Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 14:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Záměna stálého převodu z felicie 1,3 do 1,6 
Autor Zpráva

Příspěvek Záměna stálého převodu z felicie 1,3 do 1,6
Ahoj Škodováci. Mám dotaz. Od kamaráda jsem slyšel, že se dá vyměnit stálej převod z 1,3 feldy do 1,6 jen záměnou. Opak je ale pravdou. Hřídel jsem sehnal a po otevření převodovky, jsem byl docela v úzkejch. Hřídel z 1,3 je o něco delší (dělkově) než 1,6. Teď se mi teda nabízí otázka, co s tím? Byly v 1,3 převodovkách nějaký rozdíly? Díky za jakoukoli odpověď

6.4.09, 14:13
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
No teda hodnotnou radou neprispeju, ale ma to cenu u feldy? Neni lepci ji prehodit celou?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

6.4.09, 14:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
No teda hodnotnou radou neprispeju, ale ma to cenu u feldy? Neni lepci ji prehodit celou?

Kdybych měl, tak bych asi neváhal. Měl jsem za to, že to jde, tak jsem se pokusil. Ztroskotal jsem

6.4.09, 14:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Keby si sa pytal, tak by si vedel...

Prevodovky boli v roku 97 modifikovane. Vsetko je v dielenskej prirucke felicia => na zaciatku sekcie Uzitocne odkazy

6.4.09, 14:40

Příspěvek 
kwiko píše:
Keby si sa pytal, tak by si vedel...

Prevodovky boli v roku 97 modifikovane. Vsetko je v dielenskej prirucke felicia => na zaciatku sekcie Uzitocne odkazy

To znamená že je to nemožný? Mám feldu 1997

6.4.09, 15:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Matthes píše:

A přehodit celou převodovku je možný nebo ne? Je tam nějaký rozdíl v montáži, nebo uchycení?

6.4.09, 15:38
Profil ICQ

Příspěvek 
Já teď řeším podobný problém.Mě odchází na 1,3(95 ) převodovka,sehnal jsem z 1,6(98),podle toho co jsem se zde na fóru dočetl,tak by měli mezi sebou jít prohodit,jen ten stálí převod je jinčí,takže moje 1,3 bude línější.Pokud neseženu do výměny jinou,tak jí tam i za tu cenu línýho auta budu muset vrazit.Doufám ale,že mi tam půjde spojka i s tým mím atartérem.

6.4.09, 17:42

Příspěvek 
Aj tak mi nejde dohlavy ze si taky macher, ze si trufas rozobrat prevodovku bez toho aby si si pozrel prirucku, kde je uvedene ako vymedzit vole... :evil: :roll:

Existuju 3 zakladne typy (10S, 14S a 14SK).
10S pre 1.3, ta bola este aj modifikovana koncom 95.
14S pre 1.6 a 1.9
Pre kazdy motor sa este samozrejme lisia prevodove pomery, a staly prevod

Potom sa to zjednotilo modelom 14SK (montovana od maja 97) kde sa inovoval mechanizmus 5. stupna, mazanie a este nejake drobnosti.
Zjednotili sa prevodove stupne a ku danemu motoru sa prevodovky prisposobovali hlavne stalym prevodom.
prevodovka 14SK pre 135M ma rovnaky staly prevod ako pre AEE

Prevodovky oficialne zamenne niesu, pretoze motory skoda maju iny sklon ulozenia ako z VW. Ale prakticky sa zamenit daju....

6.4.09, 18:20

Příspěvek 
Takže tede do tý mí 1,3 r.95 můžu namontovat převodovku z té 1,6 r.98? :?: skříně jsou na pohled úplně stejné,myslím tedy až na ty převody.

