Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 18:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 škoda 120 LS - snížení předku -problém 
Autor Zpráva
Dezertér

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Bez změny tuhosti 260L/A a nebo o 10% tužší (což ani nepoznáš) 250 od Sakyho.

Teda pozná...s těma 250kama od Sakyho sem jel bez tlumičů a stabilizátoru a nepřišlo, že se něco děje...samozřejmě sem jel normálně...

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

14.2.09, 00:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek 
ferrari píše:
chemer píše:
Mám v pánu, jak říkáš, z každý strany půl závitu... myslim že takový decentní snížení by mělo stačit když z toho nehcci dělat závodáka

Je to v poho, nehroťte to tu a nestrašte ľudí...aké vyskočenie pružiny, aké dosadnutie na dorazy, ak je pružina znížená o cca 20mm? Somariny...
Normálne to vpredu daj dole o ten závit (2x polka) - to zníži predok o cca 3cm (= decentne), netreba upravovať žiadne dorazy a zadok daj tak, aby neboli kolesá ani do V, ani do A...buď daj nové pružiny (neisté a drahé), alebo skús pružiny z prvých užoviek (na Mku by to mohlo byť v´daka predĺženým poloosiam akurát, ale isté to nieje, tiež je otázka, aké zoženieš), alebo si daj urobiť podložku pod pružiny, ako tu už bolo niekde napísané, alebo skús tie gumy medzi závity...ja osobne by som najprv skúsil tie gumy medzi závity a ak to nepomôže, dal by som si vyrobiť tie podložky pod pružiny...pozor ale - presne ako píše Tuner2, menej je viac a náprava do V znamená šmyk zadku...a ešte jedna vec - s kyvkou aj keď kolesá dostaneš do stavu kolmého k vozovke, aj tak pri zaťažení (osobami, nákladom) budeš mať nápravu do A...bohužiaľ, je to dané konštrukciou nápravy...

PS - mám predok znížený o cca 3-4 cm pomocou urezaných pružín a viezol som už v kufri okolo 100 kg a síce bol predok padnutý, ale opatrne som v pohode išiel...opatrne, samozrejme, ale to bola extrémna záťaž...

tak já jsem se definitivně rozhodl že zadek nechám být tak jak je... byl jsme u kámoše v nadzemních garážích takže jistota rovný podlahy, po obskakování a dost detailním zkoumáním zadní nápravy jsem usoudil že dávat tam delší prižiny by byla blbost, poněvadž je zadek auta vysoko, nechal jsem se asi trochu ošálit tím jak je předek hrozně vysoko, takže až bude teplo a nálada tak zkrátím ten přeek a i když auto pak ještě nějspíš nebude rovně (milerád bych se nechal překvapit aby bylo) tak už nic dalšího s tím dělat nebudu, jak říkám, budu spokojenej za každej mm dolu od nynějšího stavu :-)

14.2.09, 00:20

Příspěvek 
JJ, dobre si sa rozhodol minimálne v tom, že znížiš predok a počkáš, čo to urobí...zadok by si asik najjemnejšie zdvihol tými gumami medzi závity...to by som ja osobne vyskúšal (aj by som to urobil, ale už mám zakúpenú vlečku....)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

14.2.09, 22:23

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
...Ale pokud to řízneš o půl závitu z každé strany a nebo o závit z jedné, tak i na tom se bez problému nechá jezdit. Já to měl kdysi taky tak.

tak to mam v Rapidu a je to vpoho... akorát na pravý straně byl nějak záhadně zničenej tem gumovej nesmysl co má sloužit jako doraz (první věc co se opravila - vyměnila)...

Octavia 4X4 TURBO Obrázek

15.2.09, 00:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Kachnis píše:
mam uriznutou 1/2 zavitu na jedny strane a v kufru odvezu bez potize 100kg... mozna ty 260ky by nebyly spatny,jenze nikde neni psano jestli jsou tuzsi :( nez serie
Jak to že ne? 260 L/A je výkres v podvozkové dokumentaci L/A co je běžně ke stažení na netu a je tam c = 44N/mm, takže stejně tuhé jako origo.

15.2.09, 11:15
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Tuner#2 píše:
Bez změny tuhosti 260L/A a nebo o 10% tužší (což ani nepoznáš) 250 od Sakyho.

Teda pozná...s těma 250kama od Sakyho sem jel bez tlumičů a stabilizátoru a nepřišlo, že se něco děje...samozřejmě sem jel normálně...
Nebylo to spíš tím, že jsi dal tvrdé silentbloky od pemita, díky nimž se ty ramena na čepech skoro ani nehýbou? Já totiž těch 10% u Hanuše nepoznal když přehodil zpět zkrácený série, tak to bylo tvrdší. Ono když má série 284mm a c = 44kN a řízneš jí o závit a půl, tak ubereš činnou délku pružiny/drátu a ta pružina může ve finále mít větší tuhost než vyrobená byť o 10% tvrdší.

15.2.09, 11:18
Dezertér

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Nebylo to spíš tím, že jsi dal tvrdé silentbloky od pemita, díky nimž se ty ramena na čepech skoro ani nehýbou? Já totiž těch 10% u Hanuše nepoznal když přehodil zpět zkrácený série, tak to bylo tvrdší. Ono když má série 284mm a c = 44kN a řízneš jí o závit a půl, tak ubereš činnou délku pružiny/drátu a ta pružina může ve finále mít větší tuhost než vyrobená byť o 10% tvrdší.

No jo silentbloky...já na ně stále zapomínám a halt sem neměl možnost se svést na sériové nápravě :oops:

To je pravda...

Jo a když jsme u toho...nechceš počkat až se na těch silentblocích taky projedeš než tam dáš ty o 100% tužší ?

Škoda 743 Forever Team

15.2.09, 11:40

Příspěvek 
Martin 007: Po tom co jsem se svezl s Eidym nechci na nic čekat, navíc chci auto níž a to už by sériová pružina nezvládla.

15.2.09, 19:40
Dezertér

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Martin 007: Po tom co jsem se svezl s Eidym nechci na nic čekat, navíc chci auto níž a to už by sériová pružina nezvládla.

OK...tak potom se nezbývá než těšit... 8)

Škoda 743 Forever Team

15.2.09, 20:41

Příspěvek Horní rameno
Sháním horní rameno na Š 120 M na levé kolo. :oops:

23.2.09, 15:05
Profil ICQ

Příspěvek 
ZdendaPet.: no a? Inzerce je jinde :wink:

23.2.09, 15:21
Pspvek Reklama