PODLOŽKY vs. NOVE PRUŽINY
Autor |
Zpráva |
LUCAS
|
PODLOŽKY vs. NOVE PRUŽINY
ma na svem aute uz unaveny zadni pruziny a je to auto sklesly vzadu, tak se chci zeptat jak to resit. podlozky nebo nove pruziny. bojim se ze ty nove pruziny nebudou kvalitni (made in POLAND) a klesne to i s novyma nebo moc dlouho nevydrzi... poradte co je lepsi reseni. dik
|
8.1.09, 18:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
dávaly se pružiny ze žigula - přední
nebo se dají koupit gumový vložky do pružin, který to auto do určité míry "narovnají". Zkošenosti s nima má Kachnis
Já jsem navařil k pružině ještě jeden mrtvej závit, dal to svárem nahoru aby to nebylo vidět a taky to funguje.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
8.1.09, 18:40 |
|
|
MATTESS
|
vařit něco na pružinu? to bych nedělal. změní se vlastnosti materiálu.
Buď sehnat originál nebo nechat namotat vlastní v pružinárně
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
8.1.09, 18:46 |
|
|
LUCAS
|
CROWACK píše: dávaly se pružiny ze žigula - přední nebo se dají koupit gumový vložky do pružin, který to auto do určité míry "narovnají". Zkošenosti s nima má Kachnis Já jsem navařil k pružině ještě jeden mrtvej závit, dal to svárem nahoru aby to nebylo vidět a taky to funguje.
no to prave nechcu resit tim zpusobem ze snizim predek tim ze tam dam kratsi pruziny
|
8.1.09, 18:49 |
|
|
LUCAS
|
pružinarna tady myslim nikde neni a jiste by to bylo hodne drahy. byl jsem v mototechne a meli tam kus za 200kč coz se mi zda malo, to bude prave nejaky ten zmetek z polska nebo odnekud si myslim. budu muset sehnat asi nekde original novy. na jaro chcu vymenit poloosy a bubny, protoze mi lita buben na poloose tak kdyz uz to bude dole tak bych tam chtel i ty pruziny novy
|
8.1.09, 18:52 |
|
|
CROWACK
|
LUCAS píše: no to prave nechcu resit tim zpusobem ze snizim predek tim ze tam dam kratsi pruziny
Tak pozor
O zkracování pružin jsem zde nic nepsal. Potřeboval jsem rychle a elegantně zdvihnout zadek, nebyly prachy. Každá pružina končí závitem, kterej leží na předchozím, tzv. mrtvým závitem. Ze staré pružiny jsem uřezal přesně tuhle jednu mrtvou otáčku a navařil jsem ji na konec pružiny, takže je jakoby "o závit delší". Leží ty závity jeden na druhým, takže tam nedochází k pohybu, tak předpokládám, že to nějakou dobu vydrží. Samozřejmě bych tuto úpravu použil pouze jako nouzovou, proto jsem ji uvedl až na posledním místě. Jinak kromě individuální výroby se ještě naskýtá možnost sehnat pružinu z užovky první roky 77, 78, 79, je delší...
|
8.1.09, 18:57 |
|
|
CROWACK
|
Jo a jestli jak píšeš ti lítá buben na poloose tak to oprav okamžitě, nebo zdvihni auto na špalky a už s tím nikam nejezdi, za prvý je to o hubu a za druhý to udělá lupkřup a kolo tě předjede...
|
8.1.09, 18:59 |
|
|
LUCAS
|
CROWACK píše: LUCAS píše: no to prave nechcu resit tim zpusobem ze snizim predek tim ze tam dam kratsi pruziny Tak pozor O zkracování pružin jsem zde nic nepsal. Potřeboval jsem rychle a elegantně zdvihnout zadek, nebyly prachy. Každá pružina končí závitem, kterej leží na předchozím, tzv. mrtvým závitem. Ze staré pružiny jsem uřezal přesně tuhle jednu mrtvou otáčku a navařil jsem ji na konec pružiny, takže je jakoby "o závit delší". Leží ty závity jeden na druhým, takže tam nedochází k pohybu, tak předpokládám, že to nějakou dobu vydrží. Samozřejmě bych tuto úpravu použil pouze jako nouzovou, proto jsem ji uvedl až na posledním místě. Jinak kromě individuální výroby se ještě naskýtá možnost sehnat pružinu z užovky první roky 77, 78, 79, je delší...
aha, tak sorry, ja to pochopil tak jak si psal o tech ze zigula ze jsou kratsi a tim se vlastne predek snizil cimz doslo k vyrovnani. zkusim nekde sehnat original novy... snad to nebude tak nemozny. na 120ky je jeste dost dilu co jsem tak koukal
|
8.1.09, 19:07 |
|
|
LUCAS
|
CROWACK píše: Jo a jestli jak píšeš ti lítá buben na poloose tak to oprav okamžitě, nebo zdvihni auto na špalky a už s tím nikam nejezdi, za prvý je to o hubu a za druhý to udělá lupkřup a kolo tě předjede...
no hele on jako nelita doslova... ale jista mala vůle tam je... jinak vim ze je to hodne spatny
|
8.1.09, 19:10 |
|
|
CROWACK
|
tohle snad pomůže (hlavně tam je dokdy se osazovaly "dlouhý" zadní pružiny)
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=228
jinak přední pružina ze žigulíka je tvrdší (motor vpředu) a delší
|
8.1.09, 19:26 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
pružiny na 105(nevím jestli je tam rozdíl) z Hanáckých péroven a železáren 435 kč/ks na přání možno delší/tužší
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
8.1.09, 19:28 |
|
|
MATTESS
|
SEATJim: jestli myslíš zadní, tak Rapid má delší
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
8.1.09, 19:29 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
jj to vím, já že kamarad si je tam nechal dělat na 105
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
8.1.09, 19:31 |
|
|
Jad
|
LUCAS píše: no hele on jako nelita doslova... ale jista mala vůle tam je... jinak vim ze je to hodne spatny
To myslíš jako že buben nedoléhá na kužel hřídele? To by teda bylo špatný Já taky u jednoho kola když zahýbu bubnem v ose hřídele dovnitř-ven, mám vůli. Ale hýbe se buben i s hřídelí, vzájemně drží pevně. Je to tím, že vnější kroužek ložiska nedrží nalisovaný v tom domku a lítá tam volně "ode zdi ke zdi" Co s tím dělat (kromě výměny poloosy) nevím, zjistil jsem to už před cca. 10 tis. km a zatim to drží...
|
8.1.09, 19:32 |
|
|
Tunningkiller
|
cauvec heleď já mněl taky ze škodárny člun tak sem si nechal udělat silonový podložky dal je zvrchu na pružinu a hned to bylo super, časem jsem sehnal žiguláckou pružinu zepředku a dal ji tam auto se chová daleko lépe ty žigulácký jsou drobet kratší ale jsou daleko tvrdší jsem s tim spokojen mám na nich taky ty podložky,, jinak podložky maj 3cm,, myslím že kdyby to bylo vejš ten zadek tak už je to na houbi, teď mám předek tak stejně jak zadek... mrkni http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=14784&postdays=0&postorder=asc&start=0
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
8.1.09, 19:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|