i ten pro přední stěrače? Případně mi vrtá taky hlavou jak to funguje, protože páčka na zadní stěrač žádnou polohu ve které by zustala a cyklovala nemá. Ma dve polohy stírání a nebo +ostřik ale nechapu jak to muze cyklovat. Má někdo nejaky zkušenosti? Díky

10.10.08, 19:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
má tu polohu, zapneš cykl předního stěrače a dáš páku dopředu a vypneš stejně tak, jak to zapojit to nevím a dojít na to jak to funguje je taky umění :D miloš

10.10.08, 19:34

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
má tu polohu, zapneš cykl předního stěrače a dáš páku dopředu a vypneš stejně tak, jak to zapojit to nevím a dojít na to jak to funguje je taky umění :D miloš

Pokud to chápu tak mi zadní stěrač sám o sobě bez předních stěračů cyklovat nebude?

10.10.08, 19:37

Příspěvek 
mě teda cykluje... když cvrknu do pravýho lukasu až nadoraz "od sebe" jen tak rychle, tak to začne cyklovat,.. možná se nemusí až dozadu na ostřikovač ale stačí jen do první polohy.. to vyzkoumám a dám vědět :)

10.10.08, 19:42

Příspěvek 
no_-_name píše:
mě teda cykluje... když cvrknu do pravýho lukasu až nadoraz "od sebe" jen tak rychle, tak to začne cyklovat,.. možná se nemusí až dozadu na ostřikovač ale stačí jen do první polohy.. to vyzkoumám a dám vědět :)

No ja tam stejně nemam to rele. takze nejdriv zkusim tam dat cyklovač pro přední stěrač jestli to bude nejakym zpusobem fungovat. Když ne tak si to dvakrat rozmyslim kupovat cyklovač na zadek za 300kč

10.10.08, 19:48

Příspěvek 
Stáhni si na stránkách škodovky návod na feldu.

Jinak je to výrobek AEV.

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... d37d0498ee

10.10.08, 19:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych řekl, že se bude zadní cyklovač mírně lišit. Zadní stěrač má jenom jednu rychlost, přední dvě. Navíc ten zadní nemůže tak často běžet, není určený pro trvalý provoz. Kamarád si dal jednou do Formana cyklování zároveň s předními stěrači a divil se že mu zadní za pár dní odešel.

11.10.08, 18:10

Příspěvek 
varok píše:
Já bych řekl, že se bude zadní cyklovač mírně lišit. Zadní stěrač má jenom jednu rychlost, přední dvě. Navíc ten zadní nemůže tak často běžet, není určený pro trvalý provoz. Kamarád si dal jednou do Formana cyklování zároveň s předními stěrači a divil se že mu zadní za pár dní odešel.

Jasneee, zadny cyklovac je navrhnuty pre zadny stierac a je uplne iny. Ja som si ho dokupil a je to vec pre prax totalne k nicomu :wink: Teda jednu vec to dokaze = znervoznovat ked ho nahodou zapnes :evil:
Ani na po facelifte totiz nema menitelny interval stierania a 5 sec. je na zadny stierac kratko.

11.10.08, 18:33

Příspěvek 
kwiko píše:
varok píše:

Jasneee, zadny cyklovac je navrhnuty pre zadny stierac a je uplne iny. Ja som si ho dokupil a je to vec pre prax totalne k nicomu :wink: Teda jednu vec to dokaze = znervoznovat ked ho nahodou zapnes :evil:
Ani na po facelifte totiz nema menitelny interval stierania a 5 sec. je na zadny stierac kratko.

