|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Otevírání kapoty Favorit rv 90
| Autor |
Zpráva |
|
Warman
|
 Otevírání kapoty Favorit rv 90
Dobrý den,
mám takový malý problém. Chtěl jsem otevřít kapotu a zkontrolovat olej a kapaliny, jenže ouha... lanko bylo vypadlé z páčky, kterou se otevírá kapota. Zkusil jsem tedy za něj zatáhnout a můžu s ním volně pohybovat dovnitř a ven, takže je nejspíš přetrhlé. No a ten největší problém je v tom, že v motoru je coby imobilizační prvek vyndanej kabel od cívky k rozdělovači, čili nemůžu nastartovat a odjet někam do servisu. Máte někdo nějakou zkušenost, nebo nápad, co s tím?
Díky moc
|
| 11.3.06, 17:45 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Lehnout pod auto,odmontovat krycí plech/pokud ho tam máš/ a rukou nebo pevnějším drátem odjistit kapotu.Záleží na štěstí a zručnosti za jak dlouho se podaří.Jinak je to mžik. čus
|
| 11.3.06, 20:16 |
|
 |
|
Warman
|
Dík za radu, zejtra se na to podívám...
|
| 11.3.06, 22:29 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Jenom ještě jeden dodatek.Pamatuji si že táta na Š1000 řešil ještě jedním náhradním lankem.Tam to šlo ještě hůř.To náhradní řešil jen tak že nátáhl lanko,bez bovdenu a v kabině udělal smyčku.Hodně zdaru. čus
|
| 11.3.06, 22:46 |
|
 |
|
Warman
|
po pravdě mi to taky už napadlo... je tam sytič, kterej už dávno není mechanickej, takže tam by se docela dalo něco dát... uvidím zítra, zatím dík
|
| 11.3.06, 22:52 |
|
 |
|
Warman
|
 V poradku
Tak jsem to nakonec pohodlne udelal presne tak jak je popsano. Lehnout pod auto, povolit sest sroubu od krytu motoru, vsunout ruku nahoru, nahmatat konec lanka od jištění kapoty a zatáhnout a je to. Jenom u toho krytu je na pravý straně, teda aspoň u našeho vozu a co jsem koukal na obrázky z nějaký příručky Favorit 136LS vyjíždí, nebo tak nějak se to jmenuje, tak tam to bylo taky, takovej válcovitej kryt ještě něčeho. Jedním šroubem drží na výše zmíněném krytu motoru a zároveň kryje poslední koncovej šroub od toho krytu. Nakonec jsem se pod to nedobýval, takže nevím, jak to sundat. Prostě jsem protáhnul ruku skrz a otevřel. Zajímalo by mi, co to vlastně je zač?
|
| 20.3.06, 17:56 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|