| Autor |
Zpráva |
|
tondaa
|
 prokluzuje spojka
prosím o radu - u načiplé oktávky 1,9tdi 96kw ze 130 koníků na 160 začala prokluzovat spojka a to při prudčím sešlápnutí pedálu cca kolem 3000 otáček.
najeto 125000. je nutno měnit celou spojku? případně jaký typ spojky použít? je lepší vyměnit původní spojku za RS?
díky[/i]
|
| 16.2.09, 18:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martas
|
 Re: prokluzuje spojka
tondaa píše: prosím o radu - u načiplé oktávky 1,9tdi 96kw ze 130 koníků na 160 začala prokluzovat spojka a to při prudčím sešlápnutí pedálu cca kolem 3000 otáček. najeto 125000. je nutno měnit celou spojku? případně jaký typ spojky použít? je lepší vyměnit původní spojku za RS? díky[/i]
Čip nemá nic společnýho stím že klouže spojka. Na to že to ma najetých 125tis km tak odešla celkem brzo. Bude potřeba asi změnit styl jízdy, Ja jsem zastánce toho že se spojka má měnit celá tzn. lamela přítlačak a ložisko. U octávky to není tak hrozný tam ta převodovka jde celkem pěkně vytáhnout horší je na tom dieslová fábka.
|
| 16.2.09, 18:35 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak tak měnit celou sadu a nejspíš bude špatnej i setrvák a to bude ranec za novej 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.2.09, 18:52 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tondaa píše: prosím o radu - u načiplé oktávky 1,9tdi 96kw ze 130 koníků na 160 začala prokluzovat spojka a to při prudčím sešlápnutí pedálu cca kolem 3000 otáček. najeto 125000. je nutno měnit celou spojku? případně jaký typ spojky použít? je lepší vyměnit původní spojku za RS? díky[/i]
by mě zajímalo co má spojka dělat když na ni prudce šlápneš při 3000 otáčkách asi vypna a při tom prokluzuje ne?miloš
|
| 16.2.09, 18:54 |
|
 |
|
tondaa
|
myslel jsem si to taky, styl jízdy tomu opravdu odpovídá  .
vyměnit spojku za stejný typ?
|
| 16.2.09, 18:56 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tondaa píše: myslel jsem si to taky, styl jízdy tomu opravdu odpovídá  . vyměnit spojku za stejný typ?
pokud na ní máš a pasuje tak můžeš použít tu RS
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.2.09, 18:59 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: tak tak měnit celou sadu a nejspíš bude špatnej i setrvák a to bude ranec za novej 
víš něco o špatné dvouhmotě jak se to projevuje? mám zrovna problém toyota rav
sojka špatně vypínala a byla ko fotku mám dal jsem druhou spojku a vypíná jak kdy někdy blbě jindy dobře asi po měsíci vní začalo při sešlápnutí klepat a taky jak kdy jen zatepla, myslím že je KO dvouhmota a nesedí rovně
sešlápnu spojku vytočím motor na 4000 a zas vypíná OK dvouhmota je tam fakt ranec 25-50 litrů miloš
|
| 16.2.09, 19:00 |
|
 |
|
Martas
|
slovacek.milos píše: Sadra17 píše: tak tak měnit celou sadu a nejspíš bude špatnej i setrvák a to bude ranec za novej  víš něco o špatné dvouhmotě jak se to projevuje? mám zrovna problém toyota rav sojka špatně vypínala a byla ko fotku mám dal jsem druhou spojku a vypíná jak kdy někdy blbě jindy dobře asi po měsíci vní začalo při sešlápnutí klepat a taky jak kdy jen zatepla, myslím že je KO dvouhmota a nesedí rovně sešlápnu spojku vytočím motor na 4000 a zas vypíná OK dvouhmota je tam fakt ranec 25-50 litrů miloš
Dělaly jsme na te ravce taky spojku a taky nechodila jak měla. Nechali jsem to tak a jezdi do tedka a nikdo si uz nestěžuje. Jak si to dlouho dělal? U nás od 6 od ráno do 11 do večera. byl to 2.0 16v
|
| 16.2.09, 19:05 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martas píše: tondaa píše: prosím o radu - u načiplé oktávky 1,9tdi 96kw ze 130 koníků na 160 začala prokluzovat spojka a to při prudčím sešlápnutí pedálu cca kolem 3000 otáček. najeto 125000. je nutno měnit celou spojku? případně jaký typ spojky použít? je lepší vyměnit původní spojku za RS? díky[/i] Čip nemá nic společnýho stím že klouže spojka. Na to že to ma najetých 125tis km tak odešla celkem brzo. Bude potřeba asi změnit styl jízdy, Ja jsem zastánce toho že se spojka má měnit celá tzn. lamela přítlačak a ložisko. U octávky to není tak hrozný tam ta převodovka jde celkem pěkně vytáhnout horší je na tom dieslová fábka.
