Cyklovač zadního stěrače? Co Jak Kde Kdy Proč a Nač :)
| Autor |
Zpráva |
|
v.kalandra
Registrován: 3.6.07, 10:36 Příspěvky: 728 Bydliště: Sedlec (okres Litoměřice)
|
 Cyklovač zadního stěrače? Co Jak Kde Kdy Proč a Nač :)
Poridil jsem si elektriku z Felicie a koukal jsem na pojistkovku a je tam patice pro Cyklovač zadního stěrače. Neví někdo jaký tam je,jestli se dá použít i ten pro přední stěrače? Případně mi vrtá taky hlavou jak to funguje, protože páčka na zadní stěrač žádnou polohu ve které by zustala a cyklovala nemá. Ma dve polohy stírání a nebo +ostřik ale nechapu jak to muze cyklovat. Má někdo nejaky zkušenosti? Díky
|
| 10.10.08, 19:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
má tu polohu, zapneš cykl předního stěrače a dáš páku dopředu a vypneš stejně tak, jak to zapojit to nevím a dojít na to jak to funguje je taky umění  miloš
|
| 10.10.08, 19:34 |
|
 |
|
v.kalandra
|
slovacek.milos píše: má tu polohu, zapneš cykl předního stěrače a dáš páku dopředu a vypneš stejně tak, jak to zapojit to nevím a dojít na to jak to funguje je taky umění  miloš
Pokud to chápu tak mi zadní stěrač sám o sobě bez předních stěračů cyklovat nebude?
|
| 10.10.08, 19:37 |
|
 |
|
no_-_name
Registrován: 26.8.07, 22:17 Příspěvky: 533 Bydliště: Mladá Boleslav
|
mě teda cykluje... když cvrknu do pravýho lukasu až nadoraz "od sebe" jen tak rychle, tak to začne cyklovat,.. možná se nemusí až dozadu na ostřikovač ale stačí jen do první polohy.. to vyzkoumám a dám vědět 
_________________ Mrs. Green
|
| 10.10.08, 19:42 |
|
 |
|
v.kalandra
|
no_-_name píše: mě teda cykluje... když cvrknu do pravýho lukasu až nadoraz "od sebe" jen tak rychle, tak to začne cyklovat,.. možná se nemusí až dozadu na ostřikovač ale stačí jen do první polohy.. to vyzkoumám a dám vědět 
No ja tam stejně nemam to rele. takze nejdriv zkusim tam dat cyklovač pro přední stěrač jestli to bude nejakym zpusobem fungovat. Když ne tak si to dvakrat rozmyslim kupovat cyklovač na zadek za 300kč
|
| 10.10.08, 19:48 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Stáhni si na stránkách škodovky návod na feldu.
Jinak je to výrobek AEV.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... d37d0498ee
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 10.10.08, 19:54 |
|
 |
|
varok
|
Já bych řekl, že se bude zadní cyklovač mírně lišit. Zadní stěrač má jenom jednu rychlost, přední dvě. Navíc ten zadní nemůže tak často běžet, není určený pro trvalý provoz. Kamarád si dal jednou do Formana cyklování zároveň s předními stěrači a divil se že mu zadní za pár dní odešel.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 11.10.08, 18:10 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
varok píše: Já bych řekl, že se bude zadní cyklovač mírně lišit. Zadní stěrač má jenom jednu rychlost, přední dvě. Navíc ten zadní nemůže tak často běžet, není určený pro trvalý provoz. Kamarád si dal jednou do Formana cyklování zároveň s předními stěrači a divil se že mu zadní za pár dní odešel.
Jasneee, zadny cyklovac je navrhnuty pre zadny stierac a je uplne iny. Ja som si ho dokupil a je to vec pre prax totalne k nicomu  Teda jednu vec to dokaze = znervoznovat ked ho nahodou zapnes
Ani na po facelifte totiz nema menitelny interval stierania a 5 sec. je na zadny stierac kratko.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 11.10.08, 18:33 |
|
 |
|
v.kalandra
|
kwiko píše: varok píše: Já bych řekl, že se bude zadní cyklovač mírně lišit. Zadní stěrač má jenom jednu rychlost, přední dvě. Navíc ten zadní nemůže tak často běžet, není určený pro trvalý provoz. Kamarád si dal jednou do Formana cyklování zároveň s předními stěrači a divil se že mu zadní za pár dní odešel. Jasneee, zadny cyklovac je navrhnuty pre zadny stierac a je uplne iny. Ja som si ho dokupil a je to vec pre prax totalne k nicomu  Teda jednu vec to dokaze = znervoznovat ked ho nahodou zapnes Ani na po facelifte totiz nema menitelny interval stierania a 5 sec. je na zadny stierac kratko.
