Autor |
Zpráva |
i.rajdus
|
lupnutí v přední nápravě
Začínám pozorovat problem asi s přední napravou.Kdzž jedu stálou rychlostí tak je vše OK,ele když pak sundám nohu z plynu někde ve předu lupne ozve se takové tupé bouchnutí.tTO same se stame když vzápětí přidam plyn.PROSÍM PORADTE.
Zapomnel jsem napsat že se jedná o FELICII COMBI 1.3 mpi r.v. 1996 najeto 125 tis. km
Naposledy upravil i.rajdus dne 24.11.08, 11:07, celkově upraveno 1
|
24.11.08, 10:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
Pane kolego, a jaké auto vás trápí ? Křišťálovou kouli nemáme.
|
24.11.08, 11:02 |
|
|
i.rajdus
|
Zapomnel jsem napsat že se jedná o FELICII COMBI 1.3 mpi r.v. 1996 najeto 125 tis. km
|
24.11.08, 11:10 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
nemuze to byt opotrebovany kloub?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
24.11.08, 12:24 |
|
|
Ondras83
|
zkontrolovat klouby na poloosách, čepy, uložení ramen, uložení tlumičů, vůle v řízení, utáhnout kola...to je pořád do kola
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.11.08, 14:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo vzpěra převodovky do kastle KO a pak to klepe třeba ve výfuku ochozený grafit těžko se to hledá, hodně napoví když si rukou zašprajcuješ kvalt a pak přidej a uber miloš
|
24.11.08, 17:25 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
A co trebas vybity silentblok na Vařeše ? (vařecha) Co drzi motor aby se neprekulil?
|
24.11.08, 18:58 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Vít píše: Pane kolego, a jaké auto vás trápí ? Křišťálovou kouli nemáme.
Ještě jsi ji poád nenašel?
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
24.11.08, 20:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
trady píše: A co trebas vybity silentblok na Vařeše ? (vařecha) Co drzi motor aby se neprekulil?
vačecha u feldy to tam asi bude trochu jinak, ale časem ti to dojde,
ale to slovo vařecha to se válím na fáčko to sedí, nebo doraz tlumiče tomu zas říkají robert, nebo kukuřice miloš
|
24.11.08, 20:54 |
|
|
Radek19_ae
|
Taky mě to lupe - když přidám více plynu (prudší rozjezd) a pak když prudce brzdím (na poslední chvíli). dělá to i to známýmu, náká nemoc teďkom Homokineťák jsem měňil a je to to samé, takže bádám dál...
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
13.12.08, 09:18 |
|
|
Kristensen
|
Radek19_ae píše: Taky mě to lupe - když přidám více plynu (prudší rozjezd) a pak když prudce brzdím (na poslední chvíli). dělá to i to známýmu, náká nemoc teďkom Homokineťák jsem měňil a je to to samé, takže bádám dál...
zadní uložení ramene, nebo onen silentblok na převodovce a nebo uložení stabilizátoru.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
13.12.08, 11:47 |
|
|
Radek19_ae
|
Kristensen píše: Radek19_ae píše: Taky mě to lupe - když přidám více plynu (prudší rozjezd) a pak když prudce brzdím (na poslední chvíli). dělá to i to známýmu, náká nemoc teďkom Homokineťák jsem měňil a je to to samé, takže bádám dál... zadní uložení ramene, nebo onen silentblok na převodovce a nebo uložení stabilizátoru.
