Autor |
Zpráva |
varok
|
A jak tam máte ten šroub M8, jak se to prosím rozebírá? Já mám taky roztrhanou tu manžetku u táhla řazení u převodovky. Koupil jsem novou i to malé guferko. Ale když se mi povedlo vyklepnout to pérko, nebo dutý kolíček? Tak to nejde od sebe oddělit. Jako by to bylo z jednoho kusu. Nebo je potřeba to rozzřezat a pak nějak poskládat?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.5.09, 15:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
varok píše: A jak tam máte ten šroub M8, jak se to prosím rozebírá? Já mám taky roztrhanou tu manžetku u táhla řazení u převodovky. Koupil jsem novou i to malé guferko. Ale když se mi povedlo vyklepnout to pérko, nebo dutý kolíček? Tak to nejde od sebe oddělit. Jako by to bylo z jednoho kusu. Nebo je potřeba to rozzřezat a pak nějak poskládat?
no, to je zarezlý, takže rozříznout, třeba to povolí, pak zatáhnout šroubem...jesi nepovolí, máš smůlu
gokralik: silent vzadu pod řadicí pákou je dobrej? (jak drží reakci převodovky)...sakra, potřeboval bych to vidět
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.5.09, 17:07 |
|
|
gokralik
|
Já to teď neřeším, trochu to povolilo, jak jsem to promazal a už to nejde tak ztuha.
Za chvíli budu mít auto odstavené a pak budu mít dost času se s tím bavit. Ale díky za rady.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.5.09, 17:13 |
|
|
Ondras83
|
gokralik píše: Já to teď neřeším, trochu to povolilo, jak jsem to promazal a už to nejde tak ztuha.
Za chvíli budu mít auto odstavené a pak budu mít dost času se s tím bavit. Ale díky za rady.
jestli budeš tahat koberce, tak udělej takovou směs oleje a vazelíny a nalej to na kulisu, na tu kuličku z interiéru, potom kup novej šroub a pouzdýrka a dej to tam nový taky mrkni na ty klouby vepředu u převodovky, jak na tom jsou
|
30.5.09, 18:37 |
|
|
gokralik
|
Olej jsem už shora na kuličku nalil. Však uvidím jak to na tom bude. Kdyby byla chyba v převodovce, tak už mám jednu rezervovanou.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.5.09, 22:43 |
|
|
varok
|
Většinou bývá zatuhlý jen ten čep pod pákou řazení. Ten který spojuje to táhlo s pákou řazení tím kloubem. Pokud jde ten čep povolit, tak stačí pořádně očistit, popř. osmirkovat smirkem pod vodou. Potom namazat vazelínou a poskládat. Už jsem to dělal na dvou fáčkách.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
31.5.09, 10:28 |
|
|
varok
|
Jak jsem psal o tom táhlu u převodovky. Tak jsem vyklepl ten dutý kolíček a zkoušl jsem s tím různě verglovat a kladivem odklepnout. Ale nešlo to od sebe. Mě tam ale kape olej z převodovky, tak jsem chtěl vyměnit to guferko a tu manžetku. Ale nevím jak to oddělit.
|
31.5.09, 10:31 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Jak jsem psal o tom táhlu u převodovky. Tak jsem vyklepl ten dutý kolíček a zkoušl jsem s tím různě verglovat a kladivem odklepnout. Ale nešlo to od sebe. Mě tam ale kape olej z převodovky, tak jsem chtěl vyměnit to guferko a tu manžetku. Ale nevím jak to oddělit.
no používat hodně nějaký povolrezy spreje atak...případně autogen
|
31.5.09, 11:16 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: varok píše: Jak jsem psal o tom táhlu u převodovky. Tak jsem vyklepl ten dutý kolíček a zkoušl jsem s tím různě verglovat a kladivem odklepnout. Ale nešlo to od sebe. Mě tam ale kape olej z převodovky, tak jsem chtěl vyměnit to guferko a tu manžetku. Ale nevím jak to oddělit. no používat hodně nějaký povolrezy spreje atak...případně autogen
ak máš ten kolík vonku zaraď 5ku a páku ťahaj priamo k 1ke tak aby sa ten mechanizmus na tiahle stočil, pomôže to nakapať brzdovkou a keby ani tak nie, tak nech ti od spodu niekto pri tom po tom trocha kleppe kladivom ...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
31.5.09, 14:07 |
|
|
varok
|
Tak se mi to přes týden podařilo. Párkrát jsem to nastříkal WD40 a nakonec to šlo. Zalomcoval jsem s tím velkýma sikovkama a povolilo to. Ale pořád mi ještě od někud kape olej. Nevíte, kde ještě bývá bolístka? Myslel jsem právě, že to je u toho táhla, ale po výměně jsem očistil spodek převodovky. Po pár dnech zase kapal po spodku převodovky olej a bylo to tam celé vlhké. Tak nevím.
|
6.6.09, 15:16 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Tak se mi to přes týden podařilo. Párkrát jsem to nastříkal WD40 a nakonec to šlo. Zalomcoval jsem s tím velkýma sikovkama a povolilo to. Ale pořád mi ještě od někud kape olej. Nevíte, kde ještě bývá bolístka? Myslel jsem právě, že to je u toho táhla, ale po výměně jsem očistil spodek převodovky. Po pár dnech zase kapal po spodku převodovky olej a bylo to tam celé vlhké. Tak nevím.
môže to tiecť od kĺbov, ale aj od spoja motor/prevodovka (tam nevieš či je to z motora, alebo s prevodovky)
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.6.09, 15:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|