Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 00:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Plynování aku při dobíjení 
Autor Zpráva
von GLEXR

Příspěvek Plynování aku při dobíjení
Už se to tady možná někde řešilo, ale jak je to se články v akumulátoru? Žil jsem v domnění, že když jeden článek přestane plnit svou funkci, je celá baterka kaput. Jenže teď nabíjím svojí baterku a jeden článek odmítá začít plynovat. Taky v něm bylo nejmíň vody, ale pořád nad desky. Jde mi o to, že když to doposud jezdilo i startovalo v pohodě, co to může udělat teď?!!

Škoda 742 Forever Team

26.11.06, 11:29
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Já když zjistím rozdílnou hladinu v článcích, tak si je nejdřív zkontroluju hustoměrem. :wink: Kyselinu ze silnějších článků pak přetáhnu do slabších a silnější doleju destilkou. :lol: Co vím, tak když nějaký článek začne odcházet a má menší výkon, tak ho ty silnější pak výkonově doplňují. Tím se ale krátí jejich životnost, protože mají větší zátěž.

26.11.06, 12:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
von GLEXR

Příspěvek 
Takže myslíš, že by ta baterka mohla eště chvíli vydržet?

Škoda 742 Forever Team

26.11.06, 12:02
Profil ICQ

Příspěvek 
Já myslím že jo. To přetahování kyseliny mi pomohlo ty slabší články udržet v kondici. Jeden akumulátor jsem takhle udržel při životě skoro 8let :lol:

26.11.06, 12:05

Příspěvek 
Co si tak matně vybavuju, tak jsem i zaslechnul něco o nějakém přípravku, který se nasype do článků a oživí je :?: . Ale nevím o tom bohužel nic konkrétního :( , jen že by to měl být snad nějaký prášek a mělo by to „probrat“ i dost zhuntovanou baterku.

26.11.06, 12:11
von GLEXR

Příspěvek 
Takovýhle chemii bych asi moc nevěřil, aby to nebylo něco jako ty slavný přídavky do oleje.... Ale zkusim to teda s tim přelitim kyseliny. Spíš si ale řikam, když to neplynuje, aby nebyla rozpadlá celá ta deska...

Škoda 742 Forever Team

26.11.06, 12:13
Profil ICQ

Příspěvek 
O tý chemii jsem jen něco zaslech, taky bych tomu moc nevěřil. Každopádně si ty články změř a uvidíš. Kdyby byl úplně KO, tak by měl min. hodnotu. Jestli ale do teď byla ta baterie v poho a nemusel jsi jí mít každý víkend na nabíječce, tak bych nad ní hůl nelámal :wink:

26.11.06, 12:19
von GLEXR

Příspěvek 
Tak jsem změřil hustotu - 5 článků má po 12ti hodinách na nabíječce hustotu odpovídající zhruba 65-70 % nabití, akorát ten jeden má lehce pod 50. Pořád ale jedinej nebublá... Zahrál jsem si teda trochu na alchymistu a přelil to, tak uvidíme. Je fakt, že to auto mam od jara a o baterku jsem se začal zajímat prvně - preventivně před zimou... Tak uvidíme, až přijdou pořádný mrazy...

Škoda 742 Forever Team

26.11.06, 13:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Akumulator nieje presne o sile kyseliny. Otazka je, aky je stav clankov. Ak akumulator robi problemy, najlepsie je kupit novy a je potom par rokov pokoj. Starsi akumulator moze mat znizenu kapacitu a moze mat vyskratovany clanok. Vyskratovany clanok nic nezachrani. Akumulator ma taku kapacitu ako najhorsi clanok. Akumulator zacne bublat az ked sa nabitie blizi 100% a ked sa dobija dost velkym prudom - pre bezny 40AH aku pri pociatocnom nabiti 50% pri nabijani 4A sa bublanie dosiahne najskor po 5 hodinach. Prelievanie kyseliny medzi clankami je nezmysel.

26.11.06, 13:33
Mistr mechanik

Příspěvek 
jestli má čtyři roky tak kup novou, pokud jedeš svítíš, ventilátor, jak má nízké napětí při startu a dost proudu, tak si to starter doplní proudem a za chvíli půjde na věčnost, blbá baterka a rozhasí ti celou elektroinstalaci, tyto zkušenosti mám u mladých kluků co nemají prachy, tak kvůli baterce jim to všechno skolabuje miloš

27.11.06, 08:18
von GLEXR

Příspěvek 
Je to fakt, při delším startování jí hodně rychle dochází dech, a to jsem to zkoušel hned včera po nabití. Takže si budu muset udělat vánoční dárek....
Eště ale poraďte značku - já mám podle referencí známejch největší sympatie ke značce Akuma. Sice neni nejlevnější, ale je to kvalita. Líbí se mi třeba tahle http://www.akushop.cz/scripts/index.php ... cts_id=368
Snad můžu dát do škodovky 50 Ah?!

Škoda 742 Forever Team

27.11.06, 11:22
Profil ICQ

Příspěvek 
hans píše:
Je to fakt, při delším startování jí hodně rychle dochází dech, a to jsem to zkoušel hned včera po nabití. Takže si budu muset udělat vánoční dárek....
Eště ale poraďte značku - já mám podle referencí známejch největší sympatie ke značce Akuma. Sice neni nejlevnější, ale je to kvalita. Líbí se mi třeba tahle http://www.akushop.cz/scripts/index.php ... cts_id=368
Snad můžu dát do škodovky 50 Ah?!

Můžeš tam dát cokoli, co se tam vejde, já mám 44Ah, jestli ta 50Ah má stejné rozměry, tak proč ne :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

27.11.06, 11:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Peter50kw píše:
Akumulator nieje presne o sile kyseliny. Otazka je, aky je stav clankov. Ak akumulator robi problemy, najlepsie je kupit novy a je potom par rokov pokoj. Starsi akumulator moze mat znizenu kapacitu a moze mat vyskratovany clanok. Vyskratovany clanok nic nezachrani. Akumulator ma taku kapacitu ako najhorsi clanok. Akumulator zacne bublat az ked sa nabitie blizi 100% a ked sa dobija dost velkym prudom - pre bezny 40AH aku pri pociatocnom nabiti 50% pri nabijani 4A sa bublanie dosiahne najskor po 5 hodinach. Prelievanie kyseliny medzi clankami je nezmysel.

Souhlasím, když je vyzkratovaný článek, tak mu nepomůže ani svěcená voda :) a jakmile začne akumulátor zlobit, tak je nejlepší uvažovat o koupi nového. Co se týče toho přelévání kyseliny, tak mě to přišlo taky jako nesmysl, ale zkusil jsem to a pomohlo to. Jestli ta silnější kyselina „nabudila“ ten slabší článek :?: nevím, ale zkrátka to fungovalo. :wink: Ten akumulátor pak přežil ještě dvě zimy. Je taky možný, že to byla jen náhoda, ale poradil mi to tenkrát známý, který to taky zkoušel.

27.11.06, 12:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
hlavně českou a obyčejnou, co jsem koupil konfortky, tak se podělali kolem tří let a taky ne bezůdržbovou, ta by u tebe potřebovala tak 70A altík, akuma, tovela, magnet miloš

27.11.06, 13:10
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
dyžtak mam tak rok starou akumu :wink: ale je to jenom 40ah

27.11.06, 19:24
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další