Autor |
Zpráva |
charlie66
|
Zapojení LPG
Ahojte Mohli byste mi prosím poradit?
Mám v autě řízený podtalakový systém lpg od lovtecu, na stránkách HLpropanu Kód: http://www.hlpropan.cz/schema.htm je to označený jako Lambda tronic komplet code Nr: 4010, je tem i schéma zapojení.
Tento systém, jak jsem to pochopil, je řízený hlavně od lambda sondy, pak taky od tps a bere i signály z cívky.
No a zajímalo by mě jak je možné, že je řízen od lambdy když je jadnotka od lpg napojen na lambdu přes bílý drát který je vyhřívání? Neměla by být napojena na černý drát který je signál? Nebo jak to vlastně funguje?
Za všechny informace vám mloc děkuju
_________________ - Škoda Felicia 1.3 BMM GLXi, r.v. 96
- Ford Scorpio 2.0 DOHC, Ghia, r.v. 90, LPG
|
29.6.09, 14:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
NOVON
|
Ahoj..jen 1 věc ti povím..Pokud ti to funguje,tak do toho nevrtej..
Můžeš tam mít universální lambdu a barvy káblů můžou být jinak..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
29.6.09, 14:43 |
|
|
charlie66
|
bych do toho nevrtal, jenomže ono to nefunguje Mělo by to podle lambdy regulavat množství plynu co de do sání pomocí krokovýho motorku, ale to bohužel nereguluje, měřil sem lambdu a ta je špatná (auto má najeto 270000 tak má na to právo), potvrdil to i výpis chyb na diagnostice. Lambdu už mám novou, je to teda univerzál, ale dráty to má stejně jako ta co je tam teď, dva bílý výhřev, černej signál a šedej kostra. Jde mi jenom o to zapojení plynu, jestli to má bejt opravdu na býlim kabelu, pak nechápu jak to může regulovat, nebo jestli to mám přepojit na ten černej. Za rady děkuju.
_________________ - Škoda Felicia 1.3 BMM GLXi, r.v. 96
- Ford Scorpio 2.0 DOHC, Ghia, r.v. 90, LPG
|
29.6.09, 18:07 |
|
|
michalkatka
|
charlie66 píše: bych do toho nevrtal, jenomže ono to nefunguje Mělo by to podle lambdy regulavat množství plynu co de do sání pomocí krokovýho motorku, ale to bohužel nereguluje, měřil sem lambdu a ta je špatná (auto má najeto 270000 tak má na to právo), potvrdil to i výpis chyb na diagnostice. Lambdu už mám novou, je to teda univerzál, ale dráty to má stejně jako ta co je tam teď, dva bílý výhřev, černej signál a šedej kostra. Jde mi jenom o to zapojení plynu, jestli to má bejt opravdu na býlim kabelu, pak nechápu jak to může regulovat, nebo jestli to mám přepojit na ten černej. Za rady děkuju.
lambdatronik má regulovať zo signálu lambdy... a biely je na lambde napájanie vyhrievania +12V takže neviem...
v tej schéme je biely ako ten čo ide už do tej jednotky lambdatronik, ale na lambde nieje definovaný ktorý cvaknúť, alebo teda nieje to tam jasne definované...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.6.09, 20:09 |
|
|
SpeUK
|
Ahoj, jenom sem vmáčknu dotaz ať nezakládám další téma. Kam je u favorita (karborátor) zapojený hlavní zdroj plynu u systému BRC Díky
_________________ Škoda favorit 135 L (odpočívá na vrakáči) Škoda 130 GL (1,3MPI) LPG - stále v plné síle
|
23.7.09, 20:29 |
|
|
michalkatka
|
SpeUK píše: Ahoj, jenom sem vmáčknu dotaz ať nezakládám další téma. Kam je u favorita (karborátor) zapojený hlavní zdroj plynu u systému BRC Díky
skús lepšie formulovať otázku...
inak hlavný zdroj plynu je v rope, je to produkt pri rafinovaní benzínu....
|
23.7.09, 22:05 |
|
|
SpeUK
|
Myslel jsem tim napajení elektrického systému plynu. To že plyn je z ropy, vim taky.
_________________ Škoda favorit 135 L (odpočívá na vrakáči) Škoda 130 GL (1,3MPI) LPG - stále v plné síle
|
25.7.09, 18:09 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
SpeUK píše: Ahoj, jenom sem vmáčknu dotaz ať nezakládám další téma. Kam je u favorita (karborátor) zapojený hlavní zdroj plynu u systému BRC Díky
nad klapku sani do smesovace
|
25.7.09, 18:10 |
|
|
SpeUK
|
SpeUK píše: Myslel jsem tim napajení elektrického systému plynu. To že plyn je z ropy, vim taky.
ne kam vede trubka ale eletrika?
|
25.7.09, 18:47 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
SpeUK píše: SpeUK píše: Myslel jsem tim napajení elektrického systému plynu. To že plyn je z ropy, vim taky. ne kam vede trubka ale eletrika?
jo aha ted si nejak nepamatuju jaky system je BRC ale pokud to je na aute s BMM (jednobodove vstrikovani) tak vetsina kabelu vede vo vlastni ridici jednotky pak par kabelu do ridici jednotky benzinu na Lambda sondu a na snimac polohy skrtici klapky
pokud je to karburator tak jenom na napajeni a dozadu na elektromagneticky ventil nadrze
|
25.7.09, 19:20 |
|
|
michalkatka
|
samotné napájanie LPG systému je s obvodu 15, čiže napätie pri zapnutom zapaľovaní...
|
26.7.09, 05:53 |
|
|
SpeUK
|
michalkatka píše: samotné napájanie LPG systému je s obvodu 15, čiže napätie pri zapnutom zapaľovaní...
Díky to jsem chtěl vědět
|
26.7.09, 20:09 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
SpeUK píše: michalkatka píše: samotné napájanie LPG systému je s obvodu 15, čiže napätie pri zapnutom zapaľovaní... Díky to jsem chtěl vědět
tak mas jednoduse formulovat otazku a byla by ti jednoduse formulovana odpoved
|
26.7.09, 20:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|