Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 17:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 repase KYVKA & VLEČKA 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
pružiny 250 mm by SAKY 8)

8.2.09, 22:11
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek 
Viky píše:
chemer píše:
díky za každou kravinu co napíšete

Podle myho bys tam nemel zadny davat. Na gumovejch dorazech to pruzi OK. Musis je ale natirat nejakou hydratacni maskou, at zustanou vlacny a nepraskaj. Stejne ty pruziny jsou jenom takovej prezitek. poradnej tunink woe je o necem jinym! :-D

.. staci?

ale on neni problémn v tom že by zadek byl moc nízko a pružil na dorazech, spíš jen bych chtěl zadek ještě zvednout abych nemusel snižovat předek, jde mi o to aby auto bylo rovně, ten rapid s těma žig pružinama má ten zadek fakt zvedlej oproti starýmu sedlýmu rapidovi a vypadá to fakt dobře...

8.2.09, 22:21
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
Viky píše:
chemer píše:
díky za každou kravinu co napíšete

Podle myho bys tam nemel zadny davat. Na gumovejch dorazech to pruzi OK. Musis je ale natirat nejakou hydratacni maskou, at zustanou vlacny a nepraskaj. Stejne ty pruziny jsou jenom takovej prezitek. poradnej tunink woe je o necem jinym! :-D

.. staci?

ale on neni problémn v tom že by zadek byl moc nízko a pružil na dorazech, spíš jen bych chtěl zadek ještě zvednout abych nemusel snižovat předek, jde mi o to aby auto bylo rovně, ten rapid s těma žig pružinama má ten zadek fakt zvedlej oproti starýmu sedlýmu rapidovi a vypadá to fakt dobře...

Jezis co to komentujes? Dyt si chtel kravinu ne? ;-)

Cvokárium: Youtube Instagram

8.2.09, 22:35
Profil ICQ YIM
Moderátor

Příspěvek 
Taky tam nemáš pružiny ze žigula a reagoval jsi :)

8.2.09, 22:42
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
Taky tam nemáš pružiny ze žigula a reagoval jsi :)

Ale ja sem reagoval na tvuj pozadavek napsat kravinu, to je neco jinyho.

Jinak mimochodem, mam zkracovany predni o pul zakoncovaciho na obou stranach a je to docela fajn. Par cm dolu ale udela to svy.

8.2.09, 22:47
Profil ICQ YIM
Moderátor

Příspěvek 
no já zase netušim o kolik bych měl ty přední zkrátit ale to by mi poradil snad někdo kdo s tim má zkušenost a kdo by měl možnost obhlídnou moje auto, jen mě někdo varoval že se to nemá přehánět, pak to hůř tlumí

8.2.09, 22:52
Moderátor

Příspěvek 
Sadra17 píše:

A kolik maji prosim Tě origo pružiny? Jinak nemůžu tyhle nidke najít :-(

8.2.09, 23:01
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
no já zase netušim o kolik bych měl ty přední zkrátit ale to by mi poradil snad někdo kdo s tim má zkušenost

Nic nezkazis kdyz ufiknes na kazdy strane pul zakoncovaciho. Ja mam pul na jedny strace a 3/4 na druhy. Auto ti pujde asi o 3cm dolu, coz neni moc, ale trochu se ti odlehci zadek, takze pude nahoru. Je to akorat, slusne to funguje i pri pretizenym aute. Fotecka z NLD co mam v avataru je plne nalozeny auto uz s tem zkracenejma.

8.2.09, 23:03
Profil ICQ YIM
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
Sadra17 píše:

A kolik maji prosim Tě origo pružiny? Jinak nemůžu tyhle nidke najít :-(

Na starym TW je seznam pruzin. Nevim sice kde, ale clanek tam je.

8.2.09, 23:06
Profil ICQ YIM
Moderátor

Příspěvek 
Viky píše:
chemer píše:
no já zase netušim o kolik bych měl ty přední zkrátit ale to by mi poradil snad někdo kdo s tim má zkušenost

Nic nezkazis kdyz ufiknes na kazdy strane pul zakoncovaciho. Ja mam pul na jedny strace a 3/4 na druhy. Auto ti pujde asi o 3cm dolu, coz neni moc, ale trochu se ti odlehci zadek, takze pude nahoru. Je to akorat, slusne to funguje i pri pretizenym aute. Fotecka z NLD co mam v avataru je plne nalozeny auto uz s tem zkracenejma.

jo to vypadá moc dobře oproti tomu zvedlýmu předku
no asi bych začal tim půl závitem, popřípadě to už bych doladil jak by se mi to líbilo, no a ještě otázka: může se z pružiny ubírat v jakýmkoli úhlu nebo se smí vždy jen po půl závitu?

8.2.09, 23:06
Moderátor

Příspěvek 
znovu jsem si přečetl ten článek o snižování na TW, dotyčný zkrátil pružiny o 1,5 závitu a auto sedlo o 5 cm...od oka by to byl nejspíš můj případ, přece jen mám ten předek poměrně vysoko, na fotkách je to dobře vidět

8.2.09, 23:10
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
no a ještě otázka: může se z pružiny ubírat v jakýmkoli úhlu nebo se smí vždy jen po půl závitu?

1) Kdyz ufiknes pulku nahore a pulku dole, chybi ti celej zavit, takze ti konce vychazeji presne tam co predtim a nemusis ladit opernou gumu nahore. Tot vse.

2) Kdyz uberes moc, bude se ti konec pruziny opirat naspicato a ne naplocho, 3/4 zavitu je rozumny maximum, pulka je ideal.

8.2.09, 23:12
Profil ICQ YIM
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
znovu jsem si přečetl ten článek o snižování na TW, dotyčný zkrátil pružiny o 1,5 závitu a auto sedlo o 5 cm...od oka by to byl nejspíš můj případ, přece jen mám ten předek poměrně vysoko, na fotkách je to dobře vidět

Kdyz zkratis o 1.5 zavitu, mel bys spravne vzit autogen a udelat novej zakoncovaci, coz je opruz. Proto zkracuju jenom malo, abych tohle nemusel delat.

8.2.09, 23:16
Profil ICQ YIM
Moderátor

Příspěvek 
ok to je dobré vědět, díky, nikdy jsem pružinu Š. vyndanou neviděl tak nemám představu... takže oba konce maji ten poslední závit zarovnanej?

8.2.09, 23:23
Pan Kapitán

Příspěvek 
chemer píše:
ok to je dobré vědět, díky, nikdy jsem pružinu Š. vyndanou neviděl tak nemám představu... takže oba konce maji ten poslední závit zarovnanej?

Takhle to vypada.
Zakoncovaci zavit na obou koncich je videt. Lehkym pohledem zjistis ze kdyz se pulka fikne, nic moc se nedeje, kdyz se fikne celej, tak se to pak opira do ramena jenom spickou (koncem), coz se muze jenom na spodni strane, protoze na horni by sis poskodil gumu a mozna i napravnici. Dolni rameno ten bodovej kontakt jakz takz pripadne snese, ale je to pro nej zahul.
Obrázek
Tyhle ovsem nejspis maji volnou dylku 22cm, jsou okruhovy.

8.2.09, 23:50
Profil ICQ YIM
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další