Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Jeden zdejsi hoch rikal ze ne pokud auto dostatecne naklonis. Ale nemam to overene, doufam ze jsem si to nesplet s necim
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
13.4.09, 18:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
to prece neni problem, ocistis vypousteci sroub a jeho okoli od necistot, vypustis do ciste nadoby a po vymene poloosy nalijes zpet do prevodovky, nebo taky ne, podle toho kolik zeleza v tom oleji uvidis, to je jasny
|
13.4.09, 18:56 |
|
|
michalkatka
|
Vít píše: to prece neni problem, ocistis vypousteci sroub a jeho okoli od necistot, vypustis do ciste nadoby a po vymene poloosy nalijes zpet do prevodovky, nebo taky ne, podle toho kolik zeleza v tom oleji uvidis, to je jasny
no hej, už to mám vymenené, olej som vylial do čistej nádoby, ale pri napúštaní mám problém, je to chirurgický výkon, ako vieš mám tam LPG, kopec hadíc, trubiek a to obrovské kúrenie priamo nad prevodovkou.
a navyše nemám jamu....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
13.4.09, 21:54 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jamu nepotrebujes, hever staci, olej do prevodovky se leje blbe i bez lpg a dalsich veci co nemam, pouzivam hadici od stare sprchy, , do vicka od flasky s olejem diru, do diry hadici, vicko na flasku s olejem, druhej konec hadice do prevodovky... do dna flasky udelat dirku kvuli vzduchu, az je flaska prazdna, uroznout dno a mas paradni trychtyr pro priste
|
13.4.09, 22:07 |
|
|
michalkatka
|
Vít píše: jamu nepotrebujes, hever staci, olej do prevodovky se leje blbe i bez lpg a dalsich veci co nemam, pouzivam hadici od stare sprchy, , do vicka od flasky s olejem diru, do diry hadici, vicko na flasku s olejem, druhej konec hadice do prevodovky... do dna flasky udelat dirku kvuli vzduchu, az je flaska prazdna, uroznout dno a mas paradni trychtyr pro priste
na nalievanie oleja mám kus hadice s lievikom s PET-ky na konci, naliatie je v pohode, ale dostať sa k tomu náhonu tachometru je ako laparoskopia...
|
13.4.09, 22:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jo takhle, no jo, to jsem si neuvedomil, on se musi vysroubovat vlastne, to muze u tebe byt opravdu dost veselo, kdyz si tak vzpomenu na ten motorovy prostor
|
13.4.09, 22:14 |
|
|
michalkatka
|
Vít píše: jo takhle, no jo, to jsem si neuvedomil, on se musi vysroubovat vlastne, to muze u tebe byt opravdu dost veselo, kdyz si tak vzpomenu na ten motorovy prostor
|
13.4.09, 22:24 |
|
|
michalkatka
|
|
14.4.09, 17:18 |
|
|
michalkatka
|
a ešte som zabudol podotknúť že som ešte menil manžetu na vonkajšom kĺbe tej poloosi kompletná rozborka vyčistenie, samozrejme som zlomil ten poistný krúžok, takže som rozoberal ďaľšie dva kĺby kým som vybral jeden bez poškodenia (ešte že mám doma toľko ND )
|
14.4.09, 19:40 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
manžety se mení jak ? co všecko musím rozebrat ? jsou takové, že asi ještě vydrží, ale začínám o ně mít trochu strach, jo a hodí se z felicie na starý favo ?
|
14.4.09, 21:35 |
|
|
Radek19_ae
|
Vít píše: manžety se mení jak ? co všecko musím rozebrat ? jsou takové, že asi ještě vydrží, ale začínám o ně mít trochu strach, jo a hodí se z felicie na starý favo ?
povolíš matku (30 gola mysím - možná se zadrbeš, nejde tak lehce), spodní šrub ramena, vytáhneš poloosu, sklepneš kloub, dáš manžetu, naklepneš kloub a šup s poloosou zpět...dělej to určitě ve svěráku, na autě je to na H**NO a nadřeš se jak kůň jestli se hodí to nevím, to ti poradí jiní...
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
15.4.09, 08:58 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
svěrák nemám, takze se nadru, no to nevadi
a co ty manzety z feldy ? je to zamenne ? ty by mohli jeste ve skodovce mit original, nechci na to davat cinu
|
15.4.09, 09:45 |
|
|
Radek19_ae
|
nevadí, ale aj tak si to hoď aspoň na ponk a vem pomocníka. S těma manžetama nechcu kecat, ale díval jsem se na ECAT a jsou stejné (poloosy a klouby taktéž). Já kupoval u nás v mototechně manžety 180/ks, tak předpokládám, že za ty prachy to byly origo...
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
15.4.09, 10:08 |
|
|
Nepér
|
Starý klouby maj menší průměr, takže budeš na vnějším spoji muset hodně utáhnout sponu.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
15.4.09, 10:20 |
|
|
gokralik
|
Pokud se ti nepodaří povolit tu matku (jakože ne), tak nemusíš. Stačí sundat spodní čep, čep řízení tomu vadit nebude. Pak celou těhlici vyklepni z poloosy. Vyměnit ta manžeta jde, ale je to opravdu porod. Hlavně zacvakávání té pásky, já si při tom vrazil šroubovák do palce.
Manžetu jsem koupil za 50kč. Rok tam je a vypadá pořád dobře.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.4.09, 10:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|