Škoda Rapid 1,6 Turbo by Tunningkiller
| Autor |
Zpráva |
|
Houpal
|
Mam odtaz jak se ti tam povedlo dat Turbodmychadlo???
mas nejaky postup???
|
| 8.1.09, 16:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Tunningkiller
|
jarda š. píše: správně to chápeš ,když máš zavřený ventil tak jsou hadice studený a teplá voda teče přes malou hadičku vzadu u motoru,až oteřeš tak teče teplá ale při běhu jsou pod tlakem,těžko říct jestli...teď nevim jaký tam máš hadice, myslim u toho topení nový nebo starý jedna hadice byla totiž z měkký pryže a šla normálně zmáčknout v ruce při natlakovanym chlazení(za běhu motoru a ohřátí)šla ta měká zmáčkout hůře(tlak)a ta druhá skoro vůbec byla toiž vyztužená textilií a pod tlakem byla jako beton. 
Na chlazení jsou sériové hadice zatim sem neměl důvod je mněnit dokud netečou eska pasky nebo něco tak to rešit nebudu,, ta jedna je měkčí a ta druhá jak beton to potvrzuju dnes mrknu na ten ventil jestli je otevřenej nebo zavřenej jdu tam zachvílu:)
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
| 8.1.09, 16:11 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Houpal píše: Mam odtaz jak se ti tam povedlo dat Turbodmychadlo??? mas nejaky postup???
Postup žádnej néjni:) největší problém je sehnat dobrý turbo ,, udělat svody a spasovat z hlavou, zbytek je takové pohrávání z materiálem a vymejšlení,, jestli někdo chce mám v garáži ještě jedny příruby na turbo a hlavu jen navařit trubky ,vyleštit a doladit fortunkou a máte feldu turbo:) další největší problém mně čeká v nejbližší době,,a to doladit mapy v Řj
|
| 8.1.09, 16:19 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Tunningkiller píše: Houpal píše: Mam odtaz jak se ti tam povedlo dat Turbodmychadlo??? mas nejaky postup??? Postup žádnej néjni:) největší problém je sehnat dobrý turbo ,, udělat svody a spasovat z hlavou, zbytek je takové pohrávání z materiálem a vymejšlení,, jestli někdo chce mám v garáži ještě jedny příruby na turbo a hlavu jen navařit trubky ,vyleštit a doladit fortunkou a máte feldu turbo:) další největší problém mně čeká v nejbližší době,,a to doladit mapy v Řj Nečetl jsem všech 12 stran o ničem, ale dle mě to není jen o tom co píšeš. Jaký máš KP, snižoval jsi ho? Už jsi s tím jel? Videa co jsem koukal, jsou jen motor na volnoběh.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 8.1.09, 16:51 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Tuner#2 píše: Tunningkiller píše: Houpal píše: Mam odtaz jak se ti tam povedlo dat Turbodmychadlo??? mas nejaky postup??? Postup žádnej néjni:) největší problém je sehnat dobrý turbo ,, udělat svody a spasovat z hlavou, zbytek je takové pohrávání z materiálem a vymejšlení,, jestli někdo chce mám v garáži ještě jedny příruby na turbo a hlavu jen navařit trubky ,vyleštit a doladit fortunkou a máte feldu turbo:) další největší problém mně čeká v nejbližší době,,a to doladit mapy v Řj Nečetl jsem všech 12 stran o ničem, ale dle mě to není jen o tom co píšeš. Jaký máš KP, snižoval jsi ho? Už jsi s tím jel? Videa co jsem koukal, jsou jen motor na volnoběh.
No jo tak to bylo kapku složitější ale člověku to teď po tom boji už nepřijde:),Kompresní poměr je sériovej,, stejně jak motor. Videa jsou na volnoběh protože předtím nebylo na co koukat teprv teď tam mám budík s informací plnícího tlaku a s novejma nápravama ten motor lze trošku prohnat... videa dodám ale až vopadne sníh a bude suchá silnice teď stim nejezdím jak je takovej bordel na silnicích... jede to daleko lépe s turbem je to úplně vo něčem jiném ale až se udělaj nový mapy a vačka tak budu snad konečně spokojenej:) Jinak motor by mněl vydžet něco přes 150 koní
|
| 8.1.09, 18:01 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Jinak to tím ventilem u topení nebylo asi budu muset vyměnit termostat a ten plast vo kterej se to vopírá a snad se to už začne zahřívat:) mrcha:)
|
| 8.1.09, 18:02 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Tož jsem vytáhl termostat s tim opernym natrubkem a vše je ok termostat otevira při 87 stupních,, asi to nebudu řešit tata říkal že je to tím že Vw 1,6 je celkově studenej motor a jestli tam je v okruhu 11 litru studenej kapaliny, tak než se to ohřeje:)
|
| 9.1.09, 20:50 |
|
 |
|
TUNER.
|
Zajímavej počin,jsem zvědavej na výsledek... 
