|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Převodovka z filcky do fáva? Favoriťácká blbne
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
těch bočních krytů je víc, pro zavěšení převodovky a jde to různě kombinovat. když mně nepasuje ve velkoskladě vyměním, nebo když jsem dával jinou převodovku, tak mi to vyšlo ze staré a tak porůznu, ono když to tak vemete, je tam rozdíl o 10-15%, což je kolem dvou tisíc tak dvěstě otáček, které moc nepoznáte, dříve když se hodila tisícovka do stodvacítky, tak to bylo cítit, nebo pětikvalt do 105, to jela pětka jen z kopce miloš
|
9.11.06, 21:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ritchma
|
A nevíte spíš ať nezakládám nový téma čím může být tohle
a) jde mi špatně trefit pětka
b) když jedu převodovka chrastí vydává prapodivný zvuky, ale je to spíš zvuk jako chrastítko než něco špatnýho mechanickýho a zvuk se mění když na šáhnu na řadící páku a někam s ní trochu hnu (nebo je rozdíl když mam ruku a řadící páce jenom položenou nebo ne)
c) někdy jde ztuha přeřadit z dvojky nebo čtyřky - ten kus od dvojky nebo čtyřky k neutrálu jde ztuha, když hned zařadim znova tak už to jde v pohodě.
Díky
|
9.11.06, 22:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dal bych druhý olej, přípravek do převodovky a jemné zacházení miloš
|
11.11.06, 20:16 |
|
|
Pech.
|
slovaček.miloš: 105ka s pětikvaltem, pokud se použije ten s převodem 4,22 pro kyvadlovou nápravu jede naopak o něco lépe, 4ka je kratší a motor snáz vytočíš, pětka naopak dokáže větší rychlosti, protože motor při 130 netrápíš u maximálních otáček, kdy už ztrácí výkon. Nehledě na to, že spotřeba jde zhruba o litr dolu, hlavně na dálkách.
Jinak felda má opravdu jiný zavěšení než fávo, stálej převod by ale šel vyřešit použitím, výstupní hřídele a věnce diferáku z verze s požadovaným stálým převodem.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
12.11.06, 15:52 |
|
|
Pech.
|
ritchma: tvoje problémy bude asi způsobovat kulisa a táhlo řazení, zkus ho nejdříve vyčistit, promazat a odstranit vůle.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
12.11.06, 15:54 |
|
|
|