Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 05:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nečekána ztráta kapacity baterie 
Autor Zpráva

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek Nečekána ztráta kapacity baterie
Nazdárek, Klucí stalo se mi toto... vcera kdyz sem jel k zásahu s hasičema tak kdyz sem chtel odjet od hasicarny tak sem otocil klickem a civka na starteru se nechytala... tak me amos stouchl a uz sem vrcel a kdyz sem dojel domu (cca 2km) tak to natocilo 5x po sobe pe supa... sem si rikal jestli neni nejaka divna civka... No a dneska potrebuju jet daleko a prijduk autu a baterka upe vycucana.... muze mit starter nejaky vliv na vycucani baterky??? ja pochybuju... kdyz je civka vypla tak sarter nebere štorm a civka se spina proudem ze spinacky tak nevim... podelte se o napady cim to muze byt..

popř... nezkundil sem neco kdyz sem meril dobijeni tak ze + sem dal na 1 na indukčce a - na alternator ? :oops:

14.6.09, 18:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nečekána ztráta kapacity baterie
trady píše:
popř... nezkundil sem neco kdyz sem meril dobijeni tak ze + sem dal na 1 na indukčce a - na alternator ? :oops:

To maximálně tak měřák.

Jaké jsou hodnoty napětí v síti, jaký je klidový odběr proudu z akumulátoru?

14.6.09, 18:29

Příspěvek 
Tady není o čem přemýšlet a co zkoušet. Zítra si zajdi koupit novou baterku.

14.6.09, 18:34

Příspěvek 
Skus najprv skontrolovat kontakty na baterke + starter ( možu byt uvolnene, zoxidované...)

14.6.09, 19:13

Příspěvek 
Mohlo ti odist dobijanie, bez premerania dobijania sa moze stat, ze kupis aku zbytocne.

14.6.09, 19:50

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Peter50kw píše:
Mohlo ti odist dobijanie, bez premerania dobijania sa moze stat, ze kupis aku zbytocne.

Aku je ze znackove prodejny, stara 1,5 roku. Udržovaná ! Něco ji vybilo a to totalně... nemuže byt v prdeli diodovy mustek v alternatoru?

14.6.09, 21:04

Příspěvek Re: Nečekána ztráta kapacity baterie
Šemik píše:
trady píše:

To maximálně tak měřák.

Jaké jsou hodnoty napětí v síti, jaký je klidový odběr proudu z akumulátoru?

Hodnoty odběru budu vedet az tak v utery. zitra cely den makam a v utery sem uz domuveny se znamym ze mi puci merak...

14.6.09, 21:05
Mistr mechanik

Příspěvek 
já mám zrovna pred barákem ochcávku 1.6 stovku borec ráno nenastartuje koupil si ten startovací příatroj že je bez něj vyřízený

no mně to každé ráno v pohodě nastartuje tak nevím asi to bude rukama miloš

14.6.09, 21:32
rejpal

Příspěvek 
Nečetl jsem to všechno podrobně, ale přidám vlastní zkušenost: Baterka ještě v záruce mi přestala startovat, ale jen občas, časem se to zhoršovalo až už neotočila motorem ani na desátý pokus. Nabíjením do nebylo, elektrikou taky ne, někde uvnitř se prostě podělal nějaký článek nebo spoj.

14.6.09, 22:37
Ignorant pravidel

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já mám zrovna pred barákem ochcávku 1.6 stovku borec ráno nenastartuje koupil si ten startovací příatroj že je bez něj vyřízený

no mně to každé ráno v pohodě nastartuje tak nevím asi to bude rukama miloš

vzdycky to je rukama

15.6.09, 17:10

Příspěvek 
Tak dneska sem vymenil altik a na volnobeh bez zateze dobiji 14.3V a se zatezi 13V

Odběr z baterky je 0,12A (byl i se starym aktikem) a baterie po nabiti mnela 13,67V

16.6.09, 19:33

Příspěvek 
120mA je sakra odběr, to je příliš.

13V se zátěží v otáčkách je moc málo

16.6.09, 19:39

Příspěvek 
S tym odberom daco urob, to mas do tyzdna kazdy aku na nule. A dobijanie by malo vyliezt minimalne na 13,5 pri 2000 otackach motora - kde si to meral - ak priamo na aku tak este vymenit regler. Alebo tam mas privela spotrebicov.

16.6.09, 19:59
Ignorant pravidel

Příspěvek 
trady píše:
Tak dneska sem vymenil altik a na volnobeh bez zateze dobiji 14.3V a se zatezi 13V

Odběr z baterky je 0,12A (byl i se starym aktikem) a baterie po nabiti mnela 13,67V

nemas nahodou autoradio Sencor nebo Hyunday?

tyto autoradia zerou baterku tak rychle ze za 3 dny nenastartujes

16.6.09, 21:44

Příspěvek 
21lucas píše:
trady píše:

nemas nahodou autoradio Sencor nebo Hyunday?

tyto autoradia zerou baterku tak rychle ze za 3 dny nenastartujes

ne sony... zkusim to premerit jeste s upe odpojenym radiem (napojena je jen pamet)

16.6.09, 23:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další