6.4.09, 18:46

Příspěvek 
kwiko píše:
Aj tak mi nejde dohlavy ze si taky macher, ze si trufas rozobrat prevodovku bez toho aby si si pozrel prirucku, kde je uvedene ako vymedzit vole... :evil: :roll:

Existuju 3 zakladne typy (10S, 14S a 14SK).
10S pre 1.3, ta bola este aj modifikovana koncom 95.
14S pre 1.6 a 1.9
Pre kazdy motor sa este samozrejme lisia prevodove pomery, a staly prevod

Potom sa to zjednotilo modelom 14SK (montovana od maja 97) kde sa inovoval mechanizmus 5. stupna, mazanie a este nejake drobnosti.
Zjednotili sa prevodove stupne a ku danemu motoru sa prevodovky prisposobovali hlavne stalym prevodom.
prevodovka 14SK pre 135M ma rovnaky staly prevod ako pre AEE

Prevodovky oficialne zamenne niesu, pretoze motory skoda maju iny sklon ulozenia ako z VW. Ale prakticky sa zamenit daju....

Čeho bych se bál? Měl jsem jí vycuklou a rozebranou asi za 2 hodiny. Není problém jí zase sestavit. Mě šlo jen o to, jestli to jde. Podle toho co jsem slyšel, tak to teoreticky šlo. Bohužel to nejde. Teď mi zbívá akorát sehnat 1,3 převodovku komplet, protože už vím, že mám ten starší typ převodovky a vyměnění je nemožné. Díky za informace

6.4.09, 18:55
Profil ICQ

Příspěvek 
mic119 píše:
Takže tede do tý mí 1,3 r.95 můžu namontovat převodovku z té 1,6 r.98? :?: skříně jsou na pohled úplně stejné,myslím tedy až na ty převody.

Na prvy pohlad su mozno rovnake, ale prevodovky pre VW maju trocha viacej zosilnenu skrinu v oblasti diferencialu a v priestore za hallovym snimacom.

Otazne je, co pozitivne tato uprava prinesie. :wink:
Ak sa tu ukaze milos.slovacek, urcite prispeje strucnym postrehom z praxe.

6.4.09, 19:43

Příspěvek 
Tady spíš nejde o to,co pozitivního to přinese,myslím že nic :( ,jenže ta naše převodovka už doděláváMěl jsem ale možnost mít z 1,6 převodovku za pár stovek,dotyčný rozebíral auto,který bylo bouchlí na zadek a dával vše z Felicie hodně lacino.Teď nás hodně tlačí finanční situace,tak jsem si tu možnost nenechal ujít.Při nejhorším jí prodám a koupím tu 1,3kovou.

6.4.09, 19:55

Příspěvek 
mic119 píše:
Tady spíš nejde o to,co pozitivního to přinese,myslím že nic :( ,jenže ta naše převodovka už doděláváMěl jsem ale možnost mít z 1,6 převodovku za pár stovek,dotyčný rozebíral auto,který bylo bouchlí na zadek a dával vše z Felicie hodně lacino.Teď nás hodně tlačí finanční situace,tak jsem si tu možnost nenechal ujít.Při nejhorším jí prodám a koupím tu 1,3kovou.

Ak mas 40kW, tak to bude zhruba rovnake.
pri 50kW by si mal neskor radit = nizsia pruznost motora, ale tichsia 110km/h na dialniciach.

Mam taky dojem ze bude iny uhol reakcnej vzpery a aj veko. Rozdiel je asi 3stupne. To aspon tvrdi dielenska prirucka. Ale v praxi to vadit asi nebude...
Milos to obcas meni, bude mat najpresnejsie informacie.

6.4.09, 20:53

Příspěvek 
Bohužel mám tu starší 50KW Felicii.Kdyžtak se převodovka prodá a koupí ta správná.Byl jsem ale rád že jí mám,i když tu 1,6tkovou,jinak se pohybují 1,3 převodovky v ceně 1500-2500Kč.Uvidím,až jestli se ještě někdo ozve,kdo s tímhle má nějaké skušenosti v praxi.

6.4.09, 21:18

Příspěvek 
mic119 píše:
Bohužel mám tu starší 50KW Felicii.Kdyžtak se převodovka prodá a koupí ta správná.Byl jsem ale rád že jí mám,i když tu 1,6tkovou,jinak se pohybují 1,3 převodovky v ceně 1500-2500Kč.Uvidím,až jestli se ještě někdo ozve,kdo s tímhle má nějaké skušenosti v praxi.

kľudne ju nahoď, zasa také veľké rozdiely to niesú, v pohode sa s tým jazdiť dá...

6.4.09, 21:31
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další