|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Felicie-přebíjení-řešení.
Autor |
Zpráva |
Lukasula
|
Felicie-přebíjení-řešení.
Zdravím všechny,dneska se mi stala taková nemilá věc.Při přidání plynu se všechny žárovky rozzářily,sterače a ventilator běžely jak strhané.Po změření votmetrem ukazoval ve volnoběž. otáčkách 12,6V a při asi dvou tisících 18V! Myslel jsem,že je v pr... altík,ale stačilo vyměnit na altíku regulator napětí(cca.290kč)a je to zase v pohodě.Volnoběh 13.5V,zvýšené 13.8V.
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
Naposledy upravil Lukasula dne 24.5.09, 01:15, celkově upraveno 1
|
23.5.09, 21:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Takže problém vyřešen?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
23.5.09, 21:21 |
|
|
Šemik
|
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.5.09, 21:24 |
|
|
Nepér
|
To není otázka, to je sdělení, abychom příště věděli
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
23.5.09, 22:08 |
|
|
Lukasula
|
Nepér píše: To není otázka, to je sdělení, abychom příště věděli Chtěl jsem se podělit o zkušenost s ostatníma.Netuším do jaké rubriky by se to hodilo lépe,tak jsem to prsknul tady. Jestli to někomu vadí,tak se omlouvám.
|
24.5.09, 01:12 |
|
|
gokralik
|
Snad to tady nikomu nevadí. Ale myslím, že řešení už tady bude v několika tématech.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.5.09, 01:32 |
|
|
Lukasula
|
gokralik píše: Snad to tady nikomu nevadí. Ale myslím, že řešení už tady bude v několika tématech. to máš pravdu,ale jak jsem je tak četl,tak se tam většinou nemohli shodnout,jestli to je reg.napětí,nebo diodový můstek.No a u mě to byl regulator.
|
24.5.09, 07:03 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lukasula píše: gokralik píše: Snad to tady nikomu nevadí. Ale myslím, že řešení už tady bude v několika tématech. to máš pravdu,ale jak jsem je tak četl,tak se tam většinou nemohli shodnout,jestli to je reg.napětí,nebo diodový můstek.No a u mě to byl regulator.
když máš diodu tak spravidla konrolka zhasne a pak se zas rožne jak přidáš, relátka spíš nedobíjí,
přebíjení toho tu je málo
já měl jeden zážitek na dálnici taky 18 V baterká se nafoukla a syčela jak papinuv hrnec miloš
|
25.5.09, 14:15 |
|
|
sae
|
Prebíjanie a nedobíjanie spôsobuje regulátor alebo diody.
Prebíjanie je ale dosť nebezpečné, môže vám zničiť riadiacu jednotku motora, ale predtým vám zlikviduje pár žiaroviek a akumulátor. Takže ak sa začne prejavovať "veľmi dobrá svietivosť" žiaroviek, treba hneď vec riešiť.
|
25.5.09, 20:21 |
|
|
Lukasula
|
slovacek.milos píše: Lukasula píše: gokralik píše: Snad to tady nikomu nevadí. Ale myslím, že řešení už tady bude v několika tématech. to máš pravdu,ale jak jsem je tak četl,tak se tam většinou nemohli shodnout,jestli to je reg.napětí,nebo diodový můstek.No a u mě to byl regulator. když máš diodu tak spravidla konrolka zhasne a pak se zas rožne jak přidáš, relátka spíš nedobíjí, přebíjení toho tu je málo já měl jeden zážitek na dálnici taky 18 V baterká se nafoukla a syčela jak papinuv hrnec miloš To jste měl štěstí,že vám neexplodovala.Nechci ani pomyslet,co by ta kyselina udělala za paseku./Někdy se mi stane,že když dojíždím ke křižovatce a vyřadim,tak mi otáčky spadnou tak nizko,zě se mi rosvítí na chvílí kontrolka dobíjení a jako kdyby se auto ,,restartovalo".Vubec netuším,čím by to mohlo bejt.
|
26.5.09, 07:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|