Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 17:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 PODLOŽKY vs. NOVE PRUŽINY 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Vlečka je vo všeobecnosti tuhšia, naopak uloženie prevodovky je potom mäkšie (omnoho nižia hlučnosť v kabíne), nehrozí Ti, že sa Ti odlomí poloos a uletí koleso (teda je to omnoho menej pravdepodobné, ako pri kyvke), poloosi sú krátke a teda menej trpia pri výkonnejšom motore...

A pokiaľ chceš opravu zadnej nápravy v takomto rozsahu, to ozaj porozmášľaj o vlečke...ale to potom potrebuješ aj inú prevodovku, a to najskôr zoženieš prevodovku určenú pre Š130-136, t.j. so stálym prevodom 3,9 === budeš mať dlhšie (ťažšie) sprevodovanie, ako máš teraz...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

9.1.09, 10:00
Pspvek Reklama

Příspěvek 
a hlavně má menší úhel kývání a tudíš lepší jízdní vlastnosti

9.1.09, 10:05

Příspěvek 
MATTESS píše:
a hlavně má menší úhel kývání a tudíš lepší jízdní vlastnosti

Jj, pri prepružení nápravy sa nemení rozchod kolies a uhol dosadnutia kolesa na vozovku tak ako pri kyvke...ale v praxi som ja osobne zas až taký veľký rozdiel v jazdných vlastnostiach nepostrehol...ja osobne vidím najväčší prínos v menšej hlučnosti (preto idem vlečku osadiť aj ja...) a v tom, že môžeš mať zadok vyššie a pritom nemať kolesa do V ako tatrovka...

Megane 1,9D

9.1.09, 10:42

Příspěvek 
ferrari píše:
Vlečka je vo všeobecnosti tuhšia, naopak uloženie prevodovky je potom mäkšie (omnoho nižia hlučnosť v kabíne), nehrozí Ti, že sa Ti odlomí poloos a uletí koleso (teda je to omnoho menej pravdepodobné, ako pri kyvke), poloosi sú krátke a teda menej trpia pri výkonnejšom motore...

A pokiaľ chceš opravu zadnej nápravy v takomto rozsahu, to ozaj porozmášľaj o vlečke...ale to potom potrebuješ aj inú prevodovku, a to najskôr zoženieš prevodovku určenú pre Š130-136, t.j. so stálym prevodom 3,9 === budeš mať dlhšie (ťažšie) sprevodovanie, ako máš teraz...

aha, tak myslim ze doma vlecku mame nekde, ale tu prevodovku nemame. to bude asi problem sehnat co?

9.1.09, 10:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Co jsem měl já ověřené tak nejvíce se rozdíl náprav projevoval na hranici smyku, klasická náprava šla do něj dřív ale s pomalejším náběhem a vlečka ta držela dlouho ale pak když došlo na smyk tak byl takovej rychlejší.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

9.1.09, 11:01

Příspěvek 
LUCAS píše:
ferrari píše:

aha, tak myslim ze doma vlecku mame nekde, ale tu prevodovku nemame. to bude asi problem sehnat co?

Pokiaľ chceš prevodovku so SP 3,9; tak no problem, tých sú kvantá...pokiaľ by si chcel prevodovku so SP 4,22 na vlečku, to je problém, takých sa vyrobilo málo...ide tiež o to, aký motor by si mal nakoniec inštalovaný...3,9 na 120tku je veľmi naťažko, Favo motor to v poho zvláda...

2Kristensen-mne sa vždy šmykne predok, zadok iba nasilu...či kyvka, či vlečka, vždy ide prvý predok

Megane 1,9D

9.1.09, 11:22

Příspěvek 
To je divný ne? Máš krátký péra nebo origo a co gumy? (jo a s tím smyskem jsem to myslel na suchu nebo mokru když jseš svyžnej do zatáčky, ne teď na sněhu)

9.1.09, 12:08

Příspěvek 
No, všetko origo...a a ni na type pneu to nezáležalo...vždy mi začal uskakovať predok...a to aj na mojej 125ke (kyvka), aj na otcovej 130tke (vlečka), aj na otcovej bývalej 120tke (kyvka)...na suchu, aj na mokrom, aj na snehu...fakticky som len jedenkrát zažil, žeby sami šmykol zadok, ale to som vyvolal nasilu a dokonca neviem, či v tej zátačke nebol štrk...auto sa mi chovalo v zime neutrálne jedine vtedy, keď som mal vpredu nové zimáky a vzadu nové celoročky...

