|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Mírák
|
Komprese
Velice moc by mě zajímalo, co udělat pro to, abych u Škodovácký 1.3 mohl zvýšit kompresi nad 12/1. Nemyslím jak to provést ale co udělat pro to aby to motor vydržel. Prostě co vyměnit, vylepšit atd. Předem díky za reakce....
|
27.11.06, 21:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Vymenit blok, hlavu, vlozky valcu ....
Ne vazne, myslis ze je to rozumne
Je to favo karbec? to je pak horsi, kdyzby MPI, tak chipnout
Teda chipnout na vykon, ne kuli kompresi
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
27.11.06, 21:53 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
když uděláš tuhle kom,presi tak ti moc dlouho nevydrží těsnění pod hlavou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.11.06, 16:06 |
|
|
David
|
Re: Komprese
Mírák píše: Velice moc by mě zajímalo, co udělat pro to, abych u Škodovácký 1.3 mohl zvýšit kompresi nad 12/1. Nemyslím jak to provést ale co udělat pro to aby to motor vydržel. Prostě co vyměnit, vylepšit atd. Předem díky za reakce.... No vlastně musíš vymněnit všechny střeva což je T písty, sportovní kroužky, sportovní kalenou kliku s ojnicema, místo šroubů v hlavě dát števty, no a těsnění pod hlavou to se u závodních motoru třeba ani nedává je to natvrdo nalepený na nějákou sračku. Ale stejně životnost toho motoru asi moc nevydrží.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
28.11.06, 19:23 |
|
|
Thobiash
|
Re: Komprese
David píše: Mírák píše: Velice moc by mě zajímalo, co udělat pro to, abych u Škodovácký 1.3 mohl zvýšit kompresi nad 12/1. Nemyslím jak to provést ale co udělat pro to aby to motor vydržel. Prostě co vyměnit, vylepšit atd. Předem díky za reakce.... No vlastně musíš vymněnit všechny střeva což je T písty, sportovní kroužky, sportovní kalenou kliku s ojnicema, místo šroubů v hlavě dát števty, no a těsnění pod hlavou to se u závodních motoru třeba ani nedává je to natvrdo nalepený na nějákou sračku. Ale stejně životnost toho motoru asi moc nevydrží.
V úpravách se píše, že do 11,5:1 je sériový těsnění dostačující nestačilo by ti 11,5:1? Jinak se těsní měděnýma kroužkama, ale je to hodně o přesnosti. Co si nechat udělat těsnění na zakázku z lepšího matroše? Jen tak pro sichr - někdo tu ale má zkušenosti (tuším Spartra?), že mu vydrželo sériový 12:1 bez problému.
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
28.11.06, 21:15 |
|
|
spartra
|
no, měli jsme na seriovce 781,136, hlavu sníženou o 2mm, ubraný spalováky, komprese -+12:1, seriový těsnění 50t.km bez problémů
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
28.11.06, 22:05 |
|
|
spartra
|
aj
|
28.11.06, 22:06 |
|
|
Kikan
|
Taky do budoucna uvažuji že snížím hlavu, ale jenom tak o 1 mm. Já nejsem náročný.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
29.11.06, 20:08 |
|
|
spartra
|
zapoměl jsem dodat, dal jsem si jí na škodivku742, motor též 781,136, měnil jsem asi 3 těsnění a dokonce jedno oplechovaný, nevydrželo, takže motor jde na rozborku a pitvaní jakožto hlava na tlakovou zkoušku, bude se řešit přes zimu
spotřeba se nijak extra nezvedla v rozmezí 8 - 12 l lpg
p.s. musel jsem koupit jinej motor
|
29.11.06, 21:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|