_________________ Můj mazel je Škoda 130 - 1,8T ..... ostatní je druhořadý
|
| 10.1.09, 15:52 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
TUNER. píše: Zajímavej počin,jsem zvědavej na výsledek... 
Ta tvoje kára se mi moc líbí fakt paráda RESPEKT:)
|
| 10.1.09, 21:57 |
|
 |
|
Tomáš1280
Dřevák na focení, neumí ostřit
|
 ..
No tuningkiler nemôžem nesúhlasiť , ZELENKA sa lúbi aj mne +-
-aj tá slečinka  /auto viac.
_________________ škoda 105 L rv 1987 viewtopic.php?t=12802 Peugeot 205 1.1 5dv rv 1993 viewtopic.php?t=20374 Peugeot 205 1,1 3dv 1996 Renault Megane Scenik 1,9dt 1996 Opel Astra G kombajn 1,7 dti 16v isuzu 2003
|
| 11.1.09, 04:05 |
|
 |
|
no_-_name
Registrován: 26.8.07, 22:17 Příspěvky: 533 Bydliště: Mladá Boleslav
|
TK: nemáš nakreslenou přírubu svodů na tu 1.6 ?
_________________ Mrs. Green
|
| 11.1.09, 12:06 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
no_-_name píše: TK: nemáš nakreslenou přírubu svodů na tu 1.6 ?
Přírubu k hlavě nebo přírubu k turbu?Válej se mi v dílně jedny příruby s centimetrovýho plátu železa, mněli bejt prva z železa nakonec sem sehnal plát nerezi tak sem začal dělat všechno v nerezi:) jestli je chces můžu ti je poslat na dobírku:)
|
| 11.1.09, 19:15 |
|
 |
|
no_-_name
|
jen tu hlavě.. kolik bys za ni orientačně chtěl ? Já teď vymejšlím nějaký nepraskající svody na 1.6 feldu. Nerez je nerez, ale jsem chudej student  Ohýbačka trubek je mi k dispozici, jen by se hodil výkres... Asi to bude hodně laborování až bude teplo 
|
| 11.1.09, 19:56 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
no_-_name píše: jen tu hlavě.. kolik bys za ni orientačně chtěl ? Já teď vymejšlím nějaký nepraskající svody na 1.6 feldu. Nerez je nerez, ale jsem chudej student  Ohýbačka trubek je mi k dispozici, jen by se hodil výkres... Asi to bude hodně laborování až bude teplo 
Orijentačně skoro nic ,, páč jsou tam akorát 4 díry na svody a to ještě nevyfrézovaný chce to přesně spasovat, udělat dírky na štefty,, hafo práce,,ten nerez je dobrá věc ale strašně se teplem kroutí a je děsně tvrdej ,když sem na ně navařil ty větve k turbu tak se to skroutilo jak prase musel sem to pak upnout do soustruhu a srovnat ,, nevim jestli je ohýbačka to pravý řešení já si trubky nařezal jak sem potřeboval a pak svařil,, stejně mi to teplem a prvním testováním asi na dvou místech popraskalo normálně sem to zavařil Cockem a pohoda už nesleduju žádný problémy,, a ty chceš dělat svody proč?taky kůli turbíně nebo ti praskaj ty litinový popřípadě si chceš udělat svoje třeba na dva laufy?
|
| 11.1.09, 20:29 |
|
 |
|
no_-_name
|
protože litinový praskaj a když koupím nový, nemám jistotu, že zas neprasknou. Každopádně mám v hlavě něco na styl těch, co jsou na http://speedpro.cz/vyfukove-svody-sport ... p-698.html Frézu na srovnání máme, soustruh taky... Děda má zámečnickou dílnu, takže tak... Tys ty trubky měl svařený z rovných kusů?
|
| 11.1.09, 20:34 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|