Když dojde benzín... fabia
Autor |
Zpráva |
Peta_x
|
Když dojde benzín... fabia
Ahoj, mam takovou blbou otázku na čtvrteční ráno....
Ráno jsem slyšel dva "profíky" jak se baví nad otevřenou kapotou fabie a jeden říkal tomu druhýmu něco jako "To je v pr**li, ten přívod paliva nejde ani odvzdušnit".
Takže mě napadla hned otázka, zda-li je to pravda, a zda se teda může něco po**rvit když nádrž dojedu do dna a čerpadlo (nebo jak to funguje) začne nasávat vzduch.
|
2.7.09, 06:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Taky se muze stat se se ti posere cerpadlo, kdyz se ti zavzdusni, jednou jsem to videl na Favu BMM.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.7.09, 07:00 |
|
|
michalkatka
|
Re: Když dojde benzín... fabia
Peta_x píše: Ahoj, mam takovou blbou otázku na čtvrteční ráno.... Ráno jsem slyšel dva "profíky" jak se baví nad otevřenou kapotou fabie a jeden říkal tomu druhýmu něco jako "To je v pr**li, ten přívod paliva nejde ani odvzdušnit". Takže mě napadla hned otázka, zda-li je to pravda, a zda se teda může něco po**rvit když nádrž dojedu do dna a čerpadlo (nebo jak to funguje) začne nasávat vzduch.
u benzínu to problém až taký nieje, palivové čerpadlo má okruh, takže ak dôjde benzín stačí po doliatí pred samotným štartovaním 2-3x iba zapnúť zapaľovanie, aby sa palivo prehnalo systémom a tým sa to odvzdušní samé... (to platí pre vstrekovania, karburátor je iná liga tomu nevadí nič)
problém je u nafty, tam na filtri býva taká pumpa a na samotnom čerpadle odvzušňovák...
ale v žiadnom prípade nieje vzduch v týchto systémoch dobrý, kôli korózii.. napr. na naftových vstrekovačoch bývajú také jemné dierky čo striekajú "hmlovinu" a ľahko sa ucpú...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
2.7.09, 07:02 |
|
|
michalkatka
|
Viky píše: Taky se muze stat se se ti posere cerpadlo, kdyz se ti zavzdusni, jednou jsem to videl na Favu BMM.
áno to sa môže stať tiež, čerpadlo je chladené pretekajúcim benzínom takže nieje vhodné ísť na doraz...
|
2.7.09, 07:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Peta_x píše: Ahoj, mam takovou blbou otázku na čtvrteční ráno.... Ráno jsem slyšel dva "profíky" jak se baví nad otevřenou kapotou fabie a jeden říkal tomu druhýmu něco jako "To je v pr**li, ten přívod paliva nejde ani odvzdušnit". Takže mě napadla hned otázka, zda-li je to pravda, a zda se teda může něco po**rvit když nádrž dojedu do dna a čerpadlo (nebo jak to funguje) začne nasávat vzduch.
pokud chceš solidní odpověd tak starší fabia je osazena motory
1.2,1.4 55 kW, 1.4 74kW ,2.0, 1.4TDi, 1.9SDi,1.9TDi, miloš
|
2.7.09, 10:21 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
myslim, ze kdyz Ti u potkana dojde benzin, tak to na vykonu motoru stejne nepoznas
ps, privez sem vejce, jsou v lednici
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
2.7.09, 10:37 |
|
|
Peta_x
|
Taky sem se ptal kuli tomu, že chci vyzkoušet kolik benzínu zbejvá v nádrži když se rozsvítí kontrolka, bo mi příde že to ukazuje blbě.
Kachnis píše: myslim, ze kdyz Ti u potkana dojde benzin, tak to na vykonu motoru stejne nepoznas Tos posrals ale já tě naučim do tří počítat Kachnis píše: ps, privez sem vejce, jsou v lednici
Jo dík, skusim z nich něco zbastlit...
|
2.7.09, 12:13 |
|
|
Jamalek
|
vzdycky by melo v nadrzi zustat trochu benzinu prave kuli tomu aby se to nezavzdusnilo:-)
|
2.7.09, 14:10 |
|
|
Jamalek
|
Viky píše: Taky se muze stat se se ti posere cerpadlo, kdyz se ti zavzdusni, jednou jsem to videl na Favu BMM.
Favo neni Fabka:-D
|
2.7.09, 14:12 |
|
|
michalkatka
|
Jamalek píše: Viky píše: Taky se muze stat se se ti posere cerpadlo, kdyz se ti zavzdusni, jednou jsem to videl na Favu BMM. Favo neni Fabka:-D
ale čerpadlá majú tie isté
|
2.7.09, 14:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jinak se nic nezavzdušní naleješ benál lupneš klíčkem a start to čerpadlo případný vzduch protlačí do nádrže přetlakový ventil je v palivovém filtru
neodvzdušní se nafta pokud se dává nové čerpadlo musí se zalét a pak si vesele nacucne miloš
|
2.7.09, 14:46 |
|
|
venda
|
Jamalek píše: vzdycky by melo v nadrzi zustat trochu benzinu prave kuli tomu aby se to nezavzdusnilo:-)
Zavzdušnění u benzínu nevadí. Ale čerpadlo jedoucí na sucho (nechlazené benzínem) nemusí přežít.
A to, kdy se ti rozsvítí kontrolka rezervy neřeš.... Není lepší to nenechat tak daleko dojít a natankovat dřív?
|
2.7.09, 14:57 |
|
|
Jamalek
|
ale i tak s toho vypliva,ze ty dva profici sou fakt lamy....
|
2.7.09, 19:11 |
|
|
Peta_x
|
venda píše: Není lepší to nenechat tak daleko dojít a natankovat dřív?
Kdyby bylo tak se tak blbě neptám
|
6.7.09, 18:07 |
|
|
stano
|
ono radsej nikdy nechod z autom co ma katalizator na doraz-katal.mozes odpalit ,-toto si precitas aj v papieroch od fabie,,ja ked mam uz na rezerve tak radsej hladam benzinku-ale nie shellku-pancovany a drahy benzin nechcem,
|
6.7.09, 18:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|