|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Problém v pojistné skříni?Favorit 93
Autor |
Zpráva |
gothaj
|
Problém v pojistné skříni?Favorit 93
Dobrý den,
včera, po dvou hodinách jízdy mi přestal fungovat přepínač na dálková světla, blinkry a klaxon zároveň. Přepínač jako by se přilepil a v jednom momentě mi zůstanou viset všechny tři outputy. Tzn. jedu a svítí mi blinkry, dálkové a k tomu to ještě troubí... všech 6 relátek jsem vyndal domnívajíc se, že zde je příčina. Ovšem ani po vypojení všech relátek tento problém neustal. Domnívám se, že problém může už být jen v pojistném panelu. Máte někdo zkušenosti s jeho opravou - tedy dá-li se vůbec opravit?Mám zato, že tento problém je díky tomu, že jsem si pustil topení směr na nohy a některá ze součástek na panelu to díky zvýšené teplotě odskákala...
Předem Vám díky za pomoc
G
|
10.1.09, 18:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kaliban123
|
ty hele a když to je všechno na levém lukasu nemohl by být problém spíš v lukasu než v pojistkovce?
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
10.1.09, 18:54 |
|
|
michalkatka
|
Kaliban123 píše: ty hele a když to je všechno na levém lukasu nemohl by být problém spíš v lukasu než v pojistkovce?
tiež by som povedal...
niečo sa mu tam rozsypalo a teraz to trúbi, bliká, svieti, akoby mal všetky kontakty v páčke spojené
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.1.09, 18:58 |
|
|
varok
|
Jo, to bude spíše ta levá páčka. Asi se něco ulomilo a teď je to pořád sepnuté. V pojistkovém panelu není co by se poškodilo tímto způsobem. Jedině přilepit kontakty relátka, ale myslím že ty věci mají každá jiné, ne?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.1.09, 19:43 |
|
|
gothaj
|
Zapomněl jsem totiž dodat, že v jednom momentě ta poj.skříň vydávala pěkně chrčící zvuky - jako když v ní něco jiskří. Tou páčkou by to taky mohlo být, ale to si nejsem jist vzhledem k tomu co jsem z tý skříňky slyšel za zvuky. V prodejně mi říkali, že ten bude asi ten panel, ... ten ale není bohužel zrovna nejlevnější. No nejlepší bude, když to odvezu elektrikáři. Každopádně Vás budu o výsledcích informovat.
G
|
11.1.09, 10:25 |
|
|
vopaje
|
Já dělat v prodejně,tak ti také prodám tu nejdražší věc.
Pokud jsou chrčící zvuky /špatný spoj/ poznáš to,že tento spoj se zahřívá,následně smrad z izolace a pod.Není snad problém zkontrolovat spoje /dotažení/,uložení pojistek a pod.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
11.1.09, 11:17 |
|
|
Milan Koukal
|
já bych to viděl taky na tu páčku, to jiskření muže být v relátku způsobené (špatným kontaktem), Poznáš to jednoduše čím to je zkus odpojit ty konektory na té páčce a když to přestane dělat tu neplechu tak je problém v páčce a když ne tak to bude ta pojistkovka
|
11.1.09, 11:28 |
|
|
gothaj
|
Takže s největší pravděpodobností jde o špatně uzemněné kabely. Těch uzemnění má být celkem pět a co mi bylo řečeno, tak jsou všechny na volantový tyči. Je tedy potřeba demontovat budíky atd.Tu páčku dávám až na druhý místo, protože jsem ji právě nedávno měnil, i když je pravda, že životnost dílů do těchto typů aut je fakt mizerná. Jinak všem díky za info a komentáře. Až bude konečný výsledek, tak dám echo.
|
11.1.09, 13:13 |
|
|
cyz
|
Ukostření zkus, bývá tam často problém (celé to oxiduje) ale tohle co popisuješ mi na to ukostření vůbec nesedí - to by ti naráz svítily všechny kontrolky, nerozsvítily by se ti světla apod. právě ty naráz zapnuté blinkry a klakson bývá problém v tom lucasu, viděl jsem to několikrát. Opravou ukostření však nic nezkazíš. Chrčivé zvuky - nevycházely náhodou od přerušovače blinkrů? U elektronického přerušovače celkem běžná věc když je ve spínacím obvodu nějaký přechodový odpor a tudíš spínací napětí je menší (mě to taky dělává, mám už asi horší kontakty v lucasu). Takhle ale může chrček snad každé relátko.
|
11.1.09, 16:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|