Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 18:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 PODLOŽKY vs. NOVE PRUŽINY 
Autor Zpráva

Příspěvek PODLOŽKY vs. NOVE PRUŽINY
ma na svem aute uz unaveny zadni pruziny a je to auto sklesly vzadu, tak se chci zeptat jak to resit. podlozky nebo nove pruziny. bojim se ze ty nove pruziny nebudou kvalitni (made in POLAND) a klesne to i s novyma nebo moc dlouho nevydrzi... poradte co je lepsi reseni. dik :)

8.1.09, 18:30
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
dávaly se pružiny ze žigula - přední
nebo se dají koupit gumový vložky do pružin, který to auto do určité míry "narovnají". Zkošenosti s nima má Kachnis
Já jsem navařil k pružině ještě jeden mrtvej závit, dal to svárem nahoru aby to nebylo vidět a taky to funguje.

8.1.09, 18:40

Příspěvek 
vařit něco na pružinu? to bych nedělal. změní se vlastnosti materiálu.
Buď sehnat originál nebo nechat namotat vlastní v pružinárně

8.1.09, 18:46

Příspěvek 
CROWACK píše:
dávaly se pružiny ze žigula - přední
nebo se dají koupit gumový vložky do pružin, který to auto do určité míry "narovnají". Zkošenosti s nima má Kachnis
Já jsem navařil k pružině ještě jeden mrtvej závit, dal to svárem nahoru aby to nebylo vidět a taky to funguje.

no to prave nechcu resit tim zpusobem ze snizim predek tim ze tam dam kratsi pruziny

8.1.09, 18:49
Profil ICQ

Příspěvek 
pružinarna tady myslim nikde neni a jiste by to bylo hodne drahy. byl jsem v mototechne a meli tam kus za 200kč coz se mi zda malo, to bude prave nejaky ten zmetek z polska nebo odnekud si myslim. budu muset sehnat asi nekde original novy. na jaro chcu vymenit poloosy a bubny, protoze mi lita buben na poloose tak kdyz uz to bude dole tak bych tam chtel i ty pruziny novy

8.1.09, 18:52
Profil ICQ

Příspěvek 
LUCAS píše:
no to prave nechcu resit tim zpusobem ze snizim predek tim ze tam dam kratsi pruziny

Tak pozor :!:
O zkracování pružin jsem zde nic nepsal. Potřeboval jsem rychle a elegantně zdvihnout zadek, nebyly prachy. Každá pružina končí závitem, kterej leží na předchozím, tzv. mrtvým závitem. Ze staré pružiny jsem uřezal přesně tuhle jednu mrtvou otáčku a navařil jsem ji na konec pružiny, takže je jakoby "o závit delší". Leží ty závity jeden na druhým, takže tam nedochází k pohybu, tak předpokládám, že to nějakou dobu vydrží. Samozřejmě bych tuto úpravu použil pouze jako nouzovou, proto jsem ji uvedl až na posledním místě. Jinak kromě individuální výroby se ještě naskýtá možnost sehnat pružinu z užovky první roky 77, 78, 79, je delší...

8.1.09, 18:57

Příspěvek 
Jo a jestli jak píšeš ti lítá buben na poloose tak to oprav okamžitě, nebo zdvihni auto na špalky a už s tím nikam nejezdi, za prvý je to o hubu a za druhý to udělá lupkřup a kolo tě předjede...

8.1.09, 18:59

Příspěvek 
CROWACK píše:
LUCAS píše:

Tak pozor :!:
O zkracování pružin jsem zde nic nepsal. Potřeboval jsem rychle a elegantně zdvihnout zadek, nebyly prachy. Každá pružina končí závitem, kterej leží na předchozím, tzv. mrtvým závitem. Ze staré pružiny jsem uřezal přesně tuhle jednu mrtvou otáčku a navařil jsem ji na konec pružiny, takže je jakoby "o závit delší". Leží ty závity jeden na druhým, takže tam nedochází k pohybu, tak předpokládám, že to nějakou dobu vydrží. Samozřejmě bych tuto úpravu použil pouze jako nouzovou, proto jsem ji uvedl až na posledním místě. Jinak kromě individuální výroby se ještě naskýtá možnost sehnat pružinu z užovky první roky 77, 78, 79, je delší...

aha, tak sorry, ja to pochopil tak jak si psal o tech ze zigula ze jsou kratsi a tim se vlastne predek snizil cimz doslo k vyrovnani. zkusim nekde sehnat original novy... snad to nebude tak nemozny. na 120ky je jeste dost dilu co jsem tak koukal

8.1.09, 19:07
Profil ICQ

Příspěvek 
CROWACK píše:
Jo a jestli jak píšeš ti lítá buben na poloose tak to oprav okamžitě, nebo zdvihni auto na špalky a už s tím nikam nejezdi, za prvý je to o hubu a za druhý to udělá lupkřup a kolo tě předjede...

no hele on jako nelita doslova... ale jista mala vůle tam je... jinak vim ze je to hodne spatny

8.1.09, 19:10
Profil ICQ

Příspěvek 
tohle snad pomůže (hlavně tam je dokdy se osazovaly "dlouhý" zadní pružiny)
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=228
jinak přední pružina ze žigulíka je tvrdší (motor vpředu) a delší

8.1.09, 19:26
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
pružiny na 105(nevím jestli je tam rozdíl) z Hanáckých péroven a železáren 435 kč/ks na přání možno delší/tužší

http://www.japl.cz - služby od JIMa

8.1.09, 19:28
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
SEATJim: jestli myslíš zadní, tak Rapid má delší

8.1.09, 19:29
VYKOŘISŤOVATEL

Příspěvek 
jj to vím, já že kamarad si je tam nechal dělat na 105

http://www.japl.cz - služby od JIMa

8.1.09, 19:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
LUCAS píše:
no hele on jako nelita doslova... ale jista mala vůle tam je... jinak vim ze je to hodne spatny

To myslíš jako že buben nedoléhá na kužel hřídele? To by teda bylo špatný :) Já taky u jednoho kola když zahýbu bubnem v ose hřídele dovnitř-ven, mám vůli. Ale hýbe se buben i s hřídelí, vzájemně drží pevně. Je to tím, že vnější kroužek ložiska nedrží nalisovaný v tom domku a lítá tam volně "ode zdi ke zdi" :) Co s tím dělat (kromě výměny poloosy) nevím, zjistil jsem to už před cca. 10 tis. km a zatim to drží...

8.1.09, 19:32

Příspěvek 
cauvec heleď já mněl taky ze škodárny člun tak sem si nechal udělat silonový podložky dal je zvrchu na pružinu a hned to bylo super, časem jsem sehnal žiguláckou pružinu zepředku a dal ji tam auto se chová daleko lépe ty žigulácký jsou drobet kratší ale jsou daleko tvrdší jsem s tim spokojen mám na nich taky ty podložky,, jinak podložky maj 3cm,, myslím že kdyby to bylo vejš ten zadek tak už je to na houbi, teď mám předek tak stejně jak zadek... mrkni http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=14784&postdays=0&postorder=asc&start=0

8.1.09, 19:33
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další