Autor |
Zpráva |
euromen
|
hučící převodovka
Tak je novej problem... včera sem se rychleji rozjel a něco v převodovce prasklo.. nebo narazilo..louplo nevim.. nic se nědělo a tak sem tomu nevěnoval pozornost..ale.. dneska sem jel a když trošku víc dám plyn na jedničce nebo dvojce tak hrozně hučí v převodovce a občas něco loupne.. až s bojim to tam dávát... je asi přd smrtí co?..jestli jo začínám schánět věci pro 5q a 5q převodovku
_________________ život je boj, bohudík
|
18.12.06, 12:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
posmrti miloš
|
18.12.06, 15:58 |
|
|
spartra
|
heh, to samý 123, šílenej zvuk, dneska sem ji rozebral, zuby všechny, nejspíš ložiska ko
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
18.12.06, 21:25 |
|
|
euromen
|
hmmm bezva no.. už mě ta škodofka stála dost nervů... ještě tohle.. tak rovnou udělám spojku.. je problem vyměnit převodovku? co vše musí pryč? nikdy sem to nedělal.. je mi jasný že podpěra převodovky odpojit poloosy(nějak) a nebo musí ven i motor?.. je dobrý vyměnit rovnou třeba manžety na poloosách nebo silembloky?
|
19.12.06, 11:28 |
|
|
Martin
|
Motor musí ven, pak povolíš poloosy, nejspíš budeš muset i ramena, nebo místo kde je rameno sešroubovaný s poloosou, povolíš příčku, odpojíš táhlo a je venku. Manžety podle toho v jakým jsou stavu, ale není problém je vyměnit i když je převodovka v autě.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.12.06, 11:56 |
|
|
Bukaj
|
euromen píše: hmmm bezva no.. už mě ta škodofka stála dost nervů... ještě tohle.. tak rovnou udělám spojku.. je problem vyměnit převodovku? co vše musí pryč? nikdy sem to nedělal.. je mi jasný že podpěra převodovky odpojit poloosy(nějak) a nebo musí ven i motor?.. je dobrý vyměnit rovnou třeba manžety na poloosách nebo silembloky?
Jak já říkám:
Nejsložitější práce na škodovce je výměna nádrže pro výměnu nádrže je potřeba vyndat převodovku - to je druhá nejsložitější práce.
Pro vyndání převodovky je dobré (nikoli nezbytné) vyndat motor - třetí nejsložitější práce Ostatní práce jsou v pohodě
Jestli máš rampu, nebo montážní jámu, nemusíš vyndavat motor, ale možná je to jednodušší s vyndaným motorem.
Před odpojením poloos nezapomeň vypustit olej z převodovky a i tak na tebe nějakej vyteče z poloos.
Manžety určitě vyměň.
Odpoj akumulátor a potom přívodní kabel ke startéru.
Nezapomeň odpojit náhon tacho, jinak ho utrhneš, to samé platí o spojkovém válečku.
A pozor na hadici, co spojuje půlky nádrže a na hadici od hrdla nádrže k nádrži - bývají zpuchřelé a jak se s něčím hne, prasknou.
Raději je kup rovnou nové a před prací vypusť i nádrž.
Je toho víc, ale to uvidíš.
Silentbloky převodovky měnit nemusíš, těn se většinou nic nestane...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.12.06, 12:07 |
|
|
euromen
|
mno dík za návod.. takže spojený práce...
vyčištění nádrže od sajrajtu
výměna brzdové kapaliny
výměna všeho co bude mít motex pásku...(nějak jí nemusim)
namazání náhonu na tacho
výměna spojky
očištění od zri a ochranej nátěr
očištění motoru od nečistot (dodatečné)
domontování bezpečnostního odpojovače baterie do motorovýho prostoru
výměna všeho spuchřelýho
ostatní blbosti co se najdou a budou mě srát během práce
další výměny..
konečně vyměnim štefty na vodní pumpě
dotáhnu hlavu
seřídim pročistim a přetěsnim EDSR karbec co mám
|
19.12.06, 12:37 |
|
|
Pech.
|
ramena možná povolovat nebudeš muset, nevim jak na M ale na užovce jsem při zástavbě pětivaltu polosy od ramen nepovoloval, pouze jsem je odpojil od převodovky a vyhnul do stran (silentbloky to umožní). nejspíš budeš mít jenom vadný ložisko,
pokud to dělá jen na 1,2,3 a 4 a 5 je v klidu, tak ti i řeknu který konkrétně a tj to co je hned na vstupním hřídeli převodovky, tj. horní ložisko na straně spojky, stojí asi 70korun, u 4 kvaltu je kuličkový radiální, u 5kvaltu je kuželíkový
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
19.12.06, 13:25 |
|
|
euromen
|
Pech. píše: ramena možná povolovat nebudeš muset, nevim jak na M ale na užovce jsem při zástavbě pětivaltu polosy od ramen nepovoloval, pouze jsem je odpojil od převodovky a vyhnul do stran (silentbloky to umožní). nejspíš budeš mít jenom vadný ložisko,
pokud to dělá jen na 1,2,3 a 4 a 5 je v klidu, tak ti i řeknu který konkrétně a tj to co je hned na vstupním hřídeli převodovky, tj. horní ložisko na straně spojky, stojí asi 70korun, u 4 kvaltu je kuličkový radiální, u 5kvaltu je kuželíkový
mám čtyřkvalta a dělá to jen na 1 a 2
|
19.12.06, 14:33 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
euromen píše: mám čtyřkvalta a dělá to jen na 1 a 2
tak rovnou vyměnit za pětikvalta
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.12.06, 19:51 |
|
|
spartra
|
5q s polosama jsem ho koupili za 1500kč, vyměnili pár guferek, koukli na brzdy a jedem
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
19.12.06, 21:00 |
|
|
euromen
|
Sadra17 píše: euromen píše: mám čtyřkvalta a dělá to jen na 1 a 2 tak rovnou vyměnit za pětikvalta právě to sem tam psal.. že pokud je ko tak schánim 5q spartra píše: 5q s polosama jsem ho koupili za 1500kč, vyměnili pár guferek, koukli na brzdy a jedem
musí se i poloosy?????? myslel sem že jen nádrž(mám rok 83) a převodovku
|
19.12.06, 21:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
poloosy sou na vlecku nebo kyvku a bud kratky nebo dlouhy ne? 4q je kompatibilni s 5q
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.12.06, 21:29 |
|
|
euromen
|
Matthes píše: :shock: poloosy sou na vlecku nebo kyvku a bud kratky nebo dlouhy ne? 4q je kompatibilni s 5q
aaaa sakra... je mi jasný že mám to starší.. nevim co..ale jestli dlouhý nebo krátký... to fakt nevim
|
19.12.06, 21:42 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jesi mas kyvku a nechas tam kyvku tak poloosy by mely zustat stejny - nebo vlecku, to je jedno, proste pokud bude stejnej typ prevodovky, zustanou poloosy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.12.06, 21:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|