No presne o to mi šlo-díky za pomoc. Potřeboval jsem slyšet jestli se to vyplatí z ty peníze kupovat. Chápu už že ne. Protoze aby mi cykloval zadni sterač po 5 vterinach to fakt nemusim, kdyby tam bylo takovych 10 tak to uz by se dalo. ale kolikrat se člověk kouká při jízdě dozadu a jeste tak aby si tomusel setřít :lol: Takžee, NIC NEBUDE :roll:

11.10.08, 19:17

Příspěvek 
Já mám jednoho z posledních favoritů a neměl ještě zadní cyklovač, jen přední s pamětí. Až některé feldy měli ten zadní. Já to neřeším, protože se mi to zdá taky nanic. Když potřebuji vidět dozadu, tak si setřu ručně. Kdyby už hustě pršelo nebo sněžilo, tak bych dal cyklovač tak na minutu, možná víc. Ten motorek zadního stěrače je tak špatně navinutý že nevydrží ani několik desítek minut v kuse, natož tak třeba kdyby jel někdo třeba hodinu.

11.10.08, 23:06

Příspěvek 
varok píše:
Já mám jednoho z posledních favoritů a neměl ještě zadní cyklovač, jen přední s pamětí. Až některé feldy měli ten zadní. Já to neřeším, protože se mi to zdá taky nanic. Když potřebuji vidět dozadu, tak si setřu ručně. Kdyby už hustě pršelo nebo sněžilo, tak bych dal cyklovač tak na minutu, možná víc. Ten motorek zadního stěrače je tak špatně navinutý že nevydrží ani několik desítek minut v kuse, natož tak třeba kdyby jel někdo třeba hodinu.

A tak co se týká životnosti motoru nevim, ale já s nim v zimě stírám i velký nánosy sněhu že mi to kolikrat ani nesetře a musim tomu pomoct rukou. ale jeste se mi nestalo ze by se nejak zahříval nebo by přestal fungovat :wink:

11.10.08, 23:11

Příspěvek 
Motorceky su vykonovo identicke od prvych favo az po posledne feldy. Vykyv ramieka sa tiez nemenil, stale len 130 stupnou. Prevodovka ma stale palstove kolieska ktore sa v zime radi lamu.Felda za ine uchytenie motorceka a dlhsiu hradelku stieraca. Hriadelku treba obcas namazat, aby neznikalo zbitocne pridieranie co moze viest k vypaleniu napr. poistky, alebo motorceka. V niektorych zdrojoch kolovala info, ze po facelifte sa montoval cyklovac s pamatou, preto som si ho bol kupit. Kupoval som podla Etky, ale aj podla navodu je tam pevne nastaveny interval na 5s. Takze ta pamat vie ratat iba do pat... :cry:

11.10.08, 23:29

Příspěvek 
kwiko píše:
Motorceky su vykonovo identicke od prvych favo az po posledne feldy. Vykyv ramieka sa tiez nemenil, stale len 130 stupnou. Prevodovka ma stale palstove kolieska ktore sa v zime radi lamu.Felda za ine uchytenie motorceka a dlhsiu hradelku stieraca. Hriadelku treba obcas namazat, aby neznikalo zbitocne pridieranie co moze viest k vypaleniu napr. poistky, alebo motorceka. V niektorych zdrojoch kolovala info, ze po facelifte sa montoval cyklovac s pamatou, preto som si ho bol kupit. Kupoval som podla Etky, ale aj podla navodu je tam pevne nastaveny interval na 5s. Takze ta pamat vie ratat iba do pat... :cry:

Presne jak rikas. Motory jsou stejny. Ja jsem delal tu elektriku Fe a chtel jsem tam dat motory z feldy a kdyz mi tam nepasoval kvuli hrideli a uchyceni tak jsem po chvilce koukani zjistil ze jsou uplne stejny tak jsem tam zapojil ten fávo:-) Liší se jen tim, že fávo motorek má kostru a felicie má kostru vytaženou drátem na konektor :wink:

11.10.08, 23:35

Příspěvek 
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/cyklovac-zadniho-sterace-nastavitelny:11ba06b52863bc94

12.10.08, 00:00

Příspěvek 
Já jsem nepsal že odejde hned při prvním přetížení. Pokud někdo stírá 10cm tvrdého a mokrého sněhu ze zadního skla a trápí motorek stěrače, tak moc dlouho nevydrží. Já si raději celé auto ometu metličkou, a pak jenom ty zbytky setřu stěrači, nebo když sněží trvale.

12.10.08, 16:12
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další