Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 21:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 hluché místo při 2000 otáčkách karburátor favorit 135 
Autor Zpráva
Příspěvek hluché místo při 2000 otáčkách karburátor favorit 135
Zdrávím všechny odborníky.Chtěl bych poradit s karbcem na fačku.Při startování ať studeném nebo teplém vše v pořádku,problém nastává při jízdě jakákoliv zařazená rychlost .Při sešlápnutí plynu na doraz se mi motor začne dusit pokud uvolním pedál plynu o dvě třetiny tak začne akcelerovat jen do asi 2000 otáček pak se dusí a škube když překoná s obtížemi otáčky 3000 tak znovu začne tahat když to zkouším na místě bez zátěže tak motor točí normálně jen při jízdě to blbne.Karbec už jsem vyčistil i vyfoukal důkladně provedl jsem kontrolu všech hadiček kolem karburátoru protože jsem měl podezření žemi neotvírá druhá klapa ale ta je v pořádku vyměněny všechny hadičky a zkontrolovany všechny ovladače co se týká podtlaku už nevím co dál.poradí mi někdo??PS.kontroloval jsem i akcelerační pumpičku a ta dává palivo(stříká)už nevím co stím

17.3.06, 19:30
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: hluché místo při 2000 otáčkách karburátor favorit 135
petr petr píše:
Zdrávím všechny odborníky.Chtěl bych poradit s karbcem na fačku.Při startování ať studeném nebo teplém vše v pořádku,problém nastává při jízdě jakákoliv zařazená rychlost .Při sešlápnutí plynu na doraz se mi motor začne dusit pokud uvolním pedál plynu o dvě třetiny tak začne akcelerovat jen do asi 2000 otáček pak se dusí a škube když překoná s obtížemi otáčky 3000 tak znovu začne tahat když to zkouším na místě bez zátěže tak motor točí normálně jen při jízdě to blbne.Karbec už jsem vyčistil i vyfoukal důkladně provedl jsem kontrolu všech hadiček kolem karburátoru protože jsem měl podezření žemi neotvírá druhá klapa ale ta je v pořádku vyměněny všechny hadičky a zkontrolovany všechny ovladače co se týká podtlaku už nevím co dál.poradí mi někdo??PS.kontroloval jsem i akcelerační pumpičku a ta dává palivo(stříká)už nevím co stím

je možné že ti drhne klapka 2 stupňa, odpoj tú hadičku a podtlakom ústami by ti malo ísť klapku plynulo otvárať, samozrejme pri ovvorenej klapke 1. stupňa...

možno nízka hladina paliva a niektorá tryska nasáva vzduch namiesto paliva...

17.3.06, 20:56
michalkatka píše:
petr petr píše:

je možné že ti drhne klapka 2 stupňa, odpoj tú hadičku a podtlakom ústami by ti malo ísť klapku plynulo otvárať, samozrejme pri ovvorenej klapke 1. stupňa...

možno nízka hladina paliva a niektorá tryska nasáva vzduch namiesto paliva...

No a proč to jede po překonání 3000 otáček normálně????

17.3.06, 21:17

No a proč to jede po překonání 3000 otáček normálně????[/quote]

je možné že na 3000 ot. je podtlak dostatočný aby prekonal zadhávajúcu klapku 2. st....

17.3.06, 21:35
michalkatka píše:
No a proč to jede po překonání 3000 otáček normálně????

je možné že na 3000 ot. je podtlak dostatočný aby prekonal zadhávajúcu klapku 2. st....
[/quote]
No je to možný ale já jsem zapomněl dodat že to má lpg a na plyn to jede v pohodě ale možná to tomu plynu tak nevadí,každopádně díky určitě vyzkouším jestli nedrhne.
A nemáš náhodou ještě nějaký návrh kdyby ta klapa fungovala dobře????
Mi už jaksi došly rozumy a kamošům taky jsem sice autoelektrikář ale karbec je na mě moc,nemám totiž takovou praxi s karbcema.

18.3.06, 17:51

ešte by to mohla robiť hladina paliva, ak hovoríš že na LPG to nerobí...
môže byť vysoká ( vtedy za motor zahlcuje ), alebo skôr nízka, ( neviem presne ktorá tryska má vyústenie najnižšie ), ale to by som tipoval za najpravdepodobnejšie...

18.3.06, 19:36

ešte som trocha na to pozeral, je možné že máš ucpanú prechodovú štrbinu druhého stupňa, alebo trysku obohacovača 2. stupňa... Obrázek

18.3.06, 20:11
Příspěvek 
To bude asi ono nejspíš to bude ještě někde přicpané a snejvětší pravděpodobností to bude v okruhu přechodu tam to taky blbě jede no ještě to teda vytáhnu a dám mu co proto a uvidím.Dík moc. :idea:

19.3.06, 17:29

Příspěvek 
podivej se na výfuk. muze být ucpaný a proto ti to dela . musi se znej kourit- jestli je ucpaný tak se znej kouri jak z ,,horkýho čaje,,

24.3.06, 09:23
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]