už jsi to někdy dělal?
potřebuješ i přípravky na motor i pod převodovku je dost těžká, práce je kolem toho hodně, zavazí nápravnice, to mě jeden borec naučil sdělat ten náhon na poloosu jinak sní potáčet je makačka
dělat to zemi nebo jen v jámě si ani nedovedu představit  miloš
|
| 16.2.09, 19:10 |
|
 |
|
Jarda S.
|
zlatá felina tam sem dělaj spojku na zemi a šlo to úplně v pohodě 
|
| 16.2.09, 19:11 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martas píše: slovacek.milos píše: Sadra17 píše: tak tak měnit celou sadu a nejspíš bude špatnej i setrvák a to bude ranec za novej  víš něco o špatné dvouhmotě jak se to projevuje? mám zrovna problém toyota rav sojka špatně vypínala a byla ko fotku mám dal jsem druhou spojku a vypíná jak kdy někdy blbě jindy dobře asi po měsíci vní začalo při sešlápnutí klepat a taky jak kdy jen zatepla, myslím že je KO dvouhmota a nesedí rovně sešlápnu spojku vytočím motor na 4000 a zas vypíná OK dvouhmota je tam fakt ranec 25-50 litrů miloš Dělaly jsme na te ravce taky spojku a taky nechodila jak měla. Nechali jsem to tak a jezdi do tedka a nikdo si uz nestěžuje. Jak si to dlouho dělal? U nás od 6 od ráno do 11 do večera. byl to 2.0 16v
ani nemluv byl jsem z toho na mrvici, tu menší převovodku jsem si tam přivázal lanem, tu velkou na kozu, i nápravu jsem sdělával řízení zůstalo, šroubky si musíš poznačit každý jiný, taky skoro dva dny práce,
po montáži nevypínala nakonec jsem ji vytočil na 4000 sešláplou a super a nyní podle počasí
bez dvouhmoty už bych na to nemákl, kámoš to dělal taky a stejný problém jak říkáš taky vypínání nic moc
 miloš
|
| 16.2.09, 19:18 |
|
 |
|
Martas
|
slovacek.milos píše: Martas píše: tondaa píše: prosím o radu - u načiplé oktávky 1,9tdi 96kw ze 130 koníků na 160 začala prokluzovat spojka a to při prudčím sešlápnutí pedálu cca kolem 3000 otáček. najeto 125000. je nutno měnit celou spojku? případně jaký typ spojky použít? je lepší vyměnit původní spojku za RS? díky[/i] Čip nemá nic společnýho stím že klouže spojka. Na to že to ma najetých 125tis km tak odešla celkem brzo. Bude potřeba asi změnit styl jízdy, Ja jsem zastánce toho že se spojka má měnit celá tzn. lamela přítlačak a ložisko. U octávky to není tak hrozný tam ta převodovka jde celkem pěkně vytáhnout horší je na tom dieslová fábka. už jsi to někdy dělal? potřebuješ i přípravky na motor i pod převodovku je dost těžká, práce je kolem toho hodně, zavazí nápravnice, to mě jeden borec naučil sdělat ten náhon na poloosu jinak sní potáčet je makačka dělat to zemi nebo jen v jámě si ani nedovedu představit  miloš
Nevím co máš na mysly. Dělal jsem octavku TDičku a fábku Sdi. Ta fabka byla hrozná to je fakt šílený auto. Převodovka normálně vytahnout nejde. U octávky se pootočí o 90 stupnů a jde ven.
|
| 16.2.09, 19:20 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já tu převodovku SDi spustil celou i s motorem ven pak to byla poezije jen syčení vzduchu
problém jsem měl akorát stěma brýlema na topení jak vede topení do kastle jsem musel koupit jiné nějak se mi to tam po....lo a pořád mi to kapalo byla to moje první spojka na fábce  miloš
|
| 16.2.09, 19:28 |
|
 |
|
Martas
|
slovacek.milos píše: já tu převodovku SDi spustil celou i s motorem ven pak to byla poezije jen syčení vzduchu problém jsem měl akorát stěma brýlema na topení jak vede topení do kastle jsem musel koupit jiné nějak se mi to tam po....lo a pořád mi to kapalo byla to moje první spojka na fábce  miloš
Kama si to tahál? 
|
| 16.2.09, 19:34 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
odpojil a spustil na paletu nápravnice šla taky , ani poloosy jsem nesdělával od převodovky,
auto zůstalo nahoře na dvouslopáku jediné co mi zdrželo byly ty brýle na vodu na 2000 co udělali asi na jedno použití a pak tam byly pevnější jinak si nepamatuji žádný problém
tehdy jsem neměl zádné montážní příručky a takto mi to kámoš poradil 
|
| 16.2.09, 20:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|