O víkendu jsem pod tím ležel, stabilizátor je ok, nad tím ramenem bych váhal, možná by to chtělo udělat nový uložení (nebo všecko),ale ten silentblok na převodovce je opravdu v háji. Co s tím?vyvěsit to a kupit novej?
|
15.12.08, 09:41 |
|
|
Ondras83
|
Radek19_ae píše: Kristensen píše: Radek19_ae píše: Taky mě to lupe - když přidám více plynu (prudší rozjezd) a pak když prudce brzdím (na poslední chvíli). dělá to i to známýmu, náká nemoc teďkom Homokineťák jsem měňil a je to to samé, takže bádám dál... zadní uložení ramene, nebo onen silentblok na převodovce a nebo uložení stabilizátoru. O víkendu jsem pod tím ležel, stabilizátor je ok, nad tím ramenem bych váhal, možná by to chtělo udělat nový uložení (nebo všecko),ale ten silentblok na převodovce je opravdu v háji. Co s tím?vyvěsit to a kupit novej?
na feldně máš 3 silenty na převodovce...vodevřeš kapotu a vidíš tam takovej černej obdélník, to je vrchní silent, většinou je OK, ale já měl po 15 tis tu jednu gumu urvanou a když mi prasklo výko převodovky, tak sme ho měnil, pak pod timhle máš hlaví silent převodovky, ten může bejt taky vymlácenej, vyvěsit agregát a přelisovat to (nejlíp sundat převodovku nebo to výko) no a nakonec je pod autem ten černej trojúhleník a v tom silent...ten sem taky nakonec dával novej, je rozdíl mezi 1,3 a 1,6-1,9...na 1,6 a 1,9 je větší, zrovna sme na to koukal v krámě, zdá se mi i tvrdší, tak ho tam asi dám já , tenhle stačí odšroubovat 3 šrouby z převodovky a máš ho venku, pak silent vylisovat a dát tam novej (dá se koupit)...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.12.08, 14:27 |
|
|
Billy.S
|
Ja by som tiež potreboval pomoc s podobnou vecou. Menil som komplet ramená, čapy aj ložiská a pri brzdení ale len na hrbolcoch na križovatkách je počuť z nápravy búchanie. Už nemám predstavu čo by to mohlo byť. A ešte čo sem nepatrí. Pri prudkom pustení spojky sa z motora ozve strašné písknutie. Lamela už má 70 000 km najazdené ale dával som keramickú. Môže to byť od toho ten zvuk?? Jedná sa o feldu 1.3 MPI r.v 2001
|
15.12.08, 23:21 |
|
|
Radek19_ae
|
Ondras83 píše: Radek19_ae píše: Kristensen píše: Radek19_ae píše: Taky mě to lupe - když přidám více plynu (prudší rozjezd) a pak když prudce brzdím (na poslední chvíli). dělá to i to známýmu, náká nemoc teďkom Homokineťák jsem měňil a je to to samé, takže bádám dál... zadní uložení ramene, nebo onen silentblok na převodovce a nebo uložení stabilizátoru. O víkendu jsem pod tím ležel, stabilizátor je ok, nad tím ramenem bych váhal, možná by to chtělo udělat nový uložení (nebo všecko),ale ten silentblok na převodovce je opravdu v háji. Co s tím?vyvěsit to a kupit novej? na feldně máš 3 silenty na převodovce...vodevřeš kapotu a vidíš tam takovej černej obdélník, to je vrchní silent, většinou je OK, ale já měl po 15 tis tu jednu gumu urvanou a když mi prasklo výko převodovky, tak sme ho měnil, pak pod timhle máš hlaví silent převodovky, ten může bejt taky vymlácenej, vyvěsit agregát a přelisovat to (nejlíp sundat převodovku nebo to výko) no a nakonec je pod autem ten černej trojúhleník a v tom silent...ten sem taky nakonec dával novej, je rozdíl mezi 1,3 a 1,6-1,9...na 1,6 a 1,9 je větší, zrovna sme na to koukal v krámě, zdá se mi i tvrdší, tak ho tam asi dám já , tenhle stačí odšroubovat 3 šrouby z převodovky a máš ho venku, pak silent vylisovat a dát tam novej (dá se koupit)...
Takže ten silent na převodovce je ok, první věc co urobím je výměna i druhého homokineťáku (při plným rejdu při otáčení vrže, hňápe) jde o to že to klepe pod podlahou jak cip!možná se to přenáší aj na druhou stranu na poloosu. Uvidíme po výměně, co to poví
|
16.12.08, 10:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|