Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 12:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Otevírání kapoty Favorit rv 90 
Autor Zpráva

Příspěvek Otevírání kapoty Favorit rv 90
Dobrý den,
mám takový malý problém. Chtěl jsem otevřít kapotu a zkontrolovat olej a kapaliny, jenže ouha... lanko bylo vypadlé z páčky, kterou se otevírá kapota. Zkusil jsem tedy za něj zatáhnout a můžu s ním volně pohybovat dovnitř a ven, takže je nejspíš přetrhlé. No a ten největší problém je v tom, že v motoru je coby imobilizační prvek vyndanej kabel od cívky k rozdělovači, čili nemůžu nastartovat a odjet někam do servisu. Máte někdo nějakou zkušenost, nebo nápad, co s tím?
Díky moc

11.3.06, 17:45
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Lehnout pod auto,odmontovat krycí plech/pokud ho tam máš/ a rukou nebo pevnějším drátem odjistit kapotu.Záleží na štěstí a zručnosti za jak dlouho se podaří.Jinak je to mžik. čus

11.3.06, 20:16

Příspěvek 
Dík za radu, zejtra se na to podívám...

11.3.06, 22:29

Příspěvek 
Jenom ještě jeden dodatek.Pamatuji si že táta na Š1000 řešil ještě jedním náhradním lankem.Tam to šlo ještě hůř.To náhradní řešil jen tak že nátáhl lanko,bez bovdenu a v kabině udělal smyčku.Hodně zdaru. čus

11.3.06, 22:46

Příspěvek 
po pravdě mi to taky už napadlo... je tam sytič, kterej už dávno není mechanickej, takže tam by se docela dalo něco dát... uvidím zítra, zatím dík

11.3.06, 22:52

Příspěvek V poradku
Tak jsem to nakonec pohodlne udelal presne tak jak je popsano. Lehnout pod auto, povolit sest sroubu od krytu motoru, vsunout ruku nahoru, nahmatat konec lanka od jištění kapoty a zatáhnout a je to. Jenom u toho krytu je na pravý straně, teda aspoň u našeho vozu a co jsem koukal na obrázky z nějaký příručky Favorit 136LS vyjíždí, nebo tak nějak se to jmenuje, tak tam to bylo taky, takovej válcovitej kryt ještě něčeho. Jedním šroubem drží na výše zmíněném krytu motoru a zároveň kryje poslední koncovej šroub od toho krytu. Nakonec jsem se pod to nedobýval, takže nevím, jak to sundat. Prostě jsem protáhnul ruku skrz a otevřel. Zajímalo by mi, co to vlastně je zač?

20.3.06, 17:56
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]