Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 03:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 silny altik 
Autor Zpráva

Příspěvek 
tvoje felda má 70A altik :roll:

24.4.09, 18:07
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: silny altik
sharpers píše:
když pustim vše naplno auto skoro nejede
Tak to máš ale slabý agregát, nikoliv alternátor. V tomto případě by byl silnější alternátor schopen klást motoru větší odpor a podat při tom na výstupu vyšší výkon, než současný alternátor. To znamená, že by to asi už vůbec nejelo.

24.4.09, 18:14
Profil ICQ

Příspěvek Re: silny altik
Nepér píše:
sharpers píše:
když pustim vše naplno auto skoro nejede
Tak to máš ale slabý agregát, nikoliv alternátor. V tomto případě by byl silnější alternátor schopen klást motoru větší odpor a podat při tom na výstupu vyšší výkon, než současný alternátor. To znamená, že by to asi už vůbec nejelo.

bylo to samozřejmě myšleno obrazně....to co mate vzit doslovně vemete vždy jinak a to co mate vzit jinak vemete doslovně :idea: :roll:

24.4.09, 18:31

Příspěvek 
Pokud ti prosvědcuje kontrolka dobíjení tak to bude ta dioda to mi dělalo taky a po výměně diod a vlastne celkové repasi altíku to bylo v pohodě.A ta baterka může podléhat samovybíjení a to dělá kvůli tomu že ti právě altík nedobíjí a tím tu baterku odrovnáš.Tohle přesně měl děda :wink:

24.4.09, 19:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Shef: Já myslel normální lidi s normálním autem. :) Tolik spotřebičů mít naskládané v autě, tak těch 13,5V samozřejmě nestačí. Při takovém odběru spadne napětí možná někam až k 12,5V, plus mínus. Při klasickém ježdění a spotřebiči normál výbavy, stačí naprázdno i těch 13,5V. Se zatížením světly, topením rádiem apod. spadne tak na 13- 13,2V a to stačí. Samozřejmě čím více, tím lépe a baterie se dříve dobije.

25.4.09, 06:05

Příspěvek 
varok píše:
Shef: Já myslel normální lidi s normálním autem. :) Tolik spotřebičů mít naskládané v autě, tak těch 13,5V samozřejmě nestačí. Při takovém odběru spadne napětí možná někam až k 12,5V, plus mínus. Při klasickém ježdění a spotřebiči normál výbavy, stačí naprázdno i těch 13,5V. Se zatížením světly, topením rádiem apod. spadne tak na 13- 13,2V a to stačí. Samozřejmě čím více, tím lépe a baterie se dříve dobije.

:) Jak jsem psal před tím, tak tu rampu v zimě většinou nepoužívám, Ale auto přes zimu většinou stojí a za těch pár km co se s ním najelo po městě a pak odmítalo kultivovaně startovat. Ale po konzultaci s ostatníma kolegama, jsem altík vyhodil a dal tam jiný co dobíjí 14V a je klid. A v současné době tomu nedělá problém ani ta rampa. Jinak s tebou souhlasím, že by normálnímu člověku, který auto používá častěji mělo těch 13,5V stačit.... :)

25.4.09, 07:30

Příspěvek 
Shef: Jsem se vás nechtěl nějak dotknout. Já jen měl na mysli, že každý který pravidelně jezdí, nejlépe na delší trasy, může nechat i těch 13,5V. Altík začíná dobíjet okolo 12,5V, samozřejmě by nesměly být žádné ztráty. Nesměly by být zapnuté žádné spotřebiče a i tak by to bylo na hraně. Většinou je dobré mít na pravidelné ježdění a při normál odběru okolo těch 13,5V. Na kratší trasy a větší odběr je lepší mít samozřejmě více, kolem 14,2V Někdo mívá dokonce i přes 14,5V, to už ale začíná přebíjet akumulátor.

26.4.09, 14:57

Příspěvek 
varok píše:
Shef: Jsem se vás nechtěl nějak dotknout. Já jen měl na mysli, že každý který pravidelně jezdí, nejlépe na delší trasy, může nechat i těch 13,5V. Altík začíná dobíjet okolo 12,5V, samozřejmě by nesměly být žádné ztráty. Nesměly by být zapnuté žádné spotřebiče a i tak by to bylo na hraně. Většinou je dobré mít na pravidelné ježdění a při normál odběru okolo těch 13,5V. Na kratší trasy a větší odběr je lepší mít samozřejmě více, kolem 14,2V Někdo mívá dokonce i přes 14,5V, to už ale začíná přebíjet akumulátor.

Nijak jsi si mě nedotknul.... :) , naprosto s tebou souhlasím...není co dodat.

28.4.09, 08:02

Příspěvek 
Norma je 13,8 - 14,4 V. Ak dobíja menej, môžeš mať problémy so štartovaním v chladnejšom počasí. Viac robí probllém našim akumulátorom. Niektoré akumulátory (VW) znesú aj 14,8 V ale žiadna škoda toľko nedá.

25.5.09, 23:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2