742-převodovka-rady k uložení
Autor |
Zpráva |
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
742-převodovka-rady k uložení
vlečku jsem koupil aj s převodovkou, zatím nevím v jakém je stavu,ani v jakém stavu je ta má, takže bych ji rád zakonzervoval než to bude akutal(cca rok)
prev je v nálezové stavu a jsem amatér
takže předpokládám potřebuju zjistit množství oleje, případně dolít, trochu blbá otázka nepoteče to někudyma?
lepší foto nemám
ještě bez instalace je možnost poznat jak je na tom starter?
díky všem
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
5.5.09, 06:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Mno, můj názor je,že bys ji měl rozpůlit, tím nic nezkazíš, přeci jen přímo do skříně nevidíš. A jak ji budeš mít ropůlenou,tak konzervace je jednoduchá:)
A jak je na tom starter poznáš jenom tím,že oděláš dekl startéru a mrkneš na uhlíky + komutátor. A taky ho můžeš zkusit tím,že ho připojíš k baterce
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
5.5.09, 07:35 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
četl si to jsem amater?
a co budu delat s rozpulenou? pak je konz jednodušší?
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
|
5.5.09, 07:43 |
|
|
Petr105
|
Rozpůlí jí každej, spíš jde o složení...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
5.5.09, 07:47 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Jim píše: četl si to jsem amater? a co budu delat s rozpulenou? pak je konz jednodušší?
S rozpůlenou budeš dělat to, že ji zase složíš. Klídek
Na rozpůlení nic není, obvzláště u této převodky. Navíc si ji ještě hezky přetěsníš. Rozpůlení se tady totiž skládá s odšroubování šroubů, rozpůlení, vyčištění a nakonzervování (případném) vnitřku, zas to poskládáš (neboj, nic ti nevypadne, nevyskočí,když to budeš jen půlit nemusíš vymezovat žádné vůle, nic).
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
5.5.09, 07:53 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
podle mě na tom není co konzervovat, mastný to vevnitř je, určitě ji nikdo neproplachvoal benzíne a to musí stači
|
5.5.09, 07:54 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Vít píše: podle mě na tom není co konzervovat, mastný to vevnitř je, určitě ji nikdo neproplachvoal benzíne a to musí stači
To je samozřejmě pravda. Ale dle mě dávat do auta díl jako převodovka aniž bych se podíval dovnitř je trošku risk.
Ale porti gustu žádný dišputát
Škoda 742 Forever Team
|
5.5.09, 07:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ale kdyz ji rozpuli, tak bych tu vuli zubu zkontroloval radeji.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
5.5.09, 08:16 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to jo, to já nic nenamítám, on ji chce nechat doma, než bude kuchat auto, na to ji nepotřebuje rozdělávat, pak při montáži bude dobře se do všeho podívat, přece si tam nedá časovanou bombu
|
5.5.09, 08:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kazdopadne je blbost tam ted neco lejt. Stejne jesti to chce zkontrolovat musi shodit z hridele kolecka a mrknout na synchrony...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
5.5.09, 08:21 |
|
|
Šemik
|
Co se startéru týče, tak naprázdno bych ho k baterce nepřipojoval. Je to sériový motor, bez zatížení může dojít až k takovému zvýšení otáček že dojde ke zničení stroje vlivem odstředivých sil působících na rotor! Navíc i kdyby se to zkusilo krátce a motor to přežil, tak se nic nezjistí..
Udělej jeho repas, chce to nová kluzná poudra, možná pastorek, přesoustružit komutátor, nové uhlíky, očistit kontakty stykače a je to v podstatě hotové..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.5.09, 08:25 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
pánové zatím mi vše na autě funguje, startery má doma rez 2, prostě to chci skovat než budu řešit svoji převodovku jako rezervu(tzn co nejmín práce a penez nyní)
|
5.5.09, 08:31 |
|
|
Šemik
|
Tak převodovku prostě postav tam kde bude její místo, překryj hadrem/igelitem a je to. Poloosám akorát větší vrstvou vazelíny namaž ty lesklé plochy co se strkají do převodovky a do gufera, obtoč mastným hadrem a je to konzervované na roky.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.5.09, 08:35 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
prevodovky nehrot..ja do kazdy strcim hadr aby nekudy nevytekal olej, mam je nahazeny na sobe (4 prevodovky) a pohoda
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
5.5.09, 12:55 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
dobrá tak zustane jak je
|
5.5.09, 12:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|