Seřízení pedálu spojky - Felicia
Autor |
Zpráva |
hans
von GLEXR
|
Seřízení pedálu spojky - Felicia
Jak jsem pochopil z různých diskuzí, u Felicie se nedá seřídit spojka, ale jenom poloha pedálu - ta by snad měla být kousek nad brzdovým...
Co mám tedy udělat s tím šroubem na konci vypínacího lanka, když mám pedál v rovině s brzdou a při rozjezdu je občas slyšet zapískání spojky? Vyloženě jenom při rozjezdu, třeba do kopce, při jízdě spojka zatím neklouže, ani do stoupání na pětku...
Díky!
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
4.12.08, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
pískááá?????...divný
jeslti ji chceš utáhnout (tak zašroubuj matku) pedál se zvedne, jestli ji chceš povolit, povol matku, pedál klesne
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.12.08, 19:53 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Není to vyloženě pískání jako třeba u škodovky, ale takovej zvuk něco mezi pískáním a hučením, nevím jak to popsat, ale dělá to stoprocentně spojka... Při rozjezdu, v určitým místě záběru a určitých otáčkách....
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
4.12.08, 19:55 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
spojka má bejt mírně vejš než brzda
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.12.08, 20:01 |
|
|
Ondras83
|
mám jí zároveň a cajk..
|
4.12.08, 20:03 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Hm Já mám taky stejně, ale je mi divnej ten zvuk, jako by trochu klouzala, ale jenom při rozjezdu
Škoda 742 Forever Team
|
4.12.08, 20:05 |
|
|
micenko
|
Podla dielenskej prirucky rozdiel medzi vyskou spojkoveho a brzdoveho pedalu ma byt do 3mm.
|
4.12.08, 20:08 |
|
|
Ondras83
|
micenko píše: Podla dielenskej prirucky rozdiel medzi vyskou spojkoveho a brzdoveho pedalu ma byt do 3mm.
jo...to asi mám....
hans: spíš bude na odchodu ložisko, proto při rozjezdu ho držíš dýl a vono zapískne...až bude pískat pořád, je to na novou spojku
|
4.12.08, 20:13 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Ondras83 píše: ´hans: spíš bude na odchodu ložisko, proto při rozjezdu ho držíš dýl a vono zapískne...až bude pískat pořád, je to na novou spojku
A jo, ložisko mě nenapadlo, hned jsem se bál o lamelu! To by mohlo být, díky, tahle možnost mě docela uklidňuje, mohlo by to ještě nějakou dobu vydržet!
Škoda 742 Forever Team
|
4.12.08, 20:22 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jo ložisko si bude pohvizdovat dalších X tisíc
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.12.08, 20:28 |
|
|
Kristensen
|
Pokud máš pedál zároveň s brzdovým tak to tak nech, nešahej na to, vejš to nemá cenu, jinak na seřízení, kdyš šroubuješ matkou směrem od lanka (jako by jsi ji chtěl sundat) tak ti pedál pojede směrem k podlaze a když ji budeš na lanko našroubovávat tak se ti bude zvedat.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
4.12.08, 20:58 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Kristensen píše: Pokud máš pedál zároveň s brzdovým tak to tak nech, nešahej na to, vejš to nemá cenu, jinak na seřízení, kdyš šroubuješ matkou směrem od lanka (jako by jsi ji chtěl sundat) tak ti pedál pojede směrem k podlaze a když ji budeš na lanko našroubovávat tak se ti bude zvedat.
OK, přesně takhle jsem to potřeboval slyšet
No a čistě teoreticky, kdyby ten zvuk vyluzovala prokluzující lamela, nastevením pedálu to asi nevyřeším, že jo?!! Nezbyde než jezdit a časem udělat spojku...
Škoda 742 Forever Team
|
4.12.08, 21:57 |
|
|
Kristensen
|
hans píše: Kristensen píše: Pokud máš pedál zároveň s brzdovým tak to tak nech, nešahej na to, vejš to nemá cenu, jinak na seřízení, kdyš šroubuješ matkou směrem od lanka (jako by jsi ji chtěl sundat) tak ti pedál pojede směrem k podlaze a když ji budeš na lanko našroubovávat tak se ti bude zvedat. OK, přesně takhle jsem to potřeboval slyšet No a čistě teoreticky, kdyby ten zvuk vyluzovala prokluzující lamela, nastevením pedálu to asi nevyřeším, že jo?!! Nezbyde než jezdit a časem udělat spojku...
Prokluzující lamelu by jsi poznal pokud to jen zakňučí při rozjezdu a pak při dalším řazení už ne tak je to ložisko, manželce na feldě už to knučí dva roky a furt to jezdí
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.12.08, 01:28 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Tak asi je to fakt jenom to ložisko, páč jak s tím autem jezdím delší dobu, víc jsem se s ním sžil a vpodstatě už to zakňučí vyloženě občas a náhodně. Lamela by se ozývala pořád...
Každopádně díky za rady!
Škoda 742 Forever Team
|
20.12.08, 14:28 |
|
|
Ondras83
|
hans píše: Tak asi je to fakt jenom to ložisko, páč jak s tím autem jezdím delší dobu, víc jsem se s ním sžil a vpodstatě už to zakňučí vyloženě občas a náhodně. Lamela by se ozývala pořád...
Každopádně díky za rady!
jojo...bude to nejspíš ložisko, já bych to moc nehrotil, dokud chodí, je to v cajku
|
20.12.08, 14:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|