Niečo iné bola Š110LS - tam stačilo v zákrute trochu pridať, alebo ju jednoducho prestreliť a už sa zadok šinul...

Megane 1,9D

9.1.09, 14:00
Pan Kapitán

Příspěvek 
Ja myslim ze nedotacivost je u tech aut zpusobena moc velkou sbihavosti zadni napravy, nemam to nikde overeny, ale je to takovej muj pocit. 130ka nam to taky delala. Ted co mam Rapida tak jak kdy.
Ale pokud to nekdo rozjizdi trvale pod plnym plynem a zkusi pri tom zatocit, tak mu predek dycky ujede a muze si za to sam. Kdyz to s plynem "umi" tak na zacatku zataceni trochu ubere a pak si odlepi zadek.

Jinak k ty vlecce: Kazdej rika ze to je lepsi k Favo motoru, ale hlavne kdyz se jeste povolovaly prestavby, tak byl Favo motor povolenej jenom s vleckou, takze to je rekneme zakladni pozadavek jak nemit problemy s urady. I kdyz dneska uz to neni tak snadny.

Cvokárium: Youtube Instagram

9.1.09, 14:21
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
No právě já měl uplně prvně Fávo na obyč nápravě, po té na vlečce s 3,9 a pak když se odporoučela převodovka 3,9 tak jsem z ní sebral mezikus na držák převodovky a diferákovej koš a přestrojil to do 4,22 abych mohl ponechat vlečku, to vše v jednom autě, takže právě jsem vyzkoušel obě varianty na jednom autě během cca půl roku (obyč náprava s fávo a vlečka s fávo) a z toho vycházím.

9.1.09, 15:00

Příspěvek 
No ale u mňa je to nedotáčavé vždy...aj keď idem za sucha zákrutou 90 km/h na 3ke (aj 4ke) pod plynom - odskakuje a uhýba predok...tiež, keď ako Viky píše, sa snažím pretočiť z miesta, proste potlačím predok a ten ide rovno...už som sa tak párkrát v zime stretol s obrubníkom-proste som v zákrute pridal (chcel som, aby ma stočilo) a-zasa sa šmykol predok a už to bolo neriaditeľné...vravím, úplne niečo iné bola Š110LS, tá bola vyslovene pretáčavá...podľa mňa je táto nedotáčavosť 742ek M daná príliš ľahkým predkom a tiež väčšinou zadnou nápravou do A (veľký odklon kolies)...a preto bolo super v zime, keď som vpredu mal zimáky a vzadu celorok - auto sa chovalo neutrálne a v zákrute stačilo pridať a už sa šinul zadok a zľahka predok...

A tiež to mám odskúšané na otcovej 130tke a mojej 125 ke...uvidíme, čo urobí moja 125ka (v neporovnateľne lepšom stave ako otcova 130tka) s vlečkou...

PS - zažil som už aj pretáčavý šmyk na 120tke Mku...ale na takej rozhrkanej a predok brutálne znížený...šli sme dolu kopcom cez tiahlu pravotočivú zákrutu, na neutráli a zrazu zadok pozvoľna šmykol, tak sme predkom pobozkali zvodilá, odrazilo nás a tak sme pobozkali zvodidlá ešte aj zadkom...ale to v rýchlosti cca 60 km/h...

Megane 1,9D

9.1.09, 17:28

Příspěvek 
tak jsem hledal tu vlečku a nasel, ale bracha ji ma pro sebe a neda mi ji. takze musim sehnat nejakou jinou. zajdu nekam na vrakac, tedka tam bude hodne skodovek jak zavedli ty EKO poplatky a snad se podari nejakou tam splasit idealni i s tou prevodovkou 5q

10.1.09, 19:12
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3