No presne o to mi šlo-díky za pomoc. Potřeboval jsem slyšet jestli se to vyplatí z ty peníze kupovat. Chápu už že ne. Protoze aby mi cykloval zadni sterač po 5 vterinach to fakt nemusim, kdyby tam bylo takovych 10 tak to uz by se dalo. ale kolikrat se člověk kouká při jízdě dozadu a jeste tak aby si tomusel setřít  Takžee, NIC NEBUDE 
|
| 11.10.08, 19:17 |
|
 |
|
varok
|
Já mám jednoho z posledních favoritů a neměl ještě zadní cyklovač, jen přední s pamětí. Až některé feldy měli ten zadní. Já to neřeším, protože se mi to zdá taky nanic. Když potřebuji vidět dozadu, tak si setřu ručně. Kdyby už hustě pršelo nebo sněžilo, tak bych dal cyklovač tak na minutu, možná víc. Ten motorek zadního stěrače je tak špatně navinutý že nevydrží ani několik desítek minut v kuse, natož tak třeba kdyby jel někdo třeba hodinu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 11.10.08, 23:06 |
|
 |
|
v.kalandra
|
varok píše: Já mám jednoho z posledních favoritů a neměl ještě zadní cyklovač, jen přední s pamětí. Až některé feldy měli ten zadní. Já to neřeším, protože se mi to zdá taky nanic. Když potřebuji vidět dozadu, tak si setřu ručně. Kdyby už hustě pršelo nebo sněžilo, tak bych dal cyklovač tak na minutu, možná víc. Ten motorek zadního stěrače je tak špatně navinutý že nevydrží ani několik desítek minut v kuse, natož tak třeba kdyby jel někdo třeba hodinu.
A tak co se týká životnosti motoru nevim, ale já s nim v zimě stírám i velký nánosy sněhu že mi to kolikrat ani nesetře a musim tomu pomoct rukou. ale jeste se mi nestalo ze by se nejak zahříval nebo by přestal fungovat 
|
| 11.10.08, 23:11 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Motorceky su vykonovo identicke od prvych favo az po posledne feldy. Vykyv ramieka sa tiez nemenil, stale len 130 stupnou. Prevodovka ma stale palstove kolieska ktore sa v zime radi lamu.Felda za ine uchytenie motorceka a dlhsiu hradelku stieraca. Hriadelku treba obcas namazat, aby neznikalo zbitocne pridieranie co moze viest k vypaleniu napr. poistky, alebo motorceka. V niektorych zdrojoch kolovala info, ze po facelifte sa montoval cyklovac s pamatou, preto som si ho bol kupit. Kupoval som podla Etky, ale aj podla navodu je tam pevne nastaveny interval na 5s. Takze ta pamat vie ratat iba do pat... 
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 11.10.08, 23:29 |
|
 |
|
v.kalandra
|
kwiko píše: Motorceky su vykonovo identicke od prvych favo az po posledne feldy. Vykyv ramieka sa tiez nemenil, stale len 130 stupnou. Prevodovka ma stale palstove kolieska ktore sa v zime radi lamu.Felda za ine uchytenie motorceka a dlhsiu hradelku stieraca. Hriadelku treba obcas namazat, aby neznikalo zbitocne pridieranie co moze viest k vypaleniu napr. poistky, alebo motorceka. V niektorych zdrojoch kolovala info, ze po facelifte sa montoval cyklovac s pamatou, preto som si ho bol kupit. Kupoval som podla Etky, ale aj podla navodu je tam pevne nastaveny interval na 5s. Takze ta pamat vie ratat iba do pat... 
Presne jak rikas. Motory jsou stejny. Ja jsem delal tu elektriku Fe a chtel jsem tam dat motory z feldy a kdyz mi tam nepasoval kvuli hrideli a uchyceni tak jsem po chvilce koukani zjistil ze jsou uplne stejny tak jsem tam zapojil ten fávo:-) Liší se jen tim, že fávo motorek má kostru a felicie má kostru vytaženou drátem na konektor 
|
| 11.10.08, 23:35 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 12.10.08, 00:00 |
|
 |
|
varok
|
Já jsem nepsal že odejde hned při prvním přetížení. Pokud někdo stírá 10cm tvrdého a mokrého sněhu ze zadního skla a trápí motorek stěrače, tak moc dlouho nevydrží. Já si raději celé auto ometu metličkou, a pak jenom ty zbytky setřu stěrači, nebo když sněží trvale.
|
| 12.10.08, 16:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |