Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Prostě dáš hever pod motor, zvedneš ho, povolíš matku v držáku, povolíš hever, povolíš víko a je to. Ještě jsem zapomněl na vypuštění oleje a sundání krycího
plechu...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
18.1.09, 14:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Tak tak jak píše Neper, poloosy necháš jen sundáš držák akorát na feldě je dobré odpojit i ten středovej držák na převodovce kterej nahrazuje původní držák (telefon) na fávu
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.1.09, 21:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no nevím jestli ti pomůže nějaké utažení kola
jediný lék na tvůj problém je ze začátku řídký olej a jak to dělá už pořád tak jedině navlnit drátovou pružinu pod synchronem pětky to zabere vždy miloš
|
19.1.09, 19:08 |
|
|
HaBaKuK
|
slovacek.milos píše: no nevím jestli ti pomůže nějaké utažení kola
jediný lék na tvůj problém je ze začátku řídký olej a jak to dělá už pořád tak jedině navlnit drátovou pružinu pod synchronem pětky to zabere vždy miloš
přiznám se, že jsme převodovku nikdy rozhozenou neměl, takže nevím, kam šáhnout. nemáte někdo nějaké foto?
_________________ Škoda Felicia GLXi - "Žába" (136 BMM, r.v:96)
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=14845
|
19.1.09, 21:24 |
|
|
Kristensen
|
tohle víko je potřeba sundat:
http://img0.imgup.eu/DSC00216_8c690c.jpg
a tady máš dvě kola který držej matky který nesměj být volné a zároveň je vidět hvězdicový plech kterej nesmí hrkat:
http://img1.imgup.eu/DSC00217_475d66.jpg http://img2.imgup.eu/DSC00218.jpg
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
19.1.09, 23:06 |
|
|
skoda
|
Zdravím,ja som sa pýtal už v téme chrastenie,na divné zvuky z prevodovky,v utorok som bol na servise,vo faktúre je písané že že niečo robili z 5 kolieskom synhrón,chrastí zasa,dnes po robote,motor teplý,som bol na servise,a ukázal som to chrastenie,dohodli sme sa na ďalsej oprave.Čo to môže byť,pri peťke to nepočuť,keď stlačím spojku tak to nepočuť,ale cestou domov akoby som počul spojkové ložisko.Načo sa zamerať,a to sme nadstavili aj výšku spojk.pedálu.Dík.
|
30.1.09, 20:17 |
|
|
Ondras83
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
31.1.09, 22:58 |
|
|
skoda
|
Na tachometri to má 135000 km,predomnov mali auto dve majiteľky,neviem ako sa starali o auto a ako jazdili.
|
1.2.09, 10:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
skoda píše: Na tachometri to má 135000 km,predomnov mali auto dve majiteľky,neviem ako sa starali o auto a ako jazdili.
deset koleček ti tam můžou poměnit a bude chrastit zasa musí vzít kleště a navlnit drátovou pružinu pod pětkovým synchronem
řešení trochu podívně ale jediné dlohodobé
se mi zdá jestli matthes sem nedával kdysi dávno fotku, se mi zdá že jsem tu drátovou pružinu po skroucení nafotil miloš
|
1.2.09, 10:58 |
|
|
skoda
|
Som zvedavý,či to chrastenie ešte bude,na servise mi menili synchrón peťky,a dali olej Castrol TAF-X.
|
4.2.09, 21:59 |
|
|
kwiko
|
slovacek.milos píše: skoda píše: Na tachometri to má 135000 km,predomnov mali auto dve majiteľky,neviem ako sa starali o auto a ako jazdili. deset koleček ti tam můžou poměnit a bude chrastit zasa musí vzít kleště a navlnit drátovou pružinu pod pětkovým synchronem řešení trochu podívně ale jediné dlohodobé se mi zdá jestli matthes sem nedával kdysi dávno fotku, se mi zdá že jsem tu drátovou pružinu po skroucení nafotil miloš
Bola tu Ale kde, nemozem dohladat
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
5.2.09, 10:02 |
|
|
skoda
|
Takže som pustil na servise pár korún,vlastne euro,ale chrastenie po dvoch dňoch nepočuť,dúfam že mám načas pokoj.
|
6.2.09, 17:12 |
|
|
NOVON
|
HaBaKuK píše: Nepér píše: Jdi si poslechnout pár podobných aut a zjistíš, že to dělají všechna, neřeš to. náš forman, kterej má nalítanejch 230 000 je oproti mýmu motoru mnohem tišší, tak s tím chci něco udělat
Tak nech vyměnit ložiska v převodovce,na chvíli to pomůže.Tohle dělá předlohová hřídel v převodovce a dělá to u 95 proc. FA a FE..Nic vážného..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
11.2.09, 01:11 |
|
|
NOVON
|
Myslel jsem,že dotáhnutí matek na 5-ce vyřeší pískání převodovky při jízdě na 5-ku..ne?
Protože takové to klepkání na volnoběh,které přestane po vyšlápnutí spojky,to dělá i u aut jiných značek,které mají jinak konstruovány převodovky-upevnění kol,hřídelí atd..Nezáleží ani moc na najetých kilometrech,strejdovi takto klepkala převodovka na feldě už ve 30 tis.km od novoti..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
11.2.09, 01:26 |
|
|
HaBaKuK
|
když už to budu mít povolený, jak vylisovat a nalisovat novej silentblok do převodovky?
_________________ Škoda Felicia GLXi - "Žába" (136 BMM, r.v:96)
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=14845
|
11.2.